|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
SATA RAID 0 utisci
Ima li netko iskustava sa SATA RAID 0 sa dva diska. Pogotovo da li je netko probao to sa Maxtor DiamondMax 9 SATA diskovima, jer imam jedan takav. Koliko vidim po testovima na internetu i po Sandri, trebali bi biti ugrubo oko dva puta brži, možda nešto manje, a svakako bi takva dva diska trebala biti brža od jednog npr. WD raptora na 10000 rpm. Raptor je skup ko vrag a malen, pa bi RAID bio bolje rješenje, zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Definitivno će ti raditi brže, sada duplo brže neće al oko 40%(čuo tako) oće. Po meni to je sasvim ok dobitak ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
iskreno, ne znam. moj RAID-0 jedva prenese 80MB/s, a diskovi pojedinačno oko 65MB/s. Problem je u PCI sabirnici koja nije u stanju progutati toliko prometa. Ubrzanje je nekih 20% u čitanju, ali pisanje mi se ubrzalo skoro dvostruko, pogotovo random write koji je sada tri puat veći. Uglavnom, onaj tko se bavi video capturingom, bit će mu drago da je investirao u RAID-0. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
2Mb and 8Mb cache size on HDs tested in RAID How does a 2mb cache harddisk compare to its bigger 8mb cache brother? We test them in different RAID setups, using real word benchmarks to show you the actual difference! Software RAID 0 / Hardware RAID 1 / 0 with Stripe sizes: 1 - 4 - 16 - 64 - 512. HDTach/Sisoft Sandra/File Copying/UT2003 http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=69 Frajer si je dao truda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
#erase startup-config
|
e, a ja sam si stavio stripe size 32k i baš njega nije testirao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Clockane-kaj se tiče 0 meni je bilo dosta vidjeti ovo:The failure of just one drive will result in all data in an array being lost Pa bilo PATA ili SATA... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
meni je bed jer sam to skužio tek kada sam kupio PATA diskove. a sada ad bi promjenio stvar, trebam novu ploču, pa DDR umjesto SDRAMa, pa nove diskove, pa staro sve prodati, a prije toga naći na kaj ću zbekapirat 200GB sranja koje imam na diskovima.... fuckin' shit. ekipa, ako idete slagati RAID 0, obavezno SATA. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002