|
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo malo pomoći kako: Bootable USB Odeš na stranicu proizvođaća MBO i potražiš koji je zadnji bios izašao za tvoju MBO i obično ima više načina da flešaš bios,preko diskete,napraviš botabilni cd,direktno iz windowsa ili sa usb sticka naravno ako to MBO podržava i imaš tu opciju u biosu.Obično svaki proizvođać ima neki alat za flešanje biosa pa malo potraži na stranicama ili "google". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Velika većina ima alate za flashanje direktno iz windoza (npr. Gigabyte @BIOS). Skineš BIOS, raspakiraš ga negdje na hardu/sticku, pokreneš aplikaciju za flashanje, nađeš BIOS file i klikneš na OK. Nakon par minuta, flashanje je gotovo. Bitno je da ti ne nestane struje tokom te operacije jer inače ode ploča u vječna lovišta. Dobar dio omogućava i flashanje putem neta s time da sam nađe najnoviji BIOS i napravi flasha. Tvoje je samo da si spojen na net i da si pokrenuo takvu aplikaciju.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
neki dan sam flshirao iz os-a i prošlo je uredu, nije mi se dalo raskapati kutiju i spajati FDD, btw bila je intel ploča |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|