|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Procedura pri carinjenju kod kupovine na eBayu
Nešto sam malo pokušavao na stranici naše carine izračun napraviti,ali su niškoristi.Kako izgleda ta procedura i na temelju čega ti zaljepe carinu?Kakva je ona pri kupovini informatičke robe i npr. odjeće i obuće?Koliko bi izašla za npr. opremu vrijednu 130$?Gledam malo,nove komponente,a cijene znatno više od onih naših.Još kad se radi o kolekcionarskim primjercima za šta nema zastupstva kod nas,eh.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Za 100dolara vrijednosti (stvar+postarina) dodje 230kn carine i raznih taksi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Moj frend je naručivao u vrijednosti 400 kn i morao je isto platiti 230 kn carine tako da je neisplativo za takve male iznose... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
A kolika je carina ako se kupi nesto do nekih 25-30$ ? Gledam sad, uspjesno sam upisao drugu godinu na faksu pa bi bilo zanimljivo uzet AmEx karticu studentsku jer ima hrpa dobrih stvari na eBayu.
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Samo pazi, do 300kn vrijednosti proizvoda+postarine. A postarina se krece od 16 dolara do 30 dolara (EMS). Probaj se dogovoriti sa prodavacima, ima susretljivih i moze ti poslati na razne nacine. EDIT: Btw, ocito da znaju progledati prste ponekad na carini jer - zadnji puta sam narucio nesto sto je doslo malo vise od 350kn, i nisu me zvali na carinjenje vec su muvali na HP i tamo sam preuzeo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|