|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ultra Super Silent napajanje
daklem treba mi gore navedeno napajanje da je Ultra ultra Super Silent jer kad je po noći sve tiho da se ne čuje... ne skuplje od 500kn, mislio sam si uzet Antec TruePower TRIO 430W jer na njeg imam 5 god. garanciju i neke popuste, pa ako ima neko ko se osobno uvjerio u neko ultra super silent, samo nemojte predlagat Antec Phantom i njemu cijenom slične ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Bojim se da neće ići tako nešto u tom cjenovnom rangu, bar ne ultra super tiho po svačijem mjerilu... Ipak ako oćeš razmjerno tiho gledaj Cosair VX ili još bolje HX ili Seasonic S12 u tom rangu cjena, eventualno neki Chieftec ali uz izmjenu ventilatora nakon kupnje...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
niti jedno napajanje koje kupis u ducanu nece biti necujno nocu osim pasivnih... evo ja sam napravio fan swap na enermaxu iz siga i napajanje se sad po noci moze cuti tek kad se uho stavi kraj njega unutra je bio vent kojem je max broj okretaja bio mislim oko 2000, a u idle-u se vrtio na oko 800rpma, a ja sam ga zamjenio sa chieftec AF1225 (koji je inace Yate Loon D12SL-12, a ekipa na "silentpcreview.com" forumu je koristila uglavnom te YL-ove za swap...) kojem je max na 1350rpm, a u idleu mislim da nije vise od 500rpma, te je opcenito dosta tisi vent od onoga orginalnog jer mu se lezajevi uopce ne cuju... Neznam kakva je tvoja konfa no mislim da moja ne koristi vise od 200W u loadu tako da prakticki napajanje netreba neko prejako hladenje, a prilikom kupovine napajanja sam ciljao na napajanje sa vecim heatsinkovima... neznam kakav je tvoj asus no kod napajanje ti vrijedi ovo za tisinu: sto bolji "efficency", sto veci heatsinkovi, sto slabija konfa = napajanje treba manje protoka zraka, dakle manji broj rpma, dakle veca mogucnost za "fan swap" |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
di ima taj vetilator i koja mu je cijena |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Imam VX i iako vent nista ne puse, ama bas nista (prvo sam mislio da uopce ne radi), napajanje se svejedno malo grije. Jedino sto me smeta su lezajevi ventilatora na ovom VX-u. Obzirom na garanciju mi ne pada na pamet ic mijenjat to s nekim drugim ventom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
Citiraj:
@neo: vent. ima za kupit u ve-milu i dode 40tak kuna... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
![]() Ma niš jako ![]() CPU Core 2 Duo E6420 MBO Asus P5B VGA Gigabyte GeForce 8600 GT 256MB HDD Western Digital 320GB, SATA CD pržilica, DVD pržilica RAM 2x 1GB Twister TWINMOS 800 MHZ Modem ![]() 2 dodatna 80mm ventilatora ![]() Samo tražim neko stvarno ultra tiho napajanje, predložen mi je Corsair VX 450W, to bi valjda bez problema pogonilo 3 moja kompa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Konfa ti baš i nije hladna a nije da se grije.... Ovisi što je tebi "tiho", ovako govorim napamet, jer ipak nisi naveo koje hladnjake imaš na procu, grafi etc.. Meni radi samo hdd u kučištu koji je u Sythe box-u pa opet u home-made kučištu. Mogu reć da se stvarno "treba" potruditi da se čuje... No uvijek možeš konfu preseliti u drugu sobu ![]() I recimo da je jedan VX450 tiši od bilo kojeg hdd-a, a nije toliko skup. I nebi bilo loše da ispuniš opciju "Moj komp". Promijenio sam barem 5 napajanja (Ocz 420w, Seasonic 330W i 430W, Tagan 420W i-Xeya, mijenjao vent u Hiperu 580W i na kraju Phantoma) u dvije godine i tek sam sad zadovoljan.
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A tiho mi je čak i MS Industrialovo i to jako tiho i ne grije se ni ništa, napajanje koje dodje 150kn, al nebi baš njeg stavljo u komp tj. pitanje jel bi moglo uopće radit normalno, imo sam ga u starom P4 i onda sam kupio ovo Asusovo s novim komponentama, MS je tiši 100X, tako me ovaj Asus raspi9di pogotovo po noći, da mi dodje da novi MS za 150kn ubacim sam da ne slušam to više, a na procu mi je ovaj Intelov cooler, on mi je OK, na 800 se uglavnom vrti jedino kad opteretim komp a to je rijetko malo pojača al ništa strašno, a napajanje me ubija sa svojih 1700-1800, grafička mi ima silent pipe na kojeg sam privezo još jedan totalno nečujni 80mm ventilator da se ne grije i jedan isto totalno nečujni u kućište, samo mi još to tiho napajanje fali sve ostalo je tiho da nemože bit tiše... Ako uskoro ne nadjem rješenje ide MS 400W unutra pa kud puklo da puklo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uzmi si onda ili Fortron 400W PNF ili Corsair VX450W Onaj Antec i nije baš tako tih btw samo ti stavi taj MS unutra...vidjet ćemo koliko će dugo konfa radit ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|