|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
ups...a di je XP
Imao sam crva i viruse na kompu pa sam formatirao C particiju(imam c i d particiju). Na C sam imao instalirani Win 98 a na D WinXP.Kada mi se dizao sustav uvijek me je pitalo da li zelim XP ili 98icu. Posto sam formatirao C i stavio ponovo 98icu sada me vise to ne pita da li ja mogu napraviti kako da me opet to pita ili moram reistalirati XP iz 98ice?
![]() |
#2 |
Tlacitelj i neznalica
|
...jos jedno pitanjce. Sada kada sam instalirao nanovo 98icu naravno u Add/Remove programs mi nema niti jedne igre ali su mi one jos uvijek na d particiji da li to smeta? Igre mi rade normalno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Zamoli nekoga tko ima 98 i XP instalirane da ti pošalje kopiju svog boot.ini fajla pa ga kopiraj u svoj C: Ili instaliraj neki neovisni boot loader (npr. Partition Magic ga ima) pa onda snjim biraj što da ti diže. Koji OS naravno, da nema zabune ![]() Drugo, ne nema veza ak igrice rade normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Tlacitelj i neznalica
|
Trazim po netu besplatan download partion magica pa nema nigdje,znas li neki sajt ili mozda neki drugi programcic a da je jednostavan da ja ne skidam s neta nesto bezveze....
![]() |
#6 |
Tlacitelj i neznalica
|
A sta moram sada napraviti .... imam primary,extend i logic.,.,.,., BDW ima li netko na kompu instaliran XP i 98icu pa da mi posalje na email kopiju svog boot.ini ako to nije veliko giga3@net.hr
Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji. Zadnje izmijenjeno od: giga. 28.03.2006. u 22:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Poslao sam ti-valjda ti bu delalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tlacitelj i neznalica
|
Hvala sta si mi poslao ali mi ne radi... Znam da sam vec dosadan ali da li sam to dobro napravio? Od zipao sam to i napravio copy/paste u direktorije C:/ - C:/windows - C:/windows/system je to ok ili treba to nekako drukcije?
![]() |
#10 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Samo moraš uklučit jednui opciju da bi to vidio. Stavi ti njega samo u C: pa probaj.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Mislim da sa P Magicom 5 nečeš baš doč daleko sa WIN XP jer ih on službeno ne podržava. 5ica je jako stara verzija. Ja ti imam 8icu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
Sta se tice PMa skinuo sam 5.5 jer nisam nasao nigdje sajt za skinuti bolju verziju besplatno.....
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
|
Joj malo si zakomplicirao. Nema besplatne verzije PM, ak je nemaš nemrem ti tu pomoč puno. Probam neki drugi program pronači. Ono za C, moraš uključiti da se vide svi sistemski i skriveni fajlovi, da bi mogao vidjeti C:boot.ini Nakon toga zamjeni boot.ini od Jelca s tvojom i to bi trebalo raditi. Naravno ak Jelc ima instalirane osove na iste particije kao i ti-98 na C, XP na D ili kak već. edit: sory nemam sad puno vremena švrljati previše ali baci oko na http://www.winxpfix.com/page5.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ma nemoj gubiti vrijeme na moje gluposti,snaci cu se ja vec nekako.... Ukljucio sam da se vide svi fajlovi ali tamo nema boot.ini ima samo bootlog.prv i bootlog.txt kopirao sam njegov boot ali ne pali.... Jedno pitanje:ako ponovo instaliram xp u isti direktorij u kojem je sada i bez da izbrisem ovaj koji mi trenutno ne radi to bi trebalo raditi sta ne (igre i programi koji su bili u XP)?
![]() |
#15 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
To mozes rijesiti tako da pokrenes ponovno instalaciju xp-a (bootaj sa cd-a) ali ne ides i instalaciju nego u repair tad trebas pokrenut neki file koji sad na pamet ne znam kak se zove, ali nesto slicko bootrepair, bootfix, mislim da je taj drugi, i vratit ce ti dual boot Kad bolje razmislim mislim da je komanda FIXMBR, skoro sam siguran, jel tebi je 98 i pregazila MBR, gdje je bio smjesten dual boot. I javi dal je UPALILO ![]() kad se digne u recovery konzolu napisi "help" da ti prikaze popis svih dostupnih komandi
__________________ |
![]() |
#16 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
pritisni "R" za repair citaj kaj pise na ekranu, osim toga pise pritisni "ENTER" to Inastall Ta konzola i nije bas prava konzola nego komandni redak sucelje, slicno starom dosu, crni ekran i pises komande. tesko mi se je bas ovak na pamet sjetit svih detalja, ali to je pravi put bez koristenja dodatnih programa, i kad te upozori da to ne radis ak ti sve radi kak treba , nemoj se uplasit toga.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Tlacitelj i neznalica
|
Probao sam nije uspjelo sada ti reci da li sam to dobro napravio... Ubacio sam cd resetirao komp napravio je boot sa CDa ,stisnuo (R) Repair on je nesto radio i doslo mi je pitanje: Which windows installation would you like to log onto(to cancel,press enter)? ja sam upisao broj 1. zato jer se moglo pisati samo jedno slovo ili brojka a nisam znao sta trebam upisati bilo koje slovo nije upalilo,jesam li mozda trebao stisnuti broj 2? i kada sam stisnuo broj jedan dosla mi je naredba D:/Windows/ (upisao sam help) i ima naredba fixmbr i to sam upisao i nesto je radilo onda sam resetirao komp i dignuo sam Win 98 jesam li trebao pustiti cd unutra da on jos nesto napravi?
![]() |
#21 |
Junior Member
|
A dobro i to je rjesenje, ali trebal si se jos malo poigrat, bil si na pravom putu, uspjelo bi, mozda je trebalo pokrenut i bootconfig
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Ovako ti treba izgledati boot.ini pod uvjetom da ti je Win98 instaliran u C:\Windows, a WinXP u D:\Windows. [boot loader] timeout=15 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows 98" multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() Nisam vidio post, sorry ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Tlacitelj i neznalica
|
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....... ne mogu vjerovati,pa di si do sada.. Steta vec je dosao GAME OVER,kasno palis....ali ipak hvala mozda mi jednom zatreba.... Ali nije nista strasno izgubljeno ono bitno mi je ostalo jedino sam izgubio SAVE CM01/02 koji ja i frend igramo u LANu,drugo je nebitno ili uglavnom spaseno,ali jos mi nije jasno sta sam napravio niti jedan .exe fajl mi nije radio i niti jedan zipan fajl mi nije htjeo od zipati...A mozda sam i bio na pravom putu ali ja sam neznalica sta se tice kompova pa onda ne mogu nista bas jako sam napraviti... ali nesto sam naucio....na moj komp vise nece partion manager 5 7 9 ni 55 ako izade,jer meni neda vrag mira i onda ja stisnem iako mislim da cu za...zeznuti BTW da ne otvaram bez veze novu temu je ok Sygate Personal Firewall 5.5? ili imate neku drugu preporuku....
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ne mozes naci partition magic..pa normalno. Instaliraj imesh recimo Ovaj program je po meni 10 puta bolji od kazaa jer ima puno korisnika i ouno stvari za dloadat. tamo sam naso i partition magic zadnju verziju (ne znam koja je) i sn za nju i crackove za sve moguce programe.... sta mislis kako ja mogu mijenjati rezoluciju u 3dmarku 2003??? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Jesi li ikada cuo za napster?? vjerojatno jesi. E pa to ti je to. Mozes skidat i audio video..ma sve... ne znam sta ti nije jasno ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|