|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Zamjena Venta Na Fortronu
E pozz..... Ovako pregledo sam stare teme i svasta nesto, i sad me zanima da li neko zna tacne podatke o ventu na Fortronu 400W PNF.... ja sam sve pretrazio al nis.... e sad bi me zanimalo ako bi mijenjao ovaj gore vent da li bi morao lemiti , sjeci i izolirati ili jednostavno napajanje ima 3 pinski konektor koji samo ubodem..... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Zakaj bi ga mijenjao?! Fortron je tih, ako ga opteretis ugradjena regulacija ce ubrzati vent. Nemoj se brinut oko grijanja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Na PNF-u od 400W (barem mojem) ti je vent firme Yate Loon D12SH-12 Link na spec I ja iskreno nemrem vjerovat sada kad vidim na koliko se dotični okreće, koliko je on tih za tih 2200rpm ![]() Ali jedno znam, TT što se tiče tišine sigurno ne bi bio bolji od ovoga. A bojim se da bi instalacijom TT-a dobio jako malo i na propuhu. Vent je na napajanju spojen preko 2 žice, zalemljene su na pločicu, tako da ili odlemit pa zalemit ili rezat žice i kasnije ih spojit nekako. A možeš komotno i spojit na ploču ako ti novi vent ima dovoljno dugu žicu jer PNF ima rupe sitne straga kroz koje se mogu provući žice kada se makne 3-pinski konektor (ne treba ništa rezat jer se žice mogu maknut slično kao i na molexu). EDIT: @Matesonik Jesi siguran da vent ima ugrađenu regulaciju ? Ja baš i ne bih rekao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ma tishina mi nikako nije bitna , nego vi mislite da bi ugradnjom TT izgubio i na hladjenju??? a napojna se ne grije uposte sve u normalnim granicama,,, a mijenjao bi ga zbog izgleda to jest zbog led-ica.. :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Ne bi izgubio na hlađenju jer su TT-ovi glasni sa dobrim propuhom (kada ih se stavi na 12V ako imaju potenciometar). Ali ono, taj vent valjda je pola cijene tog napajanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
prcknedl
|
Ako bas hoces...najjednostavnije ti je odcvikati zice sa sadasnjeg venta tak da ti ostanu sto dulje (da mozes upotri***iti vent za nekaj drugo), a zicu od novog venta izvedes van kroz istu rupu kao i sve ostale kabele pa ga spojis vani. Preporucam Coolermaster LED vent. Na 12V dobro puse i svijetli, cak nije ni bucan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ajd ti prvo utvrdi što ti bruji u kompu, jer sam gotovo siguran da nije taj PNF, tako sam ja, promijenim vent u napajanju i skontam da mi zuji drugi vent od grafe koji je stalno na max (dobro da sam našao gdje ga isključiti) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
|
Prilicno siguran. Moj 400W, istina THN, je puno vise puhao kad je napajanje bilo jedini ispuh u kucistu i nije bilo usisa, nego sad kad imam po 120mm naprijed i odostraga. To Fortron mislim zove "noise killer". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Citiraj:
Morat ću pogledat, ali fala na hintu, nisam nit kužio što je to "noise killer" kod njih. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Jao sto ste zabrijali na to ![]() @Pezzaa, glede zamjene ventilatora, pros & cons: + svijetli - gubis garanciju; moras dat lovu za dodatni (zamjenski) vent; donekle je upitno hoce li hladjenje napajanja biti adekvatno, stoga bi moglo krepat, osim ako ubacis vent koji jos jace puse nego tvornicki; vrijeme potrebno da se lemi po napajanju i mijenja vent |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
ok hvala svim odusto hhehheheh ![]() |
![]() |
![]() |
|
|