|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
PNF preslab za nove konfiguracije?
jel Fortron 350W PNF preslab da tjera ovakvu konfiguraciju: - E6750 - 2x Kingmax DDR2 - Gigabyte P35C-DS3R - Radeon HD3850 - 2x 500gb HDD SATA II - 1x ROm - + povremeno uštekavanje eksternih HDD-ova je li bolji izbor Fortron 400W (iako ne vidim da je PNF)... ili možda najbolje Corsair 450W? (tišina mi je bitna, ali Corsair je 2.5 puta skuplji, pa me zanima dal vrijedi dat tolko) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
350 je uvr glave. P.S.-i 400W je PNF |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
uzimam napajanje u Acquisitumu i kolko vidim na webu, imaju 350W PNF, a na 400W ne piše da je PNF...hm... :-k jel taj PNF 350 onda sigurno može držat ovu gore konfu? čak i malčice overclockiranu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
bit će dosta no ne kužim kaj ti je uz takvu konfu....teško dat pare za kvalitetno, tiho napajanje sa pregršt konektora?
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Dakle PNF je nekvalitetan? Sigurno preporučuješ Corsaira... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
ne nego kad netko da toliko para za konfu smiješno mi je da uzme PSU od 200kn daleko od toga da je PNF nekvalitetan .... naprotiv
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
A gle PNF može držat i nije loše napajanje, naprotiv. I izuzetno je tiho. Ako pak je u krugu "žešćih klokera®" nešto jače mu može zatrebati. Bottom line: PNF će vrtjet konfu bez problema. To je bilo i osnovno pitanje. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
a sad pak ti ideš u krajnost...HX520 košta 750kn i fakat mu ne treba VX450 je max što bi mu preporučio
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma to je tip napajanja "moj-je-veći" i sl. Po meni a i drugim 400W PNF je dovoljno, ako se želi qr**t onda uzme ove navedene. Isto tako može ubost CoolerMaster 430W ili taj Corsair VX450! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
pa gledajte, nije meni TOLKI problem uzet jače i skuplje napajanje, ali mene zanima da li ga trebam ili ne? lijepo bi bilo imat jače napajanje ako dodam još koji disk, jaču grafu ili više RAMa za par godina, al pitanje je da li mi za to treba jače napajanje? 400PNF ili čak Corsair 450... :-k |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
Ako patiš na tišinu, u loadu je Fortron od 350 W dosta glasan. Na svojoj konfi sam ga imao dok mi nije stigao Corsair, radilo je sve full stabilno, ali nikako tiho iako je napajanje na dodir bilo tek malo zagrijano (vent se mogao i sporije okretati).
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jep, 350tka se dosta cuje kada se optereti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
hm, nisam to znao...hvala... tišina mi je dosta bitna...mislim da onda ipak idem na Corsaira... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
Ako pikiraš Corsair VX450W, on nije puno tiši od Fortrona u idle, ali je zato jednako glasan u idle i loadu što se može vidjeti iz grafa... http://www.corsair.com/_images/charts/vx450w_noise.jpg Znači, tek kad opterećenje dosegne 400 W, vent znatno kreće ubrzavati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ex-Gastarbajter
|
napajanja su dosta osjetljivija na pitanje temperature, i 10C veća temp znači dosta kraći vijek... a igrat se sa ventovima ovako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Čekajte? Kad se ne igrate, tj. u iddleu Fortron je prilično tih. Zar je problem pri opterećenju (čitaj igre) malo veća buka ako možemo tako nazvati. Imate slušalice i zvučnike. Bitno je da se komp ne čuje u iddleu (čitaj surfanje, skidanje po noći...).
![]() |
#30 |
Ex-Gastarbajter
|
ooo ima ima, da vidis kako puse tornado kad pokrenes dual prime na prescottu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|