Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.10.2007., 00:06   #1
Pezzaa
Premium
Moj komp

Pezzaa's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Zamjena Venta Na Fortronu

E pozz..... Ovako pregledo sam stare teme i svasta nesto, i sad me zanima da li neko zna tacne podatke o ventu na Fortronu 400W PNF.... ja sam sve pretrazio al nis.... e sad bi me zanimalo ako bi mijenjao ovaj gore vent da li bi morao lemiti , sjeci i izolirati ili jednostavno napajanje ima 3 pinski konektor koji samo ubodem..... Odmah da napomenem nisam nikakav fan tishine comp mi bruji ko mlaznjak ... hvala na odgovorima.... i sta mislite da li bi TT Thunderblade bio dobra zamjena za org vent na fortronu.... hvalaa
Pezzaa je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2007., 00:15   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Zakaj bi ga mijenjao?! Fortron je tih, ako ga opteretis ugradjena regulacija ce ubrzati vent. Nemoj se brinut oko grijanja.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.10.2007., 00:20   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Na PNF-u od 400W (barem mojem) ti je vent firme Yate Loon D12SH-12 Link na spec

I ja iskreno nemrem vjerovat sada kad vidim na koliko se dotični okreće, koliko je on tih za tih 2200rpm

Ali jedno znam, TT što se tiče tišine sigurno ne bi bio bolji od ovoga. A bojim se da bi instalacijom TT-a dobio jako malo i na propuhu.

Vent je na napajanju spojen preko 2 žice, zalemljene su na pločicu, tako da ili odlemit pa zalemit ili rezat žice i kasnije ih spojit nekako. A možeš komotno i spojit na ploču ako ti novi vent ima dovoljno dugu žicu jer PNF ima rupe sitne straga kroz koje se mogu provući žice kada se makne 3-pinski konektor (ne treba ništa rezat jer se žice mogu maknut slično kao i na molexu).

EDIT:
@Matesonik
Jesi siguran da vent ima ugrađenu regulaciju ? Ja baš i ne bih rekao...
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2007., 00:25   #4
Pezzaa
Premium
Moj komp

Pezzaa's Avatar

Ma tishina mi nikako nije bitna , nego vi mislite da bi ugradnjom TT izgubio i na hladjenju??? a napojna se ne grije uposte sve u normalnim granicama,,, a mijenjao bi ga zbog izgleda to jest zbog led-ica.. :P
Staro 18.10.2007., 00:33   #5
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ne bi izgubio na hlađenju jer su TT-ovi glasni sa dobrim propuhom (kada ih se stavi na 12V ako imaju potenciometar). Ali ono, taj vent valjda je pola cijene tog napajanja, jer Yate Loon spada u najbolje ventilatore.
Staro 18.10.2007., 07:57   #6
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Ako bas hoces...najjednostavnije ti je odcvikati zice sa sadasnjeg venta tak da ti ostanu sto dulje (da mozes upotri***iti vent za nekaj drugo), a zicu od novog venta izvedes van kroz istu rupu kao i sve ostale kabele pa ga spojis vani. Preporucam Coolermaster LED vent. Na 12V dobro puse i svijetli, cak nije ni bucan.
Staro 18.10.2007., 08:05   #7
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
ajd ti prvo utvrdi što ti bruji u kompu, jer sam gotovo siguran da nije taj PNF, tako sam ja, promijenim vent u napajanju i skontam da mi zuji drugi vent od grafe koji je stalno na max (dobro da sam našao gdje ga isključiti)
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2007., 08:18   #8
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Ma nije njemu do tisine nego da mu svijetli...
Staro 18.10.2007., 10:33   #9
Pezzaa
Premium
Moj komp

Pezzaa's Avatar

eh too...... I onako zuji ko mlaznjak.... A Budem vidio nesto pa javim kkao je ispalo... hvala
Staro 18.10.2007., 10:36   #10
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
@Matesonik
Jesi siguran da vent ima ugrađenu regulaciju ? Ja baš i ne bih rekao...
Prilicno siguran. Moj 400W, istina THN, je puno vise puhao kad je napajanje bilo jedini ispuh u kucistu i nije bilo usisa, nego sad kad imam po 120mm naprijed i odostraga. To Fortron mislim zove "noise killer".
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.10.2007., 18:21   #11
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Prilicno siguran. Moj 400W, istina THN, je puno vise puhao kad je napajanje bilo jedini ispuh u kucistu i nije bilo usisa, nego sad kad imam po 120mm naprijed i odostraga. To Fortron mislim zove "noise killer".
E vidiš, sad nisam siguran jel meni piše "w/o noise killer" na naljepnici ili pak da ga ima...
Morat ću pogledat, ali fala na hintu, nisam nit kužio što je to "noise killer" kod njih.
Staro 18.10.2007., 18:23   #12
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Jao sto ste zabrijali na to

@Pezzaa, glede zamjene ventilatora, pros & cons:

+ svijetli

- gubis garanciju; moras dat lovu za dodatni (zamjenski) vent; donekle je upitno hoce li hladjenje napajanja biti adekvatno, stoga bi moglo krepat, osim ako ubacis vent koji jos jace puse nego tvornicki; vrijeme potrebno da se lemi po napajanju i mijenja vent
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2007., 19:13   #13
Pezzaa
Premium
Moj komp

Pezzaa's Avatar

ok hvala svim odusto hhehheheh
Oglasni prostor
Oglas

Oglas