Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.12.2007., 13:23   #1
Kupus
Banned

Datum registracije: Apr 2006
Problem sa virusima i T-comom

T-com mi je bez ikakvih objasnjenja onemogucio spajanje na adsl net, nazvao sam sluzbu za korisnike i rekli su mi da imam viruse i navodno sirim spamove i da ce mi ponovo omogucit pristup netu ali ako se ponovi isto da ce mi automatski iskljucit net na 7 dana. comp sam skenirao avg-om i ad-aware-om, updatao i prikljucio se da bi mi opet za 2-3 dana iskljucili net na 7 dana. evo danas je isteklo tih 7 dana i mogu opet ocekivat neke kazne. neznam sta da radim i kako da se otarasim tih sranja, poludio sam 7 dana bez neta i nebi bilo dobro da se ponovi. ako ko zna kako se ovo moze rjesit ili ako je imao slicnih sranja nek pomogne da ovo rjesim ako je moguce bez reinstaliranja sustava.
Kupus je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2007., 18:20   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Instaliraj NOD32 i podesi ga prema ovim uputama http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509 takoder skiny i spyboot-search & destroy 1.5.1 i poskeniraj to sve u safe modu..I mozes bacit logfile od hijack this tu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29285
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.12.2007., 18:37   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nemoj koristit Outlook za mail. Stavi firewall. Zovi lokalnog majstora da rjesi. Milion rjesenja imas.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2007., 18:38   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da ne koristiš Internet Explorer pri surfanju? Ako da, instaliraj si Firefox i počni surfati s njime jer kupi daleko manje smeća i opasnih nametnika od IE.
Staro 15.12.2007., 19:42   #5
fle_ki
Premium

fle_ki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Za provjeru skena od Hijackthis može i ovdje ,stim da sam označi kaj je dobro
Staro 16.12.2007., 21:50   #6
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Kupus Pregled postova
T-com mi je bez ikakvih objasnjenja onemogucio spajanje na adsl net, nazvao sam sluzbu za korisnike i rekli su mi da imam viruse i navodno sirim spamove i da ce mi ponovo omogucit pristup netu ali ako se ponovi isto da ce mi automatski iskljucit net na 7 dana. comp sam skenirao avg-om i ad-aware-om, updatao i prikljucio se da bi mi opet za 2-3 dana iskljucili net na 7 dana. evo danas je isteklo tih 7 dana i mogu opet ocekivat neke kazne. neznam sta da radim i kako da se otarasim tih sranja, poludio sam 7 dana bez neta i nebi bilo dobro da se ponovi. ako ko zna kako se ovo moze rjesit ili ako je imao slicnih sranja nek pomogne da ovo rjesim ako je moguce bez reinstaliranja sustava.
Ako se ponovi ide ti zaključavanje na 14 dana... tako da bih na tvom mjestu jako dobro pripazio...
Staro 17.12.2007., 14:39   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ja bi odustao od AV alata i reinstalirao win kompletno. zatim, prije ikakvih setanja po netu stavio dobar AV, provjerio ostale particije (ne koristiti nista s njih prije skeniranja) i tako relativno miran docekao ponovno ukljucenje neta. kad ga dobijem naravno update AVa i ponovna provjera ostalih particija

Od besplatnih AVa bi na spomenute dodao i Antivir, ujedno i medju jeftinijim za komercijanu verziju. na nezavisnim testovima je uvijek sam vrh ili pri (ponekad NOD ipak preuzme, brze skenira fileove )
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2007., 16:18   #8
smw
dev

smw's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
i ja sam imo takvih problema, nisam mogo na internet mjesec dana jer mi nisu dali
sa svim mogucim pogramima sam sve skeniro i nije nista naslo i i zvao ih i dali mi net al opet zabranili.. sve dok nisam reinstaliro windows a onda sam moral cekat 2 tjedna...
smw je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2007., 17:21   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nema kupusa izgleda da je

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2007., 19:02   #10
Kupus
Banned

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
jos sam ziv
Kupus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2007., 19:11   #11
smw
dev

smw's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor nino Pregled postova

najsigurnije ti je formatirat c i reinstalirat windows jer ako ti jos ostane taj virus onda neznam kaj bude
jos 2 mjeseca blocka xD
smw je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2007., 21:29   #12
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Instaliraj Kaspersky AV7 ili NOD32 3.xxxx, SpyBot.
Skini kod frenda update za oba probrama. Skeniraj komp i pobriši viruse. Prije toga onemogući pokretnje svih programa iz startup-a. Kada pobrišeš viruse skeniraj komp još jedan put. Poslje se spoji i vidi oće te banat. Ja bi u tvom slučaju najradije srušio WIN i skenira poslje komp!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno