Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.09.2007., 15:04   #1
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
g5 2.0 vs mx revolution -->help

Imam problema sa odabirom izmedju ova dva modela, pa bi mi mogao netko okvirno rec koji bi bio bolji..?

sa mx510 bi presao na jedan od ta dva, bezicni mis me vuce zbog toga sto se necu morat sa kablom zayebavat ali ipak, ako ne valja onda bi presao na g5 2.0.

mis ce se koristit u photoshopu, audio editor-ima i fps-ima.

prijedlozi?
syzygy je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2007., 15:18   #2
Ludy
Banned

Datum registracije: Jun 2007
ja bi išo na g5 2.0, odličan miš
Ludy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.09.2007., 15:29   #3
thedman
User Registered
Moj komp

thedman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
osobno koristim mx revolution
u početku sam lud jel mu je odaziv bio katastrofa,ali ipak tek nakon najnovijeg setpointa 4.0
i tek nakon što sam njegov receiver stavio na usb ulaz na vrhu kučišta tek sad radi normalno
e sad jesu li mi odozada na kučištu neke prevelike smetnji ili nekaj drugo nemam pojma ali
dok je receiver bio odozada miš se gubio konstantno(skoro sam ga par puta bacio u zid
koliko sam lud bio), ali evo sad super radi i prezadovoljan sam pogotovo zbog načina kako leži
u ruci(a vjeruj mi od njega nema boljeg ergonomskog mousa) i zbog Scroll Wheel-a
vjeruj mi kad ovaj mouse primiš u ruku i navikneš se svi ostali će ti biti jadni i loši
thedman je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2007., 16:02   #4
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ako se planiras igrati nikako ne uzimaj bezicne miseve. Dakle ako planiras igranje onda definitivno G5 V2.0, ako planiras koristiti kao kancelarijki dio opreme, surfanjem, i slicno, a kabal ti smeta odna uzmi MX revolution.
Staro 16.09.2007., 16:11   #5
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

ma znam da je bilo prije sranja oko bezicnih miseva sto se tice igranja, ali ljudi me uvjeravaju da je to danas drugacije ( isprobao g7 pa ono, ima pravo) thedman si isprobao nesto igrat..?
Staro 16.09.2007., 19:15   #6
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Ako se planiras igrati nikako ne uzimaj bezicne miseve. Dakle ako planiras igranje onda definitivno G5 V2.0, ako planiras koristiti kao kancelarijki dio opreme, surfanjem, i slicno, a kabal ti smeta odna uzmi MX revolution.
To su notorne gluposti zaostale iz ere prvih bežičnih miševa.
Osobno imam MX rev. (a ima sam G5) i mogu reći da iako nije toliko precizan kao G5, razlike su vrlo malene, no meni je daleko bolji po obliku i gripu te ima taj kotačić koji je fenomenalna stvar.

To je jedna od rijetkih stvari koja u teoriji nije nešto, a u praksi je fenomenalna.

Lag se ne osjeti, kao ni na MX1000.

Naravno treba pripaziti sa smještajem mikrovalnih/wi-fija da slučajno nebi došlo do interferencija (budući da radi na 2.4GHz).
Staro 16.09.2007., 20:15   #7
thedman
User Registered
Moj komp

thedman's Avatar

Citiraj:
Autor syzygy Pregled postova
ma znam da je bilo prije sranja oko bezicnih miseva sto se tice igranja, ali ljudi me uvjeravaju da je to danas drugacije ( isprobao g7 pa ono, ima pravo) thedman si isprobao nesto igrat..?
ma stalno igram igre i mouse najnormalnije radi bez štekanja
istina ako si ono gamer i želiš savršenstvo ali ono sa naglaskom na savršenstvo
onda si kupi mouse sa žicom jel imam takvog frenda koji nikad nebi kupio
wireless mouse i keyboard kao ja, jel kako kaže okorjeli gajmer nije to to
ja sam osobno sa revolution-om prezadovoljan i baš suprotno ja si više
nikad neću kupit mouse sa žicom!
Staro 16.09.2007., 20:42   #8
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor thedman Pregled postova
osobno koristim mx revolution
u početku sam lud jel mu je odaziv bio katastrofa,ali ipak tek nakon najnovijeg setpointa 4.0
i tek nakon što sam njegov receiver stavio na usb ulaz na vrhu kučišta tek sad radi normalno
e sad jesu li mi odozada na kučištu neke prevelike smetnji ili nekaj drugo nemam pojma ali
dok je receiver bio odozada miš se gubio konstantno
nemožeš vjerovat, imao sam isti slučaj. još sam tu propitkivao po forumu koji k se događa, surfam po netu, a kursor svako malo zastajkuje. i onda sam jednostavno promijenio usb utor i od onda radi besprijekorno. dobro, ja nemam kućište u normalnom smislu, ali kad je bilo otraga na matičnoj, banana, kad sam ga stavio gore, super.

inače, miš je super. ja ne kužim nikakve lagove a CoD stalno igramo prek hamachija

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2007., 20:45   #9
ROMO
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Ja ti isto imam mx revolution,koristim ga vec godinu dana, najvise za igre i sve radi savrseno,odaziv je super,tak da tko kaze da ne valja ili nije probao ili je mozda imao problema s prijemnikom,ja osobno nokad.

Svakako preporuka!!!
ROMO je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2007., 20:53   #10
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Imam MX Revolution, i najbolji bežičnjak od svih koje sam probao...
Ali stvar je u tome da ne možeš uspoređivati bežični i žičani miš...

Ako se igraš više nego surfaš i sl., onda G5, a ako si povremeni gamer, onda ti je MX revolution ok....

Ja sam savršeno zadovoljan MX revo-om, jer se uopće ne igram, a u svemu drugome osim u igricama je definitivno najjači miš i nema mu premca.... U igrama ga jede dobro mnoštvo miševa tipa G5, G7 i mnogi drugi.... Jednostavno, miš nije namijenjen za igre, i tu priča završava.... U windowsima, surfu i uredskom radu sa svojim funkcijama, a i dizajnom kolje sve miševe, tu nema diskusije....

eluminer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.09.2007., 22:22   #11
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
moze se reci da te kasnjenje kod bezicnog misha ne smeta, no tvrdit da kasnjenja kod bezicnog misha nema tj. da je nezamjetno je bs.
Također se nemoze reci da je zbog toga bezicni mish loshiji odabir, pitanje je samo gdje ti leze prioriteti.
stripy je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 00:04   #12
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Si razmišljao možda o Razer DeathAdderu?
Dođe isto ko G5. Probao sam ih oboje, i razer mi je mnogo draži.
Punio4 je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 02:31   #13
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
ma po meni su to gluposti da bezicni misevi nisu za igranje (barem meni a jako cesto igram ) .... probao sam igrati na g5 i na mx518 ali mi mx1000 najvise odgovara i ne mislim ga tako brzo mjenjati nego kupiti jos jednog da stoji u rezervi........ meni je inace ergonomija na prvom mjestu......jer mi je glupo igrati s nekim misem od kojeg me nakon 30min boli ruka ili nije bas najudobnije....ali dobro svatko ima svoje ukuse
xPsycho je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 02:55   #14
thedman
User Registered
Moj komp

