Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.11.2007., 11:09   #1
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
laptop integrirana grafička vs kartica

Zna li tko neki link na kojem bih mogao vidjeti performanse intelove integruše na laptopu (965 chipset) u odnosu na neku performansama najbližu karticu na PC-u...tek toliko da okvirno znam što se može igrati na njemu, a što ne. Laptop je HP, procesor core duo T7500, a nisam baš siguran kakva je točno matična...samo u everestu piše 965 za chipset i da grafička ima 8/1 cjevovoda, i podržava SM3.0 (što mi je malo smiješno kada se sjetim prebrzih x850 grafičkih koje ne mogu niti pokrenuti nove igre bez ovoga).

Da li laptop puno gubi na performansama ako ima 667MHz memoriju (5-5-5-15)? Mislim, da li je baš preporučljivo clockati i da li se to na laptopu uopće može? Tek toliko da je natjeram na 800Mhz.

I zadnje- da li je proc dobar (pretpostavljam da je, ali nisam previše upoznat s ovima na laptopima)

Hvala i pozdrav
Staro 30.11.2007., 15:05   #2
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ovo je trebalo ici u podforum Prijenosnici ali eto.

Na poledjini laptopa bi trebala biti tocna oznaka tog HP-a. Odes na njihove support stranice i po oznaci nadjes sta je tocno unutra ugradjeno.

Sto se tice memorije koja radi na 667MHz, to je sasvim normalno. Novi Santa Rosa chipset podrzava 800MHz FSB procesora i 667MHz brzinu memorije. Podizanje frekve memorije je moguce u istoj mjeri kao i podizanje frekve FSB-a, no pitanje je cemu i sta bi time dobio (osim povecanog zagrijavanja laptopa i eventualne nestabilnosti sustava).

Sto se tice prvog pitanja, evo ti link => http://www.notebookcheck.net/Mobile-...ist.844.0.html

Tu ti ima dobar pregled svih laptop grafa (i dediciranih i integriranih) pa prouci.

Oglas
Staro 30.11.2007., 15:20   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 30.11.2007., 15:23   #4
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Ovo je trebalo ici u podforum Prijenosnici ali eto.

Na poledjini laptopa bi trebala biti tocna oznaka tog HP-a. Odes na njihove support stranice i po oznaci nadjes sta je tocno unutra ugradjeno.

Sto se tice memorije koja radi na 667MHz, to je sasvim normalno. Novi Santa Rosa chipset podrzava 800MHz FSB procesora i 667MHz brzinu memorije. Podizanje frekve memorije je moguce u istoj mjeri kao i podizanje frekve FSB-a, no pitanje je cemu i sta bi time dobio (osim povecanog zagrijavanja laptopa i eventualne nestabilnosti sustava).

Sto se tice prvog pitanja, evo ti link => http://www.notebookcheck.net/Mobile-...ist.844.0.html

Tu ti ima dobar pregled svih laptop grafa (i dediciranih i integriranih) pa prouci.

Krivo sam postao, ali dobro...znao sam da će netko premijestiti prije ili poslije Hvala na odgovoru, idem malo razgledati
Staro 30.11.2007., 17:18   #5
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ak bas oces, mogu ja malo upogoniti svoju 965 integrusu pa da usporedis s laptopovom ^^

uglavnom, javi mi na pp ak te zanima
domis je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2007., 18:49   #6
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Citiraj:
Autor d'beast Pregled postova
ak bas oces, mogu ja malo upogoniti svoju 965 integrusu pa da usporedis s laptopovom ^^

uglavnom, javi mi na pp ak te zanima
Hvala ti, ali na onoj stranici piše da je negdje u rangu sa x600 mobile, a to mi je dovoljno znati. Uglavnom, moću će ići manje više sve igre (osim ovih Dx10 koje su uglavnom ultra zahtijevne), na barem minimal detaljima....
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno