|
![]() |
#1 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
gordian knot
ako neko koristi ovaj program, mozete mi nesto objasnit? dakle, pokusavam ubacit subtitle direktno u divx film ali mi ne uspijeva u gknot pokrenem vobsub, izaberem fajl, izbacim sve osim hrvatskog i onda on napravi dvije datoteke (mislim .sub i .idx ili tako nesto) poslije idem na save & encode i tamo ukljucim subtitle i pita me koji da ubacim, probao sam prvo jedan pa drugi al se i dalje ne prikazuje sto krivo radim? ![]() fala ![]()
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: gordian knot
Citiraj:
![]() Bolje stavi na Audio-video. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
ili jednostavno savjet nemoj to radit - direktno ubacivanje sub. u film zna nekima ic jako na zivce... -lipo ostavi sub odvojeno pa tko voli nek izvoli - osim ako se ne radi o japanskom filmu- ![]() -ja sam taj dio uvijek preskako jer mi je to bila dodatna tlaka radit ali ako bas hoces DOOM 9 tu je bas SVE
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja sam imao slicnih problema sa time jel recimo na 1:1.85 je radilo sve kak spada i ja stavio na 1:2.25 i naravno odonad vise nece prikazivati. nisam nikad to uspio rijesiti pa zato to preskacem. @ßellerophon a jel znas zasto to ljude zivcira? zato kaj rade to neki brijaci pa zaljepe titlove na film a ne na ono crno pa ti i ono malo visine unakaze. inace titlove se isplati ljepiti na film jel ionako uvjek koristis iste postavke i svi sigurno koriste bijelu boju titlova a ak nije a filmu vec na onom crnom nitko se nece buniti!
![]() |
#5 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
doro to je istina ali samo ako koristis text titlove. ako imas Bmp daklle one vobsub-a nemres ih mjenjati a ionako su taman velicine. ni premali ni preveliki
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
2. Zato sto ako su na "crnom" onda se nepotrebno koristi veca reza ostavljajuci crnilo sto na kraju rezultira slabijom kvalitetom. 3. Zato kaj vanjske titlove mozes prilagodjavati kak ti se digne. Font, boja, pozicija....
![]() |
![]() |
#10 | ||
Sannin
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() imaju jos za naucit
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ovak sad da rascistimo prvo nesto ja nisam ni za ljepljenje ni ti drugo neg radim kak mi se da i svidja. e sad daj mi reci koliko si puta promjenio boju fonta sa bijele na drugu. i koliko si puta mjenjao font?
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
Cekaj malo. Zelis postotak gubitka kvalitete? To kaj ga ima ti nije dosta?
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
zato sto je taj gubitak apsolutno zanemariv! dakle manje od 1% ak ne i manje. kaj se tice fonat sam si rekao da je jedan od razloga i to navedeno Citiraj:
dakle meni to nije dovoljno zasto bi iskljucivo titlove stavljao u poseban file. dapace kad ga stavim na film bar znam da su uvjk podeseni na mjesto tocno tam gdje zelim, velicina i boja im je bas kako treba i to je sve kaj mi treba od subtitlova. a ne da svaki put moram pomisati titlove pa jos velicinu slova i sve to sto je dosta iritantno.
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Gubitak kvalitete nije zanemariv ali nisam toliko pametan da ti ga kazem u postocima. Ne mjenjam ni font ni boju jer mi pase ovako kako sam slozio al' to je tak za mene. Pero Peric zeli drugacije ![]() Malo smo zabrijali koliko se meni vidi, a bar je ovo stvar koja se cini tako ocita jer ljepljenjem gubis cak i na kvaliteti prikaza titla ![]()
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() inace kad se radi na 2 CD-a stvarno je znaemarivo a gubitak kvalitete titla stvaro nije vazan. to kaj Pero Peric oce tak ili onak nek si kupi ![]() inace da dublje ne ulazimo u raspravu jel bu zavrsilo ![]() no dobro sad kad smo to rijesili. ja jos ne ljepim sve titlove ali kad gkont ne sere koristim priliku i to napravim. pozdrav!
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Postoje amateri i postoje profesionalci. Amateri zele program koji ce sve raditi u kliku i jos uz to prikazivati Pameline sise. Profesionalci zele najbolje sto se moze postici. End of discussion. ![]()
![]() |
#18 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
S Gknotom se rade najkvalitetniji filmovi, u to nema sumnje. Nije super jednostavan, klik-klik ali zato nudi ohoho mogučnosti podešavanja. Koristim ga od verzije 15, tu negdje ne sječam se više i još nisam naišao na dostojnog protivnika ![]() BTW, kod titlova. Moji svi filmovi završe kad tad kod frendova, koji gledaju na telkama od 30-120 cm, na monitorima, projektorima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Sannin
|
G-knot je najbolji ![]() ![]() Costa... ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Sannin
|
Citiraj:
sve mi mora imat milijon opcija tako da znam da mi je sve pod kontrolom... :clap: preobracen je... :clap: uspjeli smo :clap:
![]() |
![]() |
#23 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
E vidis tog se nisam sjetio! svaka ti cast!!! samo za tebe ![]() ![]() inace nemoj sad reci da ak stvais titlove u txt da ce rediti jel nece tj. ne podrzavaju znakove sa kvacicana. fdakle jos jedan minus! Citiraj:
inace ovo sad prelazi u svadju pa vise ne mislim na ovu temu vise pisati. jel svaka metoda ima svoje prednosti i mane a zapravo je pravo umjece kad se zna di koju upotrijebiti! ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Ma sve cemo rijesiti na sljedecem PCE okupljanju ![]()
![]() |
![]() |
#28 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
BTW kad ce sljedece okupljanje?:confused: marca vise nema sad trebamo novog organizatora! ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() kaj se tice smajlija stvaro su vec zamorni.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|