PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   g5 2.0 vs mx revolution -->help (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80426)

syzygy 16.09.2007. 15:04

g5 2.0 vs mx revolution -->help

Imam problema sa odabirom izmedju ova dva modela, pa bi mi mogao netko okvirno rec koji bi bio bolji..?

sa mx510 bi presao na jedan od ta dva, bezicni mis me vuce zbog toga sto se necu morat sa kablom zayebavat ali ipak, ako ne valja onda bi presao na g5 2.0.

mis ce se koristit u photoshopu, audio editor-ima i fps-ima.

prijedlozi? :)

Ludy 16.09.2007. 15:18

ja bi išo na g5 2.0, odličan miš :)

thedman 16.09.2007. 15:29

osobno koristim mx revolution
u početku sam lud jel mu je odaziv bio katastrofa,ali ipak tek nakon najnovijeg setpointa 4.0
i tek nakon što sam njegov receiver stavio na usb ulaz na vrhu kučišta tek sad radi normalno
e sad jesu li mi odozada na kučištu neke prevelike smetnji ili nekaj drugo nemam pojma ali
dok je receiver bio odozada miš se gubio konstantno(skoro sam ga par puta bacio u zid
koliko sam lud bio), ali evo sad super radi i prezadovoljan sam pogotovo zbog načina kako leži
u ruci(a vjeruj mi od njega nema boljeg ergonomskog mousa) i zbog Scroll Wheel-a
vjeruj mi kad ovaj mouse primiš u ruku i navikneš se svi ostali će ti biti jadni i loši;)

Milentije 16.09.2007. 16:02

Ako se planiras igrati nikako ne uzimaj bezicne miseve. Dakle ako planiras igranje onda definitivno G5 V2.0, ako planiras koristiti kao kancelarijki dio opreme, surfanjem, i slicno, a kabal ti smeta odna uzmi MX revolution.

syzygy 16.09.2007. 16:11

ma znam da je bilo prije sranja oko bezicnih miseva sto se tice igranja, ali ljudi me uvjeravaju da je to danas drugacije ( isprobao g7 pa ono, ima pravo) thedman si isprobao nesto igrat..?

Mar 16.09.2007. 19:15

Citiraj:

Autor Milentije (Post 815125)
Ako se planiras igrati nikako ne uzimaj bezicne miseve. Dakle ako planiras igranje onda definitivno G5 V2.0, ako planiras koristiti kao kancelarijki dio opreme, surfanjem, i slicno, a kabal ti smeta odna uzmi MX revolution.

To su notorne gluposti zaostale iz ere prvih bežičnih miševa.
Osobno imam MX rev. (a ima sam G5) i mogu reći da iako nije toliko precizan kao G5, razlike su vrlo malene, no meni je daleko bolji po obliku i gripu te ima taj kotačić koji je fenomenalna stvar.

To je jedna od rijetkih stvari koja u teoriji nije nešto, a u praksi je fenomenalna.

Lag se ne osjeti, kao ni na MX1000.

Naravno treba pripaziti sa smještajem mikrovalnih/wi-fija da slučajno nebi došlo do interferencija (budući da radi na 2.4GHz).

thedman 16.09.2007. 20:15

Citiraj:

Autor syzygy (Post 815133)
ma znam da je bilo prije sranja oko bezicnih miseva sto se tice igranja, ali ljudi me uvjeravaju da je to danas drugacije ( isprobao g7 pa ono, ima pravo) thedman si isprobao nesto igrat..?

ma stalno igram igre i mouse najnormalnije radi bez štekanja
istina ako si ono gamer i želiš savršenstvo ali ono sa naglaskom na savršenstvo
onda si kupi mouse sa žicom jel imam takvog frenda koji nikad nebi kupio
wireless mouse i keyboard kao ja, jel kako kaže okorjeli gajmer nije to to
ja sam osobno sa revolution-om prezadovoljan i baš suprotno ja si više
nikad neću kupit mouse sa žicom!

fanATIk 16.09.2007. 20:42

Citiraj:

Autor thedman (Post 815099)
osobno koristim mx revolution
u početku sam lud jel mu je odaziv bio katastrofa,ali ipak tek nakon najnovijeg setpointa 4.0
i tek nakon što sam njegov receiver stavio na usb ulaz na vrhu kučišta tek sad radi normalno
e sad jesu li mi odozada na kučištu neke prevelike smetnji ili nekaj drugo nemam pojma ali
dok je receiver bio odozada miš se gubio konstantno

nemožeš vjerovat, imao sam isti slučaj. još sam tu propitkivao po forumu koji k se događa, surfam po netu, a kursor svako malo zastajkuje. i onda sam jednostavno promijenio usb utor i od onda radi besprijekorno. dobro, ja nemam kućište u normalnom smislu, ali kad je bilo otraga na matičnoj, banana, kad sam ga stavio gore, super.

inače, miš je super. ja ne kužim nikakve lagove a CoD stalno igramo prek hamachija

ROMO 16.09.2007. 20:45

Ja ti isto imam mx revolution,koristim ga vec godinu dana, najvise za igre i sve radi savrseno,odaziv je super,tak da tko kaze da ne valja ili nije probao ili je mozda imao problema s prijemnikom,ja osobno nokad.

Svakako preporuka!!!

eluminer 16.09.2007. 20:53

Imam MX Revolution, i najbolji bežičnjak od svih koje sam probao...
Ali stvar je u tome da ne možeš uspoređivati bežični i žičani miš...

Ako se igraš više nego surfaš i sl., onda G5, a ako si povremeni gamer, onda ti je MX revolution ok....

Ja sam savršeno zadovoljan MX revo-om, jer se uopće ne igram, a u svemu drugome osim u igricama je definitivno najjači miš i nema mu premca.... U igrama ga jede dobro mnoštvo miševa tipa G5, G7 i mnogi drugi.... Jednostavno, miš nije namijenjen za igre, i tu priča završava.... U windowsima, surfu i uredskom radu sa svojim funkcijama, a i dizajnom kolje sve miševe, tu nema diskusije....

:beer:

stripy 16.09.2007. 22:22

moze se reci da te kasnjenje kod bezicnog misha ne smeta, no tvrdit da kasnjenja kod bezicnog misha nema tj. da je nezamjetno je bs.
Također se nemoze reci da je zbog toga bezicni mish loshiji odabir, pitanje je samo gdje ti leze prioriteti.

Punio4 17.09.2007. 00:04

Si razmišljao možda o Razer DeathAdderu?
Dođe isto ko G5. Probao sam ih oboje, i razer mi je mnogo draži.

xPsycho 17.09.2007. 02:31

ma po meni su to gluposti da bezicni misevi nisu za igranje (barem meni a jako cesto igram ) .... probao sam igrati na g5 i na mx518 ali mi mx1000 najvise odgovara i ne mislim ga tako brzo mjenjati nego kupiti jos jednog da stoji u rezervi........ meni je inace ergonomija na prvom mjestu......jer mi je glupo igrati s nekim misem od kojeg me nakon 30min boli ruka ili nije bas najudobnije....ali dobro svatko ima svoje ukuse

thedman 17.09.2007. 02:55

pa šta čekaš onda trk do dućana i kupi si MX revolution
vjeruj mi ruka te nikad više neće boljeti

eluminer 17.09.2007. 08:36

Citiraj:

Autor xPsycho (Post 815646)
ma po meni su to gluposti da bezicni misevi nisu za igranje (barem meni a jako cesto igram ) .... probao sam igrati na g5 i na mx518 ali mi mx1000 najvise odgovara i ne mislim ga tako brzo mjenjati nego kupiti jos jednog da stoji u rezervi........ meni je inace ergonomija na prvom mjestu......jer mi je glupo igrati s nekim misem od kojeg me nakon 30min boli ruka ili nije bas najudobnije....ali dobro svatko ima svoje ukuse

Ako smo došli do toga da je MX1000 bolji od G5 i MX518 onda je sigurno MX Revolution kralj.... Jer imao sa MX1000 Bluetooth Edition i divio se mišu, fakat je bio zakon, ergonomija, ve, ali sad kad sam kupio MX Revolution.... OMFG.... MX1000 je šrot prema njemu.... Vjeruj mi, ako je MX1000 miš, onda je MX Revolution THE miš i pol....

žile 17.09.2007. 09:23

Ja sam imao bežični set i tastaturu i miš,i vjeruj mi da plačem za žicom,a isto tako se ne igram baš.Jednostavno,wireless-never,never again..Al sreća pa me kod kuće čeka g5 o kojem Mar priča:)

xPsycho 17.09.2007. 13:35

Citiraj:

Autor geniusboy (Post 815682)
Ako smo došli do toga da je MX1000 bolji od G5 i MX518 onda je sigurno MX Revolution kralj.... Jer imao sa MX1000 Bluetooth Edition i divio se mišu, fakat je bio zakon, ergonomija, ve, ali sad kad sam kupio MX Revolution.... OMFG.... MX1000 je šrot prema njemu.... Vjeruj mi, ako je MX1000 miš, onda je MX Revolution THE miš i pol....

nisam ja rekao da je mx1000 bolji od g5 i mx518 nego sam rekao da meni vise odgovara od drugih miseva ...tako da nemojte to pogresno shvacati

buljo 17.09.2007. 13:55

Uvijek ima ljudi za i protiv, i teško je skužit koji bi pojedincu bio bolji, osobno meni ne smeta žica, a barem sa siguran da neću imat nikad nikakav problem kakve imaju oni bez žice..
Imam G5 2.0 i nakon mx510 je ogromna razlika u kvaliteti, laser je genijalna stvar.
Neću ti sad reć da uzmeš G5 jer nisam isprobao Revolutiona.
Ako možeš probaj oba i onda se odluči, od ovih prijedloga će te samo glava boljet ;)

syzygy 17.09.2007. 14:44

i zaboljela me vec :D
ne znam..vidjet cu..probao bi se prebacit na bezicne...ako ne valja..blah..bacit u zamjenu ovdje na forumu :)

xPsycho 17.09.2007. 15:20

Citiraj:

Autor syzygy (Post 815939)
i zaboljela me vec :D

neznam sta je svima to smjesno ..... probajte pred racunalom biti npr. 24 sata i tako nekoliko dana ....ili zbog posla ili zbog dosade whatever.... meni osobno kod nekih miseva dobijem neki nelagodni osjecaj u prstima kao neka ukocenost zato mi mx1000 najvise odgovara jer mi ne zamara toliko ruku ....ali dobro mozda nije svima tako ja sam samo reko kako je u mojem slucaju .....mozda mi nije dobra cirkulacija krvi :)

žile 18.09.2007. 07:07

Citiraj:

Autor xPsycho (Post 815969)
meni osobno kod nekih miseva dobijem neki nelagodni osjecaj u prstima kao neka ukocenost

Karpalov sindrom?

eluminer 18.09.2007. 21:01

A gle, baš kako je rečeno... Trebaš sam isprobati i vidjeti šta ti je bolji... Ako nemaš prilike, onda kupi jednog, pa ako ti nije za pravo mijenjaj...

Jer, tu jedni su za žicu, jedni bez, jedne boli ruka, druge ne, i tak.... Jednostavno, oblik nekog miša ne odgovara svima jednako.... Meni recimo MX1000 nije bio posebno dobar, ali niti loš... Tak da, najbolje da sam odlučiš...
Jer pazi, kvaliteta nije upitna niti kod jednog, a ergonomija je individualna stvar i svakome paše nešto drugo....

gnomisa 19.09.2007. 20:54

ako si hardcore gamer neces uzet nikakav logitech....ima za to jedna firma....s profi misevima...dobijes i utege da si namjestis tezinu koju hoces....ako nisi hardcore gamer onda uzmi bilo koji logitech koji je malo precizniji...

thedman 19.09.2007. 21:45

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 818408)
ako si hardcore gamer neces uzet nikakav logitech....ima za to jedna firma....s profi misevima...dobijes i utege da si namjestis tezinu koju hoces....ako nisi hardcore gamer onda uzmi bilo koji logitech koji je malo precizniji...

a bravo kao logitech nema gamerske miševe i uopće ih ne radi???? :rolleyes:
mislim ako neko baš za sve i svašta radi miševe onda su to oni:stoopid:

Orthodox 20.09.2007. 10:54

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 818408)

Mislim ovo su strašne konotacije :lol2: pa odakle tebi informacija da logitech upravo nije ta firma koja pravi miševe sa tegovima i sl.?

No da se vratimo na ovu temu koja je odavno sažvakana.
Kratko i jasno: ako te ne zanima online FPS, slobodno si uzmi Revolution, jer je za offline i tekako dovoljan, ali ako hoćeš online FPS, uzimaj G5 rev2. koji i ja imam (a imao sam i revolution, no zbog klanskog fps-a sam ga zamenio) i sigurno nećeš požaliti.
Ipak ti za online FPS treba svaki atom snage miša i svako milimetar preciznosti, a bežičnjaci ipak ne mogu toliko isporučiti koliko miševi sa žicom. :respekt:

Facelessone 20.09.2007. 11:02

Citiraj:

Autor Orthodox (Post 818819)
Mislim ovo su strašne konotacije :lol2: pa odakle tebi informacija da logitech upravo nije ta firma koja pravi miševe sa tegovima i sl.?

No da se vratimo na ovu temu koja je odavno sažvakana.
Kratko i jasno: ako te ne zanima online FPS, slobodno si uzmi Revolution, jer je za offline i tekako dovoljan, ali ako hoćeš online FPS, uzimaj G5 rev2. koji i ja imam (a imao sam i revolution, no zbog klanskog fps-a sam ga zamenio) i sigurno nećeš požaliti.
Ipak ti za online FPS treba svaki atom snage miša i svako milimetar preciznosti, a bežičnjaci ipak ne mogu toliko isporučiti koliko miševi sa žicom. :respekt:

Ponosni vlasnik gornjeg MX Revolutiona se javlja :)
I slažem se s navadenim. Ak misliš igrat FPS na netu (klanski) uzmi g5rev2.0
ak zaigraš svake prijestupne godine i to čisto iz zayebancije onda uzmi Revolutiona

Armand 25.09.2007. 18:07

Ma i sa revolutionom ces se naigrat FPS-ova, mada ako se mislis igrat igrat i samo igrat uzmi g5 i to je to. Imam revolutiona i nije da izmisljam, ali meni kod igranja smeta onaj scrool sa strane, zaboli me palac oko 45-e minute igranja :D i onda boli sve dok se ne prestanem igrat :D . Imam i onaj mx510, i barem kod mene nema ama bas nikakvog kasnjenja, kao sto je kolega u prijasnjem postu rekao, prosla su doba kasnjenja bezicnih miseva i ghostinga kod lcd monitora :D

syzygy 25.09.2007. 20:37

e, onak, postovi su ...ono :D svatko vuce na svoju stranu xD

Mar 25.09.2007. 20:53

Citiraj:

Autor syzygy (Post 823993)
e, onak, postovi su ...ono :D svatko vuce na svoju stranu xD

Mislim da bi zaključak bio slijedeći:

G5 je bolji za igranje, te ako ti je igranje prioritet uzmi G5.

MX Revolution je bolji za druge stvari, bolje ergonomije (iako je to subjektivno), bežićni (kako prednost tako i mana) i ima ovaj famozni kotačić koji je btw zakon :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:54.