|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Dvojba oko AM2 matične ploče
Pozdrav svima! Zanima me ova matična ploča: Maticna ploca: ECS nFORCE4 M-A rev 3.0 Chipset: nForce4-4x Link: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68200 (zadnji post) Naime već sam kupio: AMD Athlon 64 X2 6000+ 2 x KINGSTON 1GB DDR2 800 MHZ PC2 6400 1g desktop PC memory HITACHI Ultrastar 1-TB 1000Gb SATA 32mb Cache Namjeravam kupiti još neku dobru grafičku, npr nvidiu 6600, nije sad bitno Nego me zanima sad ova navedena ploča.. hoće li mi usporavati konfiguraciju? I kakav zvuk ima? Kupio bih 2.1 malo bolji sistem zvučnika, i bilo bi poželjno da ima što bolji zvuk... Za ploču nemam nekakve velike zahtjeve, samo da ima dobar zvuk, i da mi ne usporava konfigurqaciju... i ne namjeravam overclockati komponente.. Pa onda što mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Bolje da si uzeo jeftiniiji procesor i bolju ploču...al dobro... Inače ovo je već drugi thread u kojem se postavlja pitanje dali će jeftina ploča usporavati konfu ![]() Ovdje su kolege lijepo objasnili. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Ok, ja se ispričavam, pogledao sam taj thread, i uopće ne razmišljam kao taj lik da mi treba matična od 2 soma kuna Mislim da je ova u redu jer mi netreba za OC, ali me zanimalo kakav je zvuk na njoj? I zašto kažeš da je bolje da sam uzeo jeftiniji cpu i skuplju ploču? Baš zato me zanimalo jeli ova ploča loša za moju konfiguraciju, i recimo koliko posto performansi gubim, u odnosu da sad stavim neku ploču od 1000 kuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle, ja inače organski nevolim ECS, Biostar i sl marke ali ako oćeš proći što jeftinije uzmi je iako je matična dio na kojem ja osobno rijetko kad štedim ako baš nisam prisiljen... Dalje na tvom mjestu radije bi uzeo dva diska od 500GB ako ti već stvarno treba tolko kapaciteta ili čak par komada po 320GB, znaš ono jedan disk i tera podataka i ja odma dobivam tikove i noćne more o havarijama... Ali hey its only me... Dalje ploča ti neće usporavati sustav, sve ploče sa određenim čipsetom su na stock postavkama otprilike iste, posebno u desktop segmentu, razlikuju se samo u potencijalu za OC, stabilnosti, dugotrajnosti, rijetko kad je neka baš jako sporija ili jako brže, mislim ima i toga ali to je rijetko uglavnom ti je sve u par posto ako i to... Opet nadalje GF6600 dobra grafička? za što? Meni ne pada na pamet ništa ako si mislio na 8600 onda ok iako bi ja radije uteo 2600xt u toj cjenovnoj klasi ili još bolje neki 1950gt koji je ipak zreliji i dorađeniji produkt ili išeo na 8800gts ako ti je do DX10 tolko stalo... Što se zvuka tiče neki će reći da im niti jedna integruša nije dobra i da sasmo standalone zvučne valjaju, drugi (kao ja) su zadovoljni s ovima na ploči, kvaliteta zvuka ti je na svim plčama koje imaju neki audio codec tj ALC iste verzije slična OSIM ako imaju posebno dobre zvučne na sebi integrirane, ali to su pojedini modeli, a ja se ne sjećam da sam igdje vidio ovu tvoju da se spominje... Ako ti je bitna stvarno zvuk do kraja - imaš već za 300ak kn x-fi zvučnih...
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako je sporija, onda je to možda 1-2%. Zanemarivo.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
@electro Ja sam par puta ulagao jeftino (jer sam morao ili nije bilo do mene nego sam samo za druge izvršavao stvari) i skoro niti jednom nije bilo upravo suprotno od ovoga kaj si ti napisao... Najčešće sam za najkasnije par mjeseci glavom tukao od zid zašto nisam odma kupio za (par)sto kuna (najčešće rang 200-250kn razlike pa ček nekad i manje) više pravu kvalitetnu ploču, i to zato jer sam onda najčešće opet morao otić i kupit to što sam trebao odma kupit iz jednostavnog razloga - što nije radilo kako treba... Od svih jeftilenki koje sam imao u rukama samo jedna me iznenadila pozitivno - Matsonic 8137C+ na KT266A čipsetu, nju sam imao oko godinu i pol u svom kompu i stvarno je radila kako treba i donekle mi vratila vjeru u Via čipsete... Sve ostale sam samo tolerirao jer sam morao i to tako dugo dok sam morao... Inače neću ništa reći protiv ove ECS jer neznam kakva je, ali da se razumijemo - da je bolja od one abitice tamo di si je preporučio malo niže možeš samo sanjati...
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ploca je sasvim ok ako neces klokat, ja sam je kupio jer sam imao problema sa jednom gigabyte plocom i cekao sam reklamaciju vec dva tjedna i jednostavno mi se nije dalo vise cekat i kupio sam najjeftiniju plocu koja mi se cinila ok na zvuk nemam nikakvih zamjerki (isti mi je kao i na svim proslim plocama, asrock dual sata2, s754 dfi LP, epox 8rda3+) ali ja slusam samo mp3ce na kompu pa to i nije neko mjerilo, takodjer nisam nikad imao priliku ubacit neku bolju zvucnu u komp da usporedim pa imaj i to na umu ali svejedno, cak i da nije tako, u tvom bi slucaju (buduci da si vec kupio 6000+), radje isao na slabiju maticnu plus posebno zvucna kartica jer ce ti ona ostati i za sljedeci komp, a ta kombinacija ce biti puno kvalitetnija (u audio pogledu) od bilo koje super ploce sa integriranom zvucnom ![]() inace ja bi uvijek radje kupio bolju plocu (fw, dobar oc potencijal, i slicno) i slabiji procesor pa klokao kolko ide ali to sam samo ja, a ti vec imas skoro pa najjaci proc koji ploca podrzava pa nema smisla kupovat super plocu za klok buduci da ces cak i s ovom plocom izvuc maksimum iz njega ako se i odlucis za klokanje edit: 6600 ti i nije neka graficka, mislim ok je ona ali danas je to vec low end ('zastarjela') grafa preporucijume ti da pitas na forumu prije nego kupujes grafu da se ne bi zeznuo ![]() Zadnje izmijenjeno od: hash. 01.09.2007. u 01:20. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...=0&Sifra=22182 http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010074 Ne štedi na matičnoj ploči.Ona je pored napajanja najvitalnija komponenta u računalu.Ove gore su definitivno najbolje ploče za AM2 (imaju sve,vrlo kvalitetna izrada).
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
ne rade ti linkovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
ma nasao sam na koje je mislio po onom broju na kraju linka, jer je to sifra proizvoda.....sta mislis o tim maticnim plocama |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
dobre su,ali za manje novce uzmeš GIGABYTE MA69G-S3H (520kn) koja je bog i batina za te pare, a nemoraš brinuti ni za overclock. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Gigabyte ko Gigabyte. Dobre ploče, ne baš preOC-erske (nekih valjda 260-270 bi trebala), stabilne, sa dosta priključaka, a opet jeftine. Ja imam stariju verziju sa odvojenim NB i SB i radi odlično (osim nedavnog smrzavanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
A šta kažete na moju ploču?? Znam da je prije godinu dana bila jedna od boljih.... ![]() To pitam zato jer ja bi više uzeo ASUS premda sam uvijek imao malih problema prilikom slaganja mašine sa ASUS pločama,kasnije su ispali najjednostavniji problemi ali baš zato su iz početka bili užasno frustrirajući ![]() Na Intelu sam prije imao MSI i nikad problema. To je bila ona ploča 875p-Neo. Namjeravam uzet novu MBO,CPU i MEM za otprilike 2000-2500Kn,to bi uzeo za jedno 2 mjeseca,a neznam šta je poželjno u ovom cjenovnom rangu,uglavnom to bi trebao bit AMD, s.AM2 i 2x1GB. Zahvaljujem na prijedlozima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
ako te zanimaju kompovi za to vrijeme prati forum i za mjesec i pol neces niti trebati preporuku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
L.0.L. Tip ima amd x2 6000+,1000gb hard i sad veli da misli kupiti grafu 6600...ak si mogel pljunuti tolku lovu za ove komponente onda si kupi i pravu grafu...(ak ti treba)... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|