![]() |
Problem sa virusima i T-comom
T-com mi je bez ikakvih objasnjenja onemogucio spajanje na adsl net, nazvao sam sluzbu za korisnike i rekli su mi da imam viruse i navodno sirim spamove i da ce mi ponovo omogucit pristup netu ali ako se ponovi isto da ce mi automatski iskljucit net na 7 dana. comp sam skenirao avg-om i ad-aware-om, updatao i prikljucio se da bi mi opet za 2-3 dana iskljucili net na 7 dana. evo danas je isteklo tih 7 dana i mogu opet ocekivat neke kazne. neznam sta da radim i kako da se otarasim tih sranja, poludio sam 7 dana bez neta i nebi bilo dobro da se ponovi. ako ko zna kako se ovo moze rjesit ili ako je imao slicnih sranja nek pomogne da ovo rjesim ako je moguce bez reinstaliranja sustava.
|
Instaliraj NOD32 i podesi ga prema ovim uputama http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509 takoder skiny i spyboot-search & destroy 1.5.1 i poskeniraj to sve u safe modu..I mozes bacit logfile od hijack this tu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29285
|
Nemoj koristit Outlook za mail. Stavi firewall. Zovi lokalnog majstora da rjesi. Milion rjesenja imas.
|
Da ne koristiš Internet Explorer pri surfanju? Ako da, instaliraj si Firefox i počni surfati s njime jer kupi daleko manje smeća i opasnih nametnika od IE.
|
Za provjeru skena od Hijackthis može i ovdje ,stim da sam označi kaj je dobro
|
Citiraj:
|
ja bi odustao od AV alata i reinstalirao win kompletno. zatim, prije ikakvih setanja po netu stavio dobar AV, provjerio ostale particije (ne koristiti nista s njih prije skeniranja) i tako relativno miran docekao ponovno ukljucenje neta. kad ga dobijem naravno update AVa i ponovna provjera ostalih particija :)
Od besplatnih AVa bi na spomenute dodao i Antivir, ujedno i medju jeftinijim za komercijanu verziju. na nezavisnim testovima je uvijek sam vrh ili pri (ponekad NOD ipak preuzme, brze skenira fileove :D) |
i ja sam imo takvih problema, nisam mogo na internet mjesec dana jer mi nisu dali
sa svim mogucim pogramima sam sve skeniro i nije nista naslo i i zvao ih i dali mi net al opet zabranili.. sve dok nisam reinstaliro windows a onda sam moral cekat 2 tjedna... |
Nema kupusa :D izgleda da je :banned:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
najsigurnije ti je formatirat c i reinstalirat windows jer ako ti jos ostane taj virus onda neznam kaj bude jos 2 mjeseca blocka xD |
Instaliraj Kaspersky AV7 ili NOD32 3.xxxx, SpyBot.
Skini kod frenda update za oba probrama. Skeniraj komp i pobriši viruse. Prije toga onemogući pokretnje svih programa iz startup-a. Kada pobrišeš viruse skeniraj komp još jedan put. Poslje se spoji i vidi oće te banat. Ja bi u tvom slučaju najradije srušio WIN i skenira poslje komp! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:41. |