|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Povezivanje LAN-a i WLANA
Dakle problem je ovaj... PC1 je spojen preko wlana na net i u lokalnu mrežu PC2 je spojen LAN-om na PC1... Što trebam učiniti da mi PC2 izađe na net? Sorry ako je već nešto ovakvo pitano, ali nisam uspio nać... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
na PC1 bridge-aš wlan i lan i staviš ICS. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
@ shimpa - hoće li raditi onda WLAN na prvom kompu, tj, hoću li biti i dalje spojen na net. Pokušavao sam ja to već prije spojiti ( imam stari laptop bez WLAN-a i komp koji je spojen na WLAN mrežu doma ) ali nikako nisam uspio dobiti da počne primati podatke. Isto tako, nije mi ni na kompu onda veza radila. Znači sad bih trebao bridge napravit između LAN-a na kojem mi je spojen laptop i WLAN i onda podesiti share connection i to je to? Nema drugih trikova? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
|
glupost sam lupio u momentu kad mi je glava bila napunjena drugim informacijama. ne treba ICS, jedino što treba je bridge i podesiti adrese (to je uz pretpostavku da imaš vanjski router - 3.uređaj) Zadnje izmijenjeno od: shimpa. 28.10.2007. u 09:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
|
da pojasnim malo svima o čemu se tu radi. Switch (kao uređaj) nije ništa drugo nego gomila ethernet kartica (figurativno govoreći) međusobno bridge-anih. Na ovaj način ti svoj PC pretvaraš u switch kojemu je wlan jedan interface (figurativno port na switchu) a LAN drugi interface. Na routeru (wlan routeru) imaš najvjerojatnije 1-4 ethernet (LAN porta), imaš WLAN i imaš WAN (internet) port. Na switchu su WLAN i LAN portovi u bridge-u. Ako spojiš switch (tvoj PC) sa switchem (router) opet dobiješ switch. Znači u konačnici ti logički imaš 1 switch (na PC-u WLAN i LAN + WLAN i LAN sa routera) i 1 WAN port. Router routa između ta dva interface-a. Basta. Ovo je vrlo pojednostavljeno čisto da dobiješ sliku što se događa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
In Rainbows
|
imam jedno pitanje isto...sad mi dolazi drugi komp, i kupit cu switch da oba dva mogu umreziti. imam adsl modem siemens C-010-I i 2 kompa sa mreznim karticama. Znaci,spojim ova dva kompa u switch, i ovaj adsl modem zicom od njega do switcha, i tada ce oba dva kompa imat mrezu?
![]() |
#7 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Upute za SIEMENS C-010I aDSL modem – Carnet – Router mode (496 KB) Nadopuna ovog uputstva: U postavkama mrežne nadodaj adrese DNS Setvera (T-Com 195.29.150.3 i 195.29.150.204) Ista stvar i u postavkama modema |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The mighty pirate
|
Hm. A jel moguće onda na kraju podesiti da ja taj svoj laptop bez WLAN-a, koji imam u sobi pored kompa povežem s tim kompom preko žice i da mogu koristiti net na oba? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|