PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Win Xp (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75433)

kumpinho 25.07.2007. 21:26

Win Xp

Imam Win Xp na laptopu i sada bi ih instalirao na svoj kucni komp. Sad je pitanje da li se moze to i da li se poslije moze registrirati da ih se aktivira?

vita 25.07.2007. 23:16

možeš i instalirat, a možeš i registrirat. Samo budi jasniji na šta misliš aktivirat, misliš upisivanjem serijskog broja prilikom instalacije ili što.
ne znam po kojoj logici kad bi ih instaliro na komp, ne bi mogao aktivirat kao kod instalacije na laptopu. E sad jel to legalno to je nešto drugo.

Dule 26.07.2007. 02:09

Citiraj:

Autor vita (Post 775826)
možeš i instalirat, a možeš i registrirat. Samo budi jasniji na šta misliš aktivirat, misliš upisivanjem serijskog broja prilikom instalacije ili što.
ne znam po kojoj logici kad bi ih instaliro na komp, ne bi mogao aktivirat kao kod instalacije na laptopu. E sad jel to legalno to je nešto drugo.

nebi ih mogao aktivirati.

kod prve aktivacije windowsi posalju microsoftu serijski broj maticne ili nekog drugog komada hardvera ili kombinaciju, tako da nemozes ponovno aktivirati preko interneta.

za svaki komp. ti treba jedinstven key ako mislis aktivirati. ako si promjenio neki komad hardwarea ili mislis preseliti windowse na drugi komp mozes aktivirati telefonom.

mislim da to "mjenjanje hardwarea" je dopusteno samo 4 puta, sto je po meni debilno u danasnje vrijeme. sta nebi svoje windowse koje si ti platio trebao imati bez obzira na kojem je kompu. kako to oni dozivljavaju uopce me ne zanima, ko misli imati piratske ima puno drugih nacina da ih nabavi.

e da, u slucaju da si student i windowse nabavljas preko MSDNAA, mozes imati iste windowse na vise kompova u slucaju da se koriste u edukacijske svrhe. pise u msdnaa faq-u.

Vejita 26.07.2007. 02:50

Ja sam jednom liku slago xp pro i imao je samo cd-key nije imao i onaj key za aktivaciju pa je lik nazvao M$ HR izdiktiro cd-key a oni mu dali key za aktivaciju

blaloleo 26.07.2007. 14:56

Citiraj:

Autor Vejita (Post 775878)
pa je lik nazvao M$ HR izdiktiro cd-key a oni mu dali key za aktivaciju

MS HR nema nikakve potrebe znati tvoj CD key. Dakle, tvoj navod nije točan. Prije bih rekao da si ih nasanjkao nekom pričom, nego ovo što pišeš.

Inače, u neko doba prije par godina bila je priča da se Win XP može aktivirati na dva kompa. Kao 1 na službenom, drugi za po doma. To je važilo za brand računala. Nažalost, ne mogu se sjetiti detalja, kada se sjetim javim..

KnezTame 26.07.2007. 16:06

Nekak si mislim da nie moguce, tj nie dozvoljeno koristi jedne windowse na vise racunala, iliti koristiti jedan CD key na vise racunala.

Neznam kaj vam je tolki problem s tim Windowsima; ak ste clan akademske zajednice (citaj student, profesor, asisten itd) imate pravo na vasoj ustanovi traziti besplatni MS software. To se mislim sad i odnosi na srednje skole, dakle svi skolarci mogu dobiti besplatni MS Software.

To se odnosi na Operativne sustave i razvojne alate, drugim rijecima, windowsi XP, Windowsi 2000, sve verzije, Visual studio dot net, itd...
Office je iskljucen jer ne spada pod razvojni alat.

Za ostale, ak imate firmu, kaj vam je onda to dat za orginalne windoze, odnosno morate imat orgigi windoze.
Svi ostali koji su prosjecni useri; surfanje gledanje filmova, slusanje mjuze, prejdite na linux...

Odojak 26.07.2007. 20:20

Citiraj:

Autor blaloleo (Post 776133)
MS HR nema nikakve potrebe znati tvoj CD key. Dakle, tvoj navod nije točan. Prije bih rekao da si ih nasanjkao nekom pričom, nego ovo što pišeš.

Inače, u neko doba prije par godina bila je priča da se Win XP može aktivirati na dva kompa. Kao 1 na službenom, drugi za po doma. To je važilo za brand računala. Nažalost, ne mogu se sjetiti detalja, kada se sjetim javim..

Ako im ne izdiktiras cd key, na koji nacin mislis da dobijes activaction key? To se naravno odnosi ako vrsis aktivaciju preko telefona. :fiju:

kumpinho 03.08.2007. 15:16

A sta bi bilo ako se ne aktivira da li tko mozda zna?

yedwy 03.08.2007. 16:54

Isto što da si i na pijaci kupio windowse u lokalnoj pečenjari?

inače ako imaš OEM licence XPe (npr ja imam takve za ekipu kojoj sređujem kante, moji su osobno legit) koji ne traže aktivaciju onda te to nemora mučiti ALI to ne znači da su isti legalni kao softwre jer npr moraš imati VALIDACIJU ako oćeš skidati update sa M$ sitea ili npr instalirati WMP11 tako da postoje neka ograničenja ako nemaš validation...

Vejita 04.08.2007. 15:29

Kao prvo ja mu nisam niti zvao M$ niti nista , ono kaj sam ja napravio je instalirao Win i pisalo mu je da vrijede jos 30 dana i pokuso dobiti M$ preko tel ali bila je nedjelja i bilo je dosta kasno i nisam ih dobio pa sam otiso, kada sam doso drugi put do njega on je reko da ih je nazvo izdiktiro cd-key koji sam mu ja ukuco i da je pito dali ce ga to kaj koštati oni su rekli ne i rekli mu aktivacijski key i to je to dali je to tako bilo ili ne puca mi ona stvar , ja nisam njih zvao pa se suzdrzi takih komentara.

@kumpinho nemam pojima nisam isprobavo vjerovatno na user screen-u ostane

mesiko 24.08.2007. 11:15

Rivi 24.08.2007. 11:36

A nekako mi se čini da je tebi ovo zadnji post na ovom forumu.

pipe 24.08.2007. 11:43

Prvi i zadnji!

Jelc 24.08.2007. 17:31

Citiraj:

Autor Rivi (Post 796729)
A nekako mi se čini da je tebi ovo zadnji post na ovom forumu.

Nije zadnji, samo 10 dana GO da ima vremena proučiti:
http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:59.