thedman's Avatar

pa šta čekaš onda trk do dućana i kupi si MX revolution
vjeruj mi ruka te nikad više neće boljeti
Staro 17.09.2007., 08:36   #15
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova
ma po meni su to gluposti da bezicni misevi nisu za igranje (barem meni a jako cesto igram ) .... probao sam igrati na g5 i na mx518 ali mi mx1000 najvise odgovara i ne mislim ga tako brzo mjenjati nego kupiti jos jednog da stoji u rezervi........ meni je inace ergonomija na prvom mjestu......jer mi je glupo igrati s nekim misem od kojeg me nakon 30min boli ruka ili nije bas najudobnije....ali dobro svatko ima svoje ukuse
Ako smo došli do toga da je MX1000 bolji od G5 i MX518 onda je sigurno MX Revolution kralj.... Jer imao sa MX1000 Bluetooth Edition i divio se mišu, fakat je bio zakon, ergonomija, ve, ali sad kad sam kupio MX Revolution.... OMFG.... MX1000 je šrot prema njemu.... Vjeruj mi, ako je MX1000 miš, onda je MX Revolution THE miš i pol....

Staro 17.09.2007., 09:23   #16
žile
Banned

žile's Avatar

Ja sam imao bežični set i tastaturu i miš,i vjeruj mi da plačem za žicom,a isto tako se ne igram baš.Jednostavno,wireless-never,never again..Al sreća pa me kod kuće čeka g5 o kojem Mar priča
žile je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 13:35   #17
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Citiraj:
Autor geniusboy Pregled postova
Ako smo došli do toga da je MX1000 bolji od G5 i MX518 onda je sigurno MX Revolution kralj.... Jer imao sa MX1000 Bluetooth Edition i divio se mišu, fakat je bio zakon, ergonomija, ve, ali sad kad sam kupio MX Revolution.... OMFG.... MX1000 je šrot prema njemu.... Vjeruj mi, ako je MX1000 miš, onda je MX Revolution THE miš i pol....

nisam ja rekao da je mx1000 bolji od g5 i mx518 nego sam rekao da meni vise odgovara od drugih miseva ...tako da nemojte to pogresno shvacati
Staro 17.09.2007., 13:55   #18
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Uvijek ima ljudi za i protiv, i teško je skužit koji bi pojedincu bio bolji, osobno meni ne smeta žica, a barem sa siguran da neću imat nikad nikakav problem kakve imaju oni bez žice..
Imam G5 2.0 i nakon mx510 je ogromna razlika u kvaliteti, laser je genijalna stvar.
Neću ti sad reć da uzmeš G5 jer nisam isprobao Revolutiona.
Ako možeš probaj oba i onda se odluči, od ovih prijedloga će te samo glava boljet

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 14:44   #19
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

i zaboljela me vec
ne znam..vidjet cu..probao bi se prebacit na bezicne...ako ne valja..blah..bacit u zamjenu ovdje na forumu
Staro 17.09.2007., 15:20   #20
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Citiraj:
i zaboljela me vec
neznam sta je svima to smjesno ..... probajte pred racunalom biti npr. 24 sata i tako nekoliko dana ....ili zbog posla ili zbog dosade whatever.... meni osobno kod nekih miseva dobijem neki nelagodni osjecaj u prstima kao neka ukocenost zato mi mx1000 najvise odgovara jer mi ne zamara toliko ruku ....ali dobro mozda nije svima tako ja sam samo reko kako je u mojem slucaju .....mozda mi nije dobra cirkulacija krvi
Staro 18.09.2007., 07:07   #21
žile
Banned

žile's Avatar

Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova
meni osobno kod nekih miseva dobijem neki nelagodni osjecaj u prstima kao neka ukocenost

Karpalov sindrom?
žile je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2007., 21:01   #22
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

A gle, baš kako je rečeno... Trebaš sam isprobati i vidjeti šta ti je bolji... Ako nemaš prilike, onda kupi jednog, pa ako ti nije za pravo mijenjaj...

Jer, tu jedni su za žicu, jedni bez, jedne boli ruka, druge ne, i tak.... Jednostavno, oblik nekog miša ne odgovara svima jednako.... Meni recimo MX1000 nije bio posebno dobar, ali niti loš... Tak da, najbolje da sam odlučiš...
Jer pazi, kvaliteta nije upitna niti kod jednog, a ergonomija je individualna stvar i svakome paše nešto drugo....

