|
![]() |
#1 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() Dakle kupih nedavno ovo čudo od grafičke i pljunuh velike novce misleći da sam još uvijek u igrama kao i prije godinu dana(tada sam zaigrao zadnju svoju igru), međutim pogađate.... NISAM ![]() Ja se sada doslovno slilim igrati igrice da ovo nebi propalo jer danas se zapravo sve vrti oko grafike. Ono čemu meni služe igre je da ubijem slobodno vrijeme kojeg imam malo previše. Igram titan quest koja je kopija diabla(obožavam ga ![]() ![]() Ono radi čega bi želio sačuvat ovu grafičku je to šta sam ovisan o max detaljima(skup sport ![]() ![]() Muzika je ono šta mene zanima(zabavlja), imao sam prije Z2300 i zvučnici su mi bili predobri ali uvijek mi je falilo na potenciometru da još malo pojačam.(a kome ne fali ![]() Pa sad mislim prodat 8800gtx(cca. 3500kn(praktički nova)) te kupit si Z5500 i neku grafu tipa 7600gt. Ali mene brine to šta su ti zvučnici izašli prije 3 godine ili tako nešto pa mislim da će svaki čas nešto novo izać i zamjenit ih. A to nije kao grafičke da svako mjesec dva izlazi nešto novo nešto jače..... ![]() Isto tako razmišljam o Z5450 jer iskreno mrzim žice a koliko vidim zvučnici su jako dobri i ne zaostaju u kvaliteti zvuka radi wirelessa. pa ja sad vas pitam jel ima ko kakve informacije o nečemu nadolazećem iz creativa ili logitecha. Creative koji je jako dobar nije izbavcio novih(jačih) modela ima 5 godina. ![]() Mnogo hvala na čitanju ovog podužeg posta punog mojih briga i patnji i osjećaja i doživljaja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Bome si ga zakomplicirao sa tim igrama, zabavlja te muzika kao muzika ili muzika u igrama ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Spiderpig
|
Citiraj:
ugalavnom i mislio sam da neće baš biti razumljivo, ono šta ja želim je dobar zvuk. I to toliko dobar da je vrijedi prodat ovu grafičku za njega ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
*
|
Citiraj:
Isto vodi racuna ako ces toliko love pljunuti za zvucnike onda nema smisla na njima slusati 128kbps mp3. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Spiderpig
|
Ne kužim šta ti želiš reć?? misliš da uzmem hi-fi sustav? o tome sam razmišljao ali ispadne me puno više da bi dobio ono šta Z5500 nudi u paketu. |
![]() |
![]() |
#6 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
onda radije lovu utuci na dobre slušalice. čut ćeš odjednom brdo detalja ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
#7 |
Spiderpig
|
da se tako izrazim.... to mi nije interesantno ![]() stalno ih stavljat u uši i namještat smetaju mi nemam slobodu pokreta... sad koristim od SE walkman serije mobitela slušalice i odlične su ali neda mi se nosat ih okolo. Isto tako ne čujem ništa okolo i tako. ![]() I da sa njima uvijek čujem mnogo više detalja nego inače |
![]() |
![]() |
#8 | ||
*
|
Citiraj:
![]() Od onog sto sam ja gledao u tu kategoriju pc highenda bi ulazili zucnici kojih nema u ponudi kod nas kao Altec PT6021 ili Klipsch. Oko Bosea koji je dobavljiv se lome koplja. Edit: Nisam siguran da li se squeezbox moze prikljuciti izravno na zvucnike. Valjda moze ako ovako pise. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: morph. 11.07.2007. u 01:47. |
||
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
definitivno bi neki plafon za pc bio klipsch, samo se bojim da ih nećeš naći na našem području, ako možeš nabaviti - super, ako ne - z5500. nema se šta lomit koplja oko bosea... za cijenu njihovog paketa složiš cijelu hifu, a sami driveri su im jeftiniji nego u z5500 (imaš tam na mojem mini-reviewu z5500 odnos cijena drivera). doduše kupovinom bosea treba platiti bar dio ozvučenja bogatog bastarda u space šatlu, mercedesu, lexusu etc. |
![]() |
![]() |
#10 |
Spiderpig
|
Pročitavši temu o bose "kompanjonu" sam odustao od svega jer kako vidim bez 5000€ se mogu ..bat. Previše mi je to za***ancije za sve to a na kraju ko zna šta ću dobit. Hvala svima ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
neistina. Darth Vader ima fini hi-fi za oko 8000kn, pojacalo, cd player, samostojeci zvucnici, kablovi ![]() Nisam cuo ni te klipsice ni bose ni z5500, ali nekako ne vjerujem da bolje sviraju od nekog pojacala i zvucnika za 3000kn ukupno, sto ako volis slusat glazbu ne bi trebao biti tolki problem |
![]() |
![]() |
#12 | |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Ne kužim zašto čovjeku predlažete bilo koji drugi PC sustav osim Z-5500. Očito mu je kvaliteta bila dobra samo je htio glasnije. A koliko ja znam, ni jedan PC sustav nije glasan kao Z-5500 u 5.1 i Z-2300 u 2.1. Ovaj Altec PT6021 sigurno nebi mogao zadovoljiti Smartguy-a po glasnoći. Ne vjerujem ni da je Bose puno glasniji, kvalitetniji je, ali glasniji... Uglavnom, neki glasni Hi-Fi ili još bolje, kupi si dva dobra razglasna zvučnika (možeš i sub ako voliš) i pojačalo i deri! ![]() Ima li najava/informacija o Z-5600/Z-2400 ili tako nečemu?
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
meni to preseravanje sa zvucnicima od minimalno 2,5k ili jos skuplje nije jasno, ja imam obicne noname zvucnike 2.1 i jace mi netreba i razloga sta nomogu jace pojacati jer mi susjedi seru da nemogu spavati (a zivim u kuci a ne u stanu), znaci rijetko kada ih pojacam vise od polovice a i to mi je preglasno, sada u svemu ovome nevidim potrebu za skupim zvucnicima za mene je plafon za zvucnike 600kn, neznam jeste li vi koji imate te ekstra zvucnike ikada iskoristili max snagu tih zvucnika ili da ste mozda neki glazbeni producenti ili mozda dj-evi, pa da vam trebaju takvi zvucnici, ali za obicno slusanje glazbe nema smisla davati tolike pare za zvučnike. |
![]() |
![]() |
#14 | |
[SW]'V^idO
|
Citiraj:
Volim jako glasno slušati muziku i volim kad nema distorzije. Svoje Z-2300 sam često jaaako pojačavao i slušao ih tako sat-dva (poslje se komotno može roštilj napraviti na hladnjaku od pojačala ![]() Mislim da za zvuk za komp 3000kn je max, za hi-fi 10000kn max, a za profesionalce, ovisi za šta im treba i koliko im treba. Ipak, nek si svatko troši svoju lovu kako hoće. A tim tvojim susjedima reci da od***u jer se na takvim "no name" zvučnicima pojačanim na pola ne čuje NIŠTA izvan kuće, čak se niti U kući ne čuje kako treba, a kamo li izvan nje. I slušaj muziku po danu, tako ti ne mogu reči da ne mogu spavati. Koliko ja znam, ne smije se galamiti od 23-7 i od 14-17. Između toga puštaj koliko te volja, ništa ti ne mogu.
![]() |
#15 |
Premium
|
problem je od 14-17 jer sam tada jedino kuci ![]() razumije te ja ali nema mi smisla davati tolike pare za zvucnike mislim preko 2500k, a z-2300 sam vidio na djelu i glasni su ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
[SW]'V^idO
|
Citiraj:
Možete samo zamisliti izraz njezinog lica kad sam izvadio sub iz kutije i rekao da je to koštalo 1000kn ![]() Treba računati da za 2500kn koje daš za Z-5500 ne dobivaš samo obićne zvučnike nego vrhunski 5.1 sistem sa super driverima i visokokvalitetnim pojačalom (na kojeg se mogu spojiti i drugi zvučnici, a ne samo ovi koje dobiješ), odličan sub i onaj control unit sa dekoderima, daljinskim i sl. Da ne spominjemo hrpu stiropora i veeeliku kutiju ![]()
![]() |
#17 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Jel ti to da je cijela bit i poanta audiofilstva u preseravanju ? ...još ako te stvari ne sviraju glasno do daske totalno bačeni novac....... ![]() ![]() Ne znam koliko češ shvatit ali .... Na skupljim komponentama / zvučnicima (jer ruku na srce skuplje je večinom i bolje ) se na tišem čuje više nago iz lošijih stvari/zvučnika na glasnijoj razini. ![]()
![]() |
#18 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
A što se tiče producenata - oni koriste zvučnike (tzv. monitori) drukčije konstrukcije od onih koji su inače namjenjeni slušanju glazbe. Ali kao što kažeš za "obično slušanje glazbe" i nema smisla davati velike svote, bitno je da je čovjek zadovoljan s onim što ima. S druge strane, za potpuno uživanje u glazbi nekim ljudima (i meni) ima smisla izdvojiti veću svotu za audio komponente. Na koncu sve ovisi o osobnom ukusu, mogućnostima i afinitetima. Npr. netko bi si za određenu svotu kupio nekakav skuter, ili nabrijao auto, fancy skupi mobitel.. ja bih si radije kupio dobro pojačalo/zvučnike itd. |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Za vlasnika topica: O kojoj cifri uopće pričamo? Koliko ti ostane od onih 3500 kn za zvuk? I da, govoriš o zvučnicima kao da su trapez hlače koje ispadaju iz mode. Ako je dobar zvuk šta mu smeta i da je 5 godina star model? Ništa novoga i revolucionarnog se nije niti neće otkriti u par godina.Jedino je kanonada marketinga po nama sve jača i jača pa nam je sve lakše servirati novo, bolje, naprednije. Ozbiljniji proizvođači jednake drajvere ugrađuju po 7-8 g. pa se opet nađe dosta budala koje to i kupuju. Citiraj:
Poslušaj kod nekoga hi-fi zvučnike od 2,5 kile kn na jednakoj glasnoći kao što ih slušaš kod kuće i bit će ti jasno. Ako ti ni tada ne bude jasno e onda ti samo medicina za ušesa može pomoći. Glasnoća nema nikakve veze s tim. Masa ljudi koje znam je imalo ovo tvoje mišljenje. Jedna pjesma koju su poslušali kod mene je bila dovoljna da shvate da novac "bačen" u zvučnike nije bačen u vjetar. Ne može. Puno je očekivati od ove SportBilly kutijice da za 1000 i nešto kn radi i to. Ipak treba dodati i nekakvo pojačalo.
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 11.07.2007. u 17:29. |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
ma to je ono da se moze reci ja imam kuci razglas od 10k, obicno preseravanje, je da je kvalitetniji zvuk i sve ali ******, jer vrijedi tih 30% boljeg zvuka 10k ?, ja bi prije platio kartu do indije ali to je moje misljenje ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
svaka budala ima svoje veselje, kako bi to rekli... tebi to ne znači apsolutno ništa, a netko će rađe uživati u zvuku nego kupiti grafičku ili novi bmw... ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Citiraj:
Audiofili kupuju 'specifične' stvari samo zbog toga da mogu povikat s vrata prosječne kavane " imam komad žice s WBT konektorima" .... kako bi cijela kafana pala od zavisti i sve mlade curice potrčale k audiofilu. ![]() A kad se u blizini nađe neki bleso s maskom od autoradija i ode u auto pokazat ljudima šta je mjuza i 500w pa raspali cajke u toj kanti od auta iz kojeg ako ne čuješ klipanje opet srečom? ne čuješ muziku več samo kako svira auto tj sva stakla i tablica , sve one spomenute curice ne potrče k njemu več se drže audiofila s WBT konektorima ![]() Citiraj:
e to je več subjektivna stvar i svatko taj odgovor mora potražit za sebe. ....i ujedno ne osuđivat ostale kao preseratorske budale (osim ove gorespomenute tipove s autom ![]()
![]() |
#23 |
Spiderpig
|
od 3500 oko 2500 sam mislio ali sve mi se čini da ništa od toga.... posudio sam od prijatelja malo Z5500 da vidim kako mi odgovaraju za sobu i to je preglasno(na bas mislim) susjedi su došli već nakon sat vremena šta sam ih posudio tako da Z2300 je majka. Ali ne znači da jednom neću uzet neki Hi-Fi sustav jer dobar zvuk(ne samo glasan) mi je užitak. @tichma nije meni cilj ići po gradu i govoriti kako imam zvučnike koji mogu razbit prozore, nisam kao oni seljaci po gradu koji pojačaju muziku(u autu) i gledaju okolo koja će im prići. Ovo je samo radi mene. ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raindrops keep fallin'...
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#25 |
Dark side Moderator
|
Bože... kakva gomila spama, gluposti i offtopičarenja da me glava zablolila čitajući. Z5500 uspoređujete sa Hifom, ovaj predlaže slušalice mjesto zvučnika, treći opet hifu nazva preseravanjem...demn... kolikovas tu zaista ima neki sustav ili nešto zapravo zna o zvuku?
#26 | |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
![]() Svi se pale na taj Z5500, toliko se puta na ovom forumu spominju da mi ih je muka jedva se suzdrzavam da se ne sprdam. Ima ih moj kolega frizer i posluso ja kod njega neke pjesme i meni to kujca ne vrijedi. Sjajna plasticnjaca to zovem. Staro pojacalo za 500kn i 2 polovna samostojeca tannoya za 2k kn pojedu tog logitecha sto se tice slusanja glazbe i opcenito kvalitete. A da ne spominjem da ako nemas adekvatan prostor gdje ces tocno razmjestiti tih 5 zvucnika to ti nista ne vrijedi, bas nista. Ko nece bolju kvalitetu nego vise udaranje slobodno neka kupi lođiteke. Takvi su time obicno i zadovljni jer oni koji traze kvalitetu obicno znaju sto zele kupiti. Inace, da ja kupujem PC zvucnike kupio bih LOGITECH Z-10. |
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
To sto ce tvoj tannoy pojesti moj z-5500 dok gledam film preko pci tv tunera ili novi dvdrip sa torrenta mi apsolutno nista ne znaci u zivotu. Dobio sam sto sam trazio i zadovoljan sam. Poanta je u tom da za ne prevelik novac dobijes odlican set PC zvucnika (naglasak na PC) orijentiran cisto zabavi. Onaj tko trazi vise zna sto ce kupiti bez prepucavanja po PC forumima u klasicnom stilu "moj tata je jaci od tvog". |
|
![]() |
![]() |
#28 |
Spiderpig
|
mrzim to blaćenje Z5500 sustava... kao da je to goli kujac u usporedbi sa tim svemoćnih haj faj sustavom koji je 800-900% bolji od njih. pa daj može li se neko ode noramalno izražavat i reć da Z5500 za 2500 su neisplativi jer se da uzet jedno polovno ne baš predobro pojačalo te par tannoy samostojećih zvučnika koji su super stvar? I ako mi neko složi jedan Hi-Fi sustav za 2500kn(stoja gore dole) neka stavi konkretno linkove i neke informacije. Može komotno i iz oglasa stvari stavit. Neke primjere, a ne samo da je Hi-Fi bolji i gotovo. |
![]() |
![]() |
#29 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
A i ocito nisi citao cijeli post, napisao sam istu stvar: "Ko nece bolju kvalitetu nego vise udaranje slobodno neka kupi lođiteke. Takvi su time obicno i zadovljni jer oni koji traze kvalitetu obicno znaju sto zele kupiti." |
|
![]() |
![]() |
#30 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
Ajde ti meni reci kako da se covijek normalno izrazava, rekao sam na pocetku kad sam usao u topic da mi je vec muka od silnih topica o zvuku i z5500. Vec je bilo x puta receno, bolje je ovo ono bla bla i opet iznova. Vec sam si reko da ignoriram ovakve topice + topice zvucne kartice jer je sve isto. Treba napisat vic o ivici kako kupuje zvucnu X-fi extreme music i Z-5500 (ili daj vec koji oces) pa pita maricu jel da uzme to il to ne valja il da ipak ne uzme prejake da nebi srusilo babinu kucicu od cokolade u susjednoj sumi. Pa onda to stavit pod sticky. Imali bi 30% manje topica u ovom dijelu foruma. Svejedno na kraju ili covjek kupi to isto sto je i mislio ili u vecini slucajeve to planira tek za 2 mjeseca jer sad nema novaca ili u jos vise slucajeva nestane s foruma pa nakon 1 mjesec napise kak je odustao od kupovine jer je isti zapio s drustvom pare. P.S. Nemoguce je sloziti HiFi za 2500kn. Mozda samo kablovi Par tannoy samostojecih zvunicka nisu super stvar ali su bolje rijesenje od bilo kojih PC zvucnika. (U biti nisu niti HiFi) |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|