![]() |
Procedura pri carinjenju kod kupovine na eBayu
Nešto sam malo pokušavao na stranici naše carine izračun napraviti,ali su niškoristi.Kako izgleda ta procedura i na temelju čega ti zaljepe carinu?Kakva je ona pri kupovini informatičke robe i npr. odjeće i obuće?Koliko bi izašla za npr. opremu vrijednu 130$?Gledam malo,nove komponente,a cijene znatno više od onih naših.Još kad se radi o kolekcionarskim primjercima za šta nema zastupstva kod nas,eh..:)
|
Za 100dolara vrijednosti (stvar+postarina) dodje 230kn carine i raznih taksi.
|
Moj frend je naručivao u vrijednosti 400 kn i morao je isto platiti 230 kn carine tako da je neisplativo za takve male iznose...
|
A kolika je carina ako se kupi nesto do nekih 25-30$ ?
Gledam sad, uspjesno sam upisao drugu godinu na faksu pa bi bilo zanimljivo uzet AmEx karticu studentsku jer ima hrpa dobrih stvari na eBayu. |
Citiraj:
|
Samo pazi, do 300kn vrijednosti proizvoda+postarine. A postarina se krece od 16 dolara do 30 dolara (EMS).
Probaj se dogovoriti sa prodavacima, ima susretljivih i moze ti poslati na razne nacine. EDIT: Btw, ocito da znaju progledati prste ponekad na carini jer - zadnji puta sam narucio nesto sto je doslo malo vise od 350kn, i nisu me zvali na carinjenje vec su muvali na HP i tamo sam preuzeo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:28. |