Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2007., 21:26   #1
kumpinho
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Win Xp

Imam Win Xp na laptopu i sada bi ih instalirao na svoj kucni komp. Sad je pitanje da li se moze to i da li se poslije moze registrirati da ih se aktivira?
kumpinho je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 23:16   #2
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
možeš i instalirat, a možeš i registrirat. Samo budi jasniji na šta misliš aktivirat, misliš upisivanjem serijskog broja prilikom instalacije ili što.
ne znam po kojoj logici kad bi ih instaliro na komp, ne bi mogao aktivirat kao kod instalacije na laptopu. E sad jel to legalno to je nešto drugo.
vita je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.07.2007., 02:09   #3
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor vita Pregled postova
možeš i instalirat, a možeš i registrirat. Samo budi jasniji na šta misliš aktivirat, misliš upisivanjem serijskog broja prilikom instalacije ili što.
ne znam po kojoj logici kad bi ih instaliro na komp, ne bi mogao aktivirat kao kod instalacije na laptopu. E sad jel to legalno to je nešto drugo.
nebi ih mogao aktivirati.

kod prve aktivacije windowsi posalju microsoftu serijski broj maticne ili nekog drugog komada hardvera ili kombinaciju, tako da nemozes ponovno aktivirati preko interneta.

za svaki komp. ti treba jedinstven key ako mislis aktivirati. ako si promjenio neki komad hardwarea ili mislis preseliti windowse na drugi komp mozes aktivirati telefonom.

mislim da to "mjenjanje hardwarea" je dopusteno samo 4 puta, sto je po meni debilno u danasnje vrijeme. sta nebi svoje windowse koje si ti platio trebao imati bez obzira na kojem je kompu. kako to oni dozivljavaju uopce me ne zanima, ko misli imati piratske ima puno drugih nacina da ih nabavi.

e da, u slucaju da si student i windowse nabavljas preko MSDNAA, mozes imati iste windowse na vise kompova u slucaju da se koriste u edukacijske svrhe. pise u msdnaa faq-u.
Dule je online   Reply With Quote
Staro 26.07.2007., 02:50   #4
Vejita
Hurr durr
Moj komp

Vejita's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja sam jednom liku slago xp pro i imao je samo cd-key nije imao i onaj key za aktivaciju pa je lik nazvao M$ HR izdiktiro cd-key a oni mu dali key za aktivaciju

' alt='' border=0>
Vejita je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2007., 14:56   #5
blaloleo
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor Vejita Pregled postova
pa je lik nazvao M$ HR izdiktiro cd-key a oni mu dali key za aktivaciju

MS HR nema nikakve potrebe znati tvoj CD key. Dakle, tvoj navod nije točan. Prije bih rekao da si ih nasanjkao nekom pričom, nego ovo što pišeš.

Inače, u neko doba prije par godina bila je priča da se Win XP može aktivirati na dva kompa. Kao 1 na službenom, drugi za po doma. To je važilo za brand računala. Nažalost, ne mogu se sjetiti detalja, kada se sjetim javim..
blaloleo je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2007., 16:06   #6
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Nekak si mislim da nie moguce, tj nie dozvoljeno koristi jedne windowse na vise racunala, iliti koristiti jedan CD key na vise racunala.

Neznam kaj vam je tolki problem s tim Windowsima; ak ste clan akademske zajednice (citaj student, profesor, asisten itd) imate pravo na vasoj ustanovi traziti besplatni MS software. To se mislim sad i odnosi na srednje skole, dakle svi skolarci mogu dobiti besplatni MS Software.

To se odnosi na Operativne sustave i razvojne alate, drugim rijecima, windowsi XP, Windowsi 2000, sve verzije, Visual studio dot net, itd...
Office je iskljucen jer ne spada pod razvojni alat.

Za ostale, ak imate firmu, kaj vam je onda to dat za orginalne windoze, odnosno morate imat orgigi windoze.
Svi ostali koji su prosjecni useri; surfanje gledanje filmova, slusanje mjuze, prejdite na linux...
Staro 26.07.2007., 20:20   #7
Odojak
Premium

Odojak's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor blaloleo Pregled postova
MS HR nema nikakve potrebe znati tvoj CD key. Dakle, tvoj navod nije točan. Prije bih rekao da si ih nasanjkao nekom pričom, nego ovo što pišeš.

Inače, u neko doba prije par godina bila je priča da se Win XP može aktivirati na dva kompa. Kao 1 na službenom, drugi za po doma. To je važilo za brand računala. Nažalost, ne mogu se sjetiti detalja, kada se sjetim javim..
Ako im ne izdiktiras cd key, na koji nacin mislis da dobijes activaction key? To se naravno odnosi ako vrsis aktivaciju preko telefona.
Odojak je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2007., 15:16   #8
kumpinho
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
A sta bi bilo ako se ne aktivira da li tko mozda zna?
kumpinho je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2007., 16:54   #9
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Isto što da si i na pijaci kupio windowse u lokalnoj pečenjari?

inače ako imaš OEM licence XPe (npr ja imam takve za ekipu kojoj sređujem kante, moji su osobno legit) koji ne traže aktivaciju onda te to nemora mučiti ALI to ne znači da su isti legalni kao softwre jer npr moraš imati VALIDACIJU ako oćeš skidati update sa M$ sitea ili npr instalirati WMP11 tako da postoje neka ograničenja ako nemaš validation...
Staro 04.08.2007., 15:29   #10
Vejita
Hurr durr
Moj komp

Vejita's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Kao prvo ja mu nisam niti zvao M$ niti nista , ono kaj sam ja napravio je instalirao Win i pisalo mu je da vrijede jos 30 dana i pokuso dobiti M$ preko tel ali bila je nedjelja i bilo je dosta kasno i nisam ih dobio pa sam otiso, kada sam doso drugi put do njega on je reko da ih je nazvo izdiktiro cd-key koji sam mu ja ukuco i da je pito dali ce ga to kaj koštati oni su rekli ne i rekli mu aktivacijski key i to je to dali je to tako bilo ili ne puca mi ona stvar , ja nisam njih zvao pa se suzdrzi takih komentara.

@kumpinho nemam pojima nisam isprobavo vjerovatno na user screen-u ostane

' alt='' border=0>
Vejita je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.08.2007., 11:15   #11
mesiko
Registered User
Moj komp

mesiko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007

Zadnje izmijenjeno od: tor. 25.08.2007. u 00:56.
mesiko je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 11:36   #12
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
A nekako mi se čini da je tebi ovo zadnji post na ovom forumu.
Staro 24.08.2007., 11:43   #13
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Prvi i zadnji!
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 17:31   #14
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Rivi Pregled postova
A nekako mi se čini da je tebi ovo zadnji post na ovom forumu.
Nije zadnji, samo 10 dana GO da ima vremena proučiti:
http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno