Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2004., 20:01   #1
Ivan Tartar
Premium

Ivan Tartar's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Autoexec

Da li xp uopće koristi AUTOEXEC??!
Bio sam ga otvorio i prazan je!?

Pitam jer sam čitao na TweakXp, da je "poželjno" povremeno izbrisati index.dat i piše tamo da se mora otići u ms dos i upisati sljedeće:del index.dat /s pa sam ja to stavio u autoexec kao naredbu, a ne znam da li je izvši-čini mi se KAO da se MALO sporije boota, ali nisam baš siguran!
Ivan Tartar je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2004., 10:13   #2
Costa
Moderator

Costa's Avatar

XP ne koristi autoexec.bat, moze se tweakanjem registryja natjerat da ga koristi ali samo za postavljanje pathova. Moras bootat u DOS i onda upisati tu naredbu (izbrisati ce sve index.dat-ove). Naravno, samo ako koristis FAT .

Moja preporuka ti je da uzmes neki programcic samo za tu namjenu, tipa Window Washer

Kad dodjem doma malo cu prouciti kak se zbrise index.dat

EDIT: Uspio sam pobrisati sve osim onih pod LocalService. Napisao sam jedan jednostavan batch file i stavio ga pod ShutDown scripts (START > RUN > gpedit.msc / Computer Configuration > Windows Settings > Scripts > "Shutdown" - ne pokrene je kad stavim u startup). Prije samog gasenja Win pokrenu skriptu i voila. Kasnije sam pregledao i onaj u LocalService i meni u njemu nista nema tak' da je ovo cist' OK

Zadnje izmijenjeno od: Costa. 20.01.2004. u 10:42.
Costa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.01.2004., 19:49   #3
Ivan Tartar
Premium

Ivan Tartar's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Costa
XP ne koristi autoexec.bat, moze se tweakanjem registryja natjerat da ga koristi ali samo za postavljanje pathova. Moras bootat u DOS i onda upisati tu naredbu (izbrisati ce sve index.dat-ove). Naravno, samo ako koristis FAT .

Moja preporuka ti je da uzmes neki programcic samo za tu namjenu, tipa Window Washer

Kad dodjem doma malo cu prouciti kak se zbrise index.dat

EDIT: Uspio sam pobrisati sve osim onih pod LocalService. Napisao sam jedan jednostavan batch file i stavio ga pod ShutDown scripts (START > RUN > gpedit.msc / Computer Configuration > Windows Settings > Scripts > "Shutdown" - ne pokrene je kad stavim u startup). Prije samog gasenja Win pokrenu skriptu i voila. Kasnije sam pregledao i onaj u LocalService i meni u njemu nista nema tak' da je ovo cist' OK
Zato je meni pao na pamet autoexec, mislio sam da ga pokreće kao 98, a ne da mi se svakomalo ići u dos i pisati te naredbe tamo!

Zato ako taj batch radi, bi mi ga mogao poslati na mail ili private message??
Ivan Tartar je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2004., 08:32   #4
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Ivan Tartar
Zato je meni pao na pamet autoexec, mislio sam da ga pokreće kao 98, a ne da mi se svakomalo ići u dos i pisati te naredbe tamo!

Zato ako taj batch radi, bi mi ga mogao poslati na mail ili private message??
Napisem ti ga ovdje, nije problem no radije ti preporucam neki program specijaliziran za ciscenje.

@echo off
cd %SystemDrive%\
del index.dat /s
exit

Sejvas kao nesto.bat
Costa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme