PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Zamjena Venta Na Fortronu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=84183)

Pezzaa 18.10.2007. 00:06

Zamjena Venta Na Fortronu

E pozz..... Ovako pregledo sam stare teme i svasta nesto, i sad me zanima da li neko zna tacne podatke o ventu na Fortronu 400W PNF.... ja sam sve pretrazio al nis.... e sad bi me zanimalo ako bi mijenjao ovaj gore vent da li bi morao lemiti , sjeci i izolirati ili jednostavno napajanje ima 3 pinski konektor koji samo ubodem..... :lol2: Odmah da napomenem nisam nikakav fan tishine comp mi bruji ko mlaznjak ... :goood: hvala na odgovorima.... i sta mislite da li bi TT Thunderblade bio dobra zamjena za org vent na fortronu.... hvalaa

Matesonik 18.10.2007. 00:15

Zakaj bi ga mijenjao?! Fortron je tih, ako ga opteretis ugradjena regulacija ce ubrzati vent. Nemoj se brinut oko grijanja.

Vuco 18.10.2007. 00:20

Na PNF-u od 400W (barem mojem) ti je vent firme Yate Loon D12SH-12 Link na spec

I ja iskreno nemrem vjerovat sada kad vidim na koliko se dotični okreće, koliko je on tih za tih 2200rpm :stoopid:

Ali jedno znam, TT što se tiče tišine sigurno ne bi bio bolji od ovoga. A bojim se da bi instalacijom TT-a dobio jako malo i na propuhu.

Vent je na napajanju spojen preko 2 žice, zalemljene su na pločicu, tako da ili odlemit pa zalemit ili rezat žice i kasnije ih spojit nekako. A možeš komotno i spojit na ploču ako ti novi vent ima dovoljno dugu žicu jer PNF ima rupe sitne straga kroz koje se mogu provući žice kada se makne 3-pinski konektor (ne treba ništa rezat jer se žice mogu maknut slično kao i na molexu).

EDIT:
@Matesonik
Jesi siguran da vent ima ugrađenu regulaciju ? Ja baš i ne bih rekao...

Pezzaa 18.10.2007. 00:25

Ma tishina mi nikako nije bitna , nego vi mislite da bi ugradnjom TT izgubio i na hladjenju??? a napojna se ne grije uposte sve u normalnim granicama,,, a mijenjao bi ga zbog izgleda to jest zbog led-ica.. :P

Vuco 18.10.2007. 00:33

Ne bi izgubio na hlađenju jer su TT-ovi glasni sa dobrim propuhom (kada ih se stavi na 12V ako imaju potenciometar). Ali ono, taj vent valjda je pola cijene tog napajanja:D, jer Yate Loon spada u najbolje ventilatore.

Matesonik 18.10.2007. 07:57

Ako bas hoces...najjednostavnije ti je odcvikati zice sa sadasnjeg venta tak da ti ostanu sto dulje (da mozes upotri***iti vent za nekaj drugo), a zicu od novog venta izvedes van kroz istu rupu kao i sve ostale kabele pa ga spojis vani. Preporucam Coolermaster LED vent. Na 12V dobro puse i svijetli, cak nije ni bucan.

Buger 18.10.2007. 08:05

ajd ti prvo utvrdi što ti bruji u kompu, jer sam gotovo siguran da nije taj PNF, tako sam ja, promijenim vent u napajanju i skontam da mi zuji drugi vent od grafe koji je stalno na max (dobro da sam našao gdje ga isključiti)

Matesonik 18.10.2007. 08:18

Ma nije njemu do tisine nego da mu svijetli...

Pezzaa 18.10.2007. 10:33

eh too...... I onako zuji ko mlaznjak.... A Budem vidio nesto pa javim kkao je ispalo... hvala

Matesonik 18.10.2007. 10:36

Citiraj:

Autor Vuco (Post 843550)
@Matesonik
Jesi siguran da vent ima ugrađenu regulaciju ? Ja baš i ne bih rekao...

Prilicno siguran. Moj 400W, istina THN, je puno vise puhao kad je napajanje bilo jedini ispuh u kucistu i nije bilo usisa, nego sad kad imam po 120mm naprijed i odostraga. To Fortron mislim zove "noise killer".

Vuco 18.10.2007. 18:21

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 843723)
Prilicno siguran. Moj 400W, istina THN, je puno vise puhao kad je napajanje bilo jedini ispuh u kucistu i nije bilo usisa, nego sad kad imam po 120mm naprijed i odostraga. To Fortron mislim zove "noise killer".

E vidiš, sad nisam siguran jel meni piše "w/o noise killer" na naljepnici ili pak da ga ima...
Morat ću pogledat, ali fala na hintu, nisam nit kužio što je to "noise killer" kod njih. :)

SRV 18.10.2007. 18:23

Jao sto ste zabrijali na to :p

@Pezzaa, glede zamjene ventilatora, pros & cons:

+ svijetli

- gubis garanciju; moras dat lovu za dodatni (zamjenski) vent; donekle je upitno hoce li hladjenje napajanja biti adekvatno, stoga bi moglo krepat, osim ako ubacis vent koji jos jace puse nego tvornicki; vrijeme potrebno da se lemi po napajanju i mijenja vent

Pezzaa 18.10.2007. 19:13

ok hvala svim odusto hhehheheh :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:04.