Samsung LE-32 B530 P7
Staro 19.09.2007., 20:54   #23
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
ako si hardcore gamer neces uzet nikakav logitech....ima za to jedna firma....s profi misevima...dobijes i utege da si namjestis tezinu koju hoces....ako nisi hardcore gamer onda uzmi bilo koji logitech koji je malo precizniji...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2007., 21:45   #24
thedman
User Registered
Moj komp

thedman's Avatar

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
ako si hardcore gamer neces uzet nikakav logitech....ima za to jedna firma....s profi misevima...dobijes i utege da si namjestis tezinu koju hoces....ako nisi hardcore gamer onda uzmi bilo koji logitech koji je malo precizniji...
a bravo kao logitech nema gamerske miševe i uopće ih ne radi????
mislim ako neko baš za sve i svašta radi miševe onda su to oni
Staro 20.09.2007., 10:54   #25
Orthodox
Premium
Moj komp

Orthodox's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
Mislim ovo su strašne konotacije pa odakle tebi informacija da logitech upravo nije ta firma koja pravi miševe sa tegovima i sl.?

No da se vratimo na ovu temu koja je odavno sažvakana.
Kratko i jasno: ako te ne zanima online FPS, slobodno si uzmi Revolution, jer je za offline i tekako dovoljan, ali ako hoćeš online FPS, uzimaj G5 rev2. koji i ja imam (a imao sam i revolution, no zbog klanskog fps-a sam ga zamenio) i sigurno nećeš požaliti.
Ipak ti za online FPS treba svaki atom snage miša i svako milimetar preciznosti, a bežičnjaci ipak ne mogu toliko isporučiti koliko miševi sa žicom.
Orthodox je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2007., 11:02   #26
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Orthodox Pregled postova
Mislim ovo su strašne konotacije pa odakle tebi informacija da logitech upravo nije ta firma koja pravi miševe sa tegovima i sl.?

No da se vratimo na ovu temu koja je odavno sažvakana.
Kratko i jasno: ako te ne zanima online FPS, slobodno si uzmi Revolution, jer je za offline i tekako dovoljan, ali ako hoćeš online FPS, uzimaj G5 rev2. koji i ja imam (a imao sam i revolution, no zbog klanskog fps-a sam ga zamenio) i sigurno nećeš požaliti.
Ipak ti za online FPS treba svaki atom snage miša i svako milimetar preciznosti, a bežičnjaci ipak ne mogu toliko isporučiti koliko miševi sa žicom.
Ponosni vlasnik gornjeg MX Revolutiona se javlja
I slažem se s navadenim. Ak misliš igrat FPS na netu (klanski) uzmi g5rev2.0
ak zaigraš svake prijestupne godine i to čisto iz zayebancije onda uzmi Revolutiona

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 18:07   #27
Armand
192.168.0.1

Armand's Avatar

Ma i sa revolutionom ces se naigrat FPS-ova, mada ako se mislis igrat igrat i samo igrat uzmi g5 i to je to. Imam revolutiona i nije da izmisljam, ali meni kod igranja smeta onaj scrool sa strane, zaboli me palac oko 45-e minute igranja i onda boli sve dok se ne prestanem igrat . Imam i onaj mx510, i barem kod mene nema ama bas nikakvog kasnjenja, kao sto je kolega u prijasnjem postu rekao, prosla su doba kasnjenja bezicnih miseva i ghostinga kod lcd monitora
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 20:37   #28
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

e, onak, postovi su ...ono svatko vuce na svoju stranu xD
Staro 25.09.2007., 20:53   #29
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
e, onak, postovi su ...ono svatko vuce na svoju stranu xD
Mislim da bi zaključak bio slijedeći:

G5 je bolji za igranje, te ako ti je igranje prioritet uzmi G5.

MX Revolution je bolji za druge stvari, bolje ergonomije (iako je to subjektivno), bežićni (kako prednost tako i mana) i ima ovaj famozni kotačić koji je btw zakon
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno