|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Sniper's HTPC ver2
HTPC ver2 Uvod Nakon što mi je komp počeo sve više služiti kao media player, nego gaming konfa, odlučio sam si podijeliti uloge. Prijašnji "glavni komp" postaje NAS a u scenu dolazi "novi" media centar, koji ce donjeti neke pomake u odnosu na stari - HD ready, kvaliteta slike, brzina, jednostavnost, estetika, mogućnost nadogradnje. Stari HTPC je kao što je i bio zamišljen, stara krama u ulozi divx playera, za što je dobro služio. Nešto više o kućištu Trebalo mi je kao prvo maleno i praktično kućište, da se fino uklopi u policu, tj da uopće stane u nju ![]() Kao izbor upao je crni Frontier, koji je za cijenu od 300kn nudio praktično kućište, privlačnu cijenu i koliko-tolko dobru izradu, nije nešto posebno fancy ljep al eto meni je ok ![]() A nema ni loše hlađenje; ljevi bok - 120mm, desni bok - 120mm sa straznje strane - 2x 80mm ispod napajanja 1x 80mm otvor na gornjoj stranici za zrak ... ![]() ... ![]() ![]() ![]() Unutrašnjost: ... ![]() S njim dobijete shrotex 300w napajanje, peak kaze da mu je 400w, i da ima 16ampera na oba 12v raila. Koje sam izvadio čim sam ga čuo kako zuji. Kavezi: ... ![]() Od ispod stane još jedan 3.5 uređaj (dakle HDD,potenciometar, čitač kartica, floppy..) Ja npr nisam imao što pametnije stavit, nego eto floppy. Čisto da ne zafali, i tak se ne vidi od prednjeg poklopca, ubuduće će tu stajati čitač kartica. ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Malo mjesta za disk, tu je još bio u opticaju stari Hitachi IDE: ... ![]() ![]() Prednja maska sa straznje strane, očito je da u nekoj verziji ovog brandanog kucista (od naprijed piše TrendSonic a ne Frontier) Dolazi LCD koji se montira upravo tu: ... ![]() ... A ovome stvarno nisam našao svrhu. Ako netko zna čemu ovo služi neka se javi ![]() ... ![]() ... U Media Centar spadaju: Asus m2n-mx (kupljena na forumu od pouzdanog člana, radi fenomenalno. Za svega 250kn)Unutrašnjost |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hlađenje Radeonku hladi obični zalmanov pasivnjak .. popularno zvan na ovom forumu kao "plavi zalman" - pa ovaj nije plav, al je uglavnom ista stvar, osim što se ovaj prodaje pod imenom Xilence. Naravno to nebi nikako funkcioniralo da hladni zrak ne piri po pasivcu. ... ... CPU Ima i više nego dovoljan protok, mislim da ljeto uopće neće biti problem. ... Svi ovi ventovi bi pravili itekakav problem da se vrte na maksimumu. Zato sam spojio paralelno ventove na vod (lemilicom) koji se spaja na molex, ali ne na običan (12v) spoj nego na 7v spoj kao što je opisao Bubba u svom topicu o stišavanju ventilatora. Cijela "grana" na koje se spajaju ventilatori vuče snagu iz jednog molexa. ... ... Ovaj floppy ću zamjeniti čitačem kartica, a do tad neka popunjoje mjesto.. Svoj IR Reciever koji je i odostraga (spojen direktno na COM port matične) dobro hvatao signale, ali sam radi ipak malo boljeg prijama odlučio ga postaviti na neko bolje mjesto, da mogu sa svih daljina dnevne sobe upravljati (bilokojim) daljinskim. Jednostavno je postavljen ispod starog Phillipsovog CD Playera, i bez prepreki može hvatati signal, a i neprimjetan je. ... ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Za software sam ponovno koristio Meedio, ovaj put noviju verziju, sa podosta pluginova, uštimanih po uputama od Crnog - Hvala Crni! Programček je sam po sebi dosta moćan, a kad ga se naoruža sa kvalitetno podešenim pluginovima postaje još bolji. Evo npr, uz pomoć news plugina hvatam RSS feed sa dnevnik.hr i pcekspert.com, i još puno toga. Evo jedan koristan plugin, kad spojite čitač kartica/kameru preko USB-a, on se sam ponudi za slideshow/prebacivanje slika itd.. vrlo elegantno napravljeno - a i jednostavno (daljinac sve kontrolira). ... Vizualije: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Igre su skroz igrive. Npr Carbon i Most Wanted vrtim na high (ne very high) reza je 800x600. Pošto nije HD telka, a igranje se svodi na fotelju i par metara razmaka, onda je ok. Dobar đojstik svakako preporučam. Pro je dobar i za igranje u dvoje, samo uštekam joysticke u prednja 2 USB-a. Pro 2008: NFS: Most Wanted NFS: Carbon Half Life 2, Epizoda 1, Epizoda 2 Javno se zahvaljujem Meedio guru-u Crnome na ovoj odličnoj temi i ikonama kao i prijedlozima ![]() Eto to bi bilo to, ako vas još nešto zanima/nečeg se sjetite slobodno kažite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Kod tebe su barem pokusali sakriti rupu, a kod mojeg codegena je gola rupa. Lijepo slozeno - pohvala. I ja sam danas nabrzaka pometal sve u kuciste, ali kad bude vremena ide i htpc i chif na uredjenje iznutrica.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() btw; molio bih mod-a da pomakne post koji se nalazi izmedju ovih mojih, tako da sve bude u seriji. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() btw; molio bih mod-a da pomakne post koji se nalazi izmedju ovih mojih, tako da sve bude u seriji. edit; jao sto je forum zagusen bio do maloprije. edit2; zaboravio stavit temp, nemogu ih ugurat u review jer bi inače sve ostale slike morale ići dolje, zbog limita (10 slika po postu) idle: ... ![]() load: ... ![]() Nemre ić niže proc jer je ipak to obični box cooler, tj. heatsink. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Kao što sam ti i reko preko Msna Good Job,samo tak nastavi ![]() ![]()
![]() |
#14 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
lijepo si to sve ukomponiral ![]() ![]() p.s. zakaj ne promijeniš (ak se može) ono "Dole", "Ljevo" itd...? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
lijepo lijepo. sviđa mi se... jesi isprobao HD kako radi, tj UVD? imam prijedlog za ventilaciju. ako imaš prostora viška na gornjoj stranici (da nije zatvorena), možeš izbaciti zadnje 80tke, a 120tku sa proca da vuče zrak prema van (napraviš neki tunel), izbacio bi dva venta, a hladilo bi jednako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#18 |
Premium
|
UVD ne radi .. nikako ![]() čak i ATi kaze da im je sto shebano pa cu kad-tad zamjenit tu grafu, nedavno je kupljena, ciljam na neki low end serije HD 3xxx - ni netreba mi više. Što se tiče ventova, ni to nije loše al kad sam već sam ih već spoji ovako paralelno preko mog grunf raila (7v) onda mi je tlaka ih odspajat, jer eto zalemljeni su ![]() Još nešto sam zaboravio reći, a to je da sam vent na procu učvrstio najlonom za pecat ribe ![]() uICE - sređen, pod actions trebalo uključiti disable display.. Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 05.11.2007. u 15:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
svaka cast ![]() ![]()
![]() |
#21 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
bravo, još kad nabaviš LCD TV sve će sjesti na svoje mjesto ![]() ... Vidim na slikama da koristiš defaultni jukebox plugin za muziku, puno ti je bolji alternativni meeMusic Jukebox Dobiješ na jednom mjestu sve uredno složeno: genre > artist > album > tracks ... ![]()
![]() |
#22 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Pohvala za odabir mjuze..Nile..svaka čast.
![]() |
#23 |
Premium
|
Yeah, odlični su. Isprva su bili neslušljivi, ali kasnije itekako slušljivi. Odličan sklop tehnike i death metala, teme su im zanimljive, H.P. Lovecraft, Egipt.. crn - pm. Trenutačno gledam Heroes-e, počeo fino od prve sezone pa prema dalje, sve u svemu dobra serija. U planu su za novu godinu možda koji diskić, 320~500gb, za NAS, tamo trpam svu multimediju što ne stane na HTPC. ![]() I da, dosta sam toga izgubio (muzike pogotovo) kad je bila nezgoda sa diskom, ali sad mi je i bolje jer sam nabavio (tj izrippao) sve albume u FLAC-u, i imam si fino poslozeno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Sigurno ih ne tipkam ja .. ![]() meedio poskida sve s neta.. s obzirom na library, tako on poskida filmeke/serije. Praktički to sve radi jedan vrlo koristan set pluginova, uglavnom "bit će" tutoriala, upravo što se tiče meedia ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|