|
![]() |
#1 |
pUtNiK
Datum registracije: Feb 2004
|
razlika 2x256 i 2x512
dal se isplati uzeti 1gb ili je 512 dosta kolka je razlika u performansama 2,3,10,50% ili se razlika uopće ne primjeti osim u nekim aplikacijama |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
kojeg rama , DDR , SDRAM , ak DDR ( najočitije ![]() I obično je više bolje, moreš više programa imati pokrenuto i slično. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ja sam imao 256 ddr, i stavim ja još 256ddr, mislim, bit će brže sve, a ono kurac, ubrzanje u performansama su nikakve. U igrama ne osjetim uopće, u windowsima, možda trunčicu... tako da prelazak na 1 Gb rama je čisto bacanje novaca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Zavisi čim se baviš na compu. Neke igrice puno bolje dišu s gigom rama. Neki programi (obrada slika) ni ne žele raditi kak spada bez gige. Sve zavisi. Ak češ igrati UT, surfati i sl. normalno da nebudeš osjetio razliku. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
pUtNiK
|
kingmax DDR 433,dual s mobilnim bartom al to me zanimalo dal ima razlika u igrama i dal će trebat za skoru budućnost. negdje sam čuo da će ddr2 proizvodit sam 512 i 1gb pločice. a ak ste čitali članak na teletexstu(htv)kak će bit netašica rama zbog bla...bla..bla te da će cjene poskupit onda bolje da odmah kupim pa da se riješim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Treba kaj skurit??
|
Kad mi je frend posudio još 256 rama komp mi se preporodio. Npr. NFSU: s 256 rama u igri sve na maks, ali u driverima best performance jer ako stavim za veću kvalitetu slike trza, a s 512 sam u driverima mogao namjestit Quincunx AA i 6xAF i ostalo na best quality a da ne trza. I u ostalom sam vidio poboljšanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Da lord of da flame
Datum registracije: Mar 2004
|
extra RAMi nikad nisu bacanje nofca.Ja bum piknul jos 512 cim skupim pare... ![]()
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
256 je neki minuimum za XP ( OK veli se da dela i s 128al to su glasine). Po meni RAMa nikad dosta jer s time ti se odterecuje proc, grafa. Tak da sam ja definitvno za 1GB. RAM je poskupio u Subotu ![]() Situacija na Taiwanu s cijeloim frkom oko njihovih izbora i prijetnjom Kine da ce uvesti red, isto tako ne pridonosi spustanju cijene.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Tjah ... prošli tjedan išo kupiti 1x512 Corsair DDR 400 - NEMAJU. Samo pro. Reko super - 300 Kn za 5 LED-ica koje nitko ne vidi ![]() Kad dolazi nova pošiljka :confused: Za cca 10 dana ![]() Pošten narod ne može bacati nofce na idiotarije, niti da hoće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Headbangig Grunf!
|
Pa rekao sam to su glasine. Znaci dignu se i treba im jedno 5 minuta da ucitaju word dokument.XP bez 256Rama to se ne dela, onda imas 98 ili Me dok ne kupis jos rama
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
giga rama ti dosta znači u novim igrama, video editingu i obradi statične grafike, ili jednostavnom korištenju BRDO programa odjednom (kod mene sa 512 rama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PC maher
|
Evo na oba kompa imam po 512 Mb RAM-a, mislim da je to danas minimum za komforan rad (256 je dosta ali samo dosta za osnovni rad bez živciranja), 1GB je dobro imati ali mislim da nije neophodno osim naravno za video editing i tome slične stvari. Inače puno memorije rijetko ubrzava komp ali omogućava fin i komforan rad bez trzanja i ostalih zahebancija. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
pUtNiK
|
ja na svom imam 256 rama pa mi se windoze dignu za par min.prije sam imo 64 pa sam još dodo sam da bi mogo vrtit nove windoze koji su se pokazali niš posobno od stare 98. inače imam ja para za 1gb tak da sam već odlučio za tih 1gb sam me zanimalo kolka je to razlika. thanx ljudovi ![]() a 128 je stvarno preprepremalo,frend me stalno žica da mu da mu posudim jedan keksić pa da mu ne trza |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
giga rama je dobar ulog za budućnost jer ako planiraš igrati nadolazeće igre (HL2,DUM3) imam osjećaj da će uz opaku grafulju trebati i podosta rama.... nego daj mi recite imam u skoroj budućnosti (za 2-3 mjeseca) plan kupiti Corsair memoriju i treba mi nekaj kaj bu se držalo na niskim latencijama na maksimalnom FSB (237MHz na NF7-s ak se ne varam) pa kaj da uzmem TwinX DDR400 ili XMS DDR400 :confused: ili ću za to morati uzeti DDR500???? jel postoji bitna razlika između obične i PRO verzije??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
PC maher
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
1gb je potreba
za nas koji smo umrezeni (lan & wlan) 1gb rama je potreba... naime kao sto Black Dragon zna, oboje imamo 1gb rama, kada neko nesto kopira sa kompa koji ima 512mb rama na tom kompu nemozes pomaknuti ni cursor od misa... divx koji ima 700mb se prebaci u ram pa se onda salje, meni ipak ostane kojih 300mb... imam 2x512 ddr400 rama u dual channelu i to je sasvim ok, neku razliku nisam primjetio osim u photoshopu i u tome sto MOGU koristiti komp iako neko nesto cucla od mene preko mreze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Treba kaj skurit??
|
Re: 1gb je potreba
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
PC maher
|
Oba moja računala imaju 512K i naravno umrežena su, ako prebacujem neki veliki file (mp3, divx i sl.) može se desiti da povremeno zatrza ako se na drugom kompu izvršava neka zaista zahtjevna igra inače ne trza i sve se izvršava normalno, naravno takve se situacije dešavaju vrlo rijetko, uglavnom se mreža koristi za igranje i povremeni prijenos manje količine podataka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|