|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
laptop integrirana grafička vs kartica
Zna li tko neki link na kojem bih mogao vidjeti performanse intelove integruše na laptopu (965 chipset) u odnosu na neku performansama najbližu karticu na PC-u...tek toliko da okvirno znam što se može igrati na njemu, a što ne. Laptop je HP, procesor core duo T7500, a nisam baš siguran kakva je točno matična...samo u everestu piše 965 za chipset i da grafička ima 8/1 cjevovoda, i podržava SM3.0 (što mi je malo smiješno kada se sjetim prebrzih x850 grafičkih koje ne mogu niti pokrenuti nove igre bez ovoga ![]() Da li laptop puno gubi na performansama ako ima 667MHz memoriju (5-5-5-15)? Mislim, da li je baš preporučljivo clockati i da li se to na laptopu uopće može? Tek toliko da je natjeram na 800Mhz. I zadnje- da li je proc dobar (pretpostavljam da je, ali nisam previše upoznat s ovima na laptopima ![]() Hvala i pozdrav ![]()
![]() |
#2 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovo je trebalo ici u podforum Prijenosnici ali eto. ![]() Na poledjini laptopa bi trebala biti tocna oznaka tog HP-a. Odes na njihove support stranice i po oznaci nadjes sta je tocno unutra ugradjeno. Sto se tice memorije koja radi na 667MHz, to je sasvim normalno. Novi Santa Rosa chipset podrzava 800MHz FSB procesora i 667MHz brzinu memorije. Podizanje frekve memorije je moguce u istoj mjeri kao i podizanje frekve FSB-a, no pitanje je cemu i sta bi time dobio (osim povecanog zagrijavanja laptopa i eventualne nestabilnosti sustava). Sto se tice prvog pitanja, evo ti link => http://www.notebookcheck.net/Mobile-...ist.844.0.html Tu ti ima dobar pregled svih laptop grafa (i dediciranih i integriranih) pa prouci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Može ti koristiti i ovaj link http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Krivo sam postao, ali dobro...znao sam da će netko premijestiti prije ili poslije ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas