Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.06.2007., 09:29   #1
ZAHHAROW
relaksirani lemur...

ZAHHAROW's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Unhappy Tipkovnica na USB-u

Nedavno sam uzeo jednu ploču, rabljenu, n-force2 ultra 400, i nešto joj se dogodilo pri transportu, jer je bila ispravna kod kolege, i ne radi joj niti jedan ps2 port. ok, ostalo izgleda normalno, i to i nije neki bed, jer sam odma uzo u firmi usb-jku, a usb miša imam. no međutim, kad startam računalo, tipkovnica radi savršeno normalno, uđem u bios sve poštelam, između ostalog - enable usb keyboard suport, spremim postavke i nastavim dalje, i kad dođe windows logon, tipkovnica je mrtva, nemože se ništa upisati, i ne radi numlock, caps lock, ništa, mrtva. svaki put radi sve dok ne dođe na windowse, mislim da je xpsp1, ali nisam siguran, možda je i dva. nisam provjeravao, jer sam i disk nabavi tek neki dan. kaj je to kvragu, pomozite ko zna.

na ploči je radeon 9800se, 512ddr400 x 1, athlon 1800+, i to je to.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.07.2007. u 13:50.
ZAHHAROW je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 11:38   #2
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Jedan moj frend je imao isti problem na svojoj ploci. On je samo napravio unutra van usb i komp bi ju prepoznao. Mislim da je rekao da se to dogada i ako prisilno resetira komp...davno je to bilo. Probaj to mora raditi,njemu je palilo,samo ne znam koja je ploca bila u pitanju.
BTW Ploca je kupljena od mene,kod mene sve uredno radilo,izgleda da sam nesto zeznuo u transportu.
ako se dobro sjecam ja sam plocu kupio od masnog tu sa foruma,mozda on nesto zna.
Oglas

Oglas
Staro 28.06.2007., 11:59   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Po prvom postu izgleda da je keyboard prepoznat i radi u biosu. Za ćorove prozore treba staviti drajver i sve će raditi ok.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 12:11   #4
wex[hr]
Premium
Moj komp

wex[hr]'s Avatar

Možete oboje predahnuti. Nije do ploče, nego do windowza. Odeš Run>compmgmt.msc /s>Device Manager i tamo vidiš šta je crveno,žuto,uskličnici i upitnici. Vjerojatno je i usb keyboard. Probaš uninstall. Restart. Ak ne radi, probaš uštekat keyboard tek kad uđeš u desktop.
wex[hr] je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 17:00   #5
ZAHHAROW
relaksirani lemur...

ZAHHAROW's Avatar

probat ću sutra naveče, prije nemogu.
Staro 02.07.2007., 17:09   #6
ZAHHAROW
relaksirani lemur...

ZAHHAROW's Avatar

Može C L O S E D. Otkrio sam stvar. Nakon druge ful instalacije, formatiranja, i ostale makljaže (retardacije) vindoza proradili miš i tipkovnica na uesbejima. Zašto-neznam. I volio bi da neko zna, jer ja neznam, i to me žifcira, jer poznam kompjutore ko i brata rođena (serem). Uglavnom, PS2 porti riknuti ko mačka na cesti kad ju zgazi šlepsi. mislio sam da su usb-i mapani preko ps-ova, al... kak bi onda radio usb tipkovnica i miš??? Ma neznam i nikad neću znat, čim prije se pomirit da su kompjutori ko žene, i prestat pokušavat shvatit!! C L O S E D!!!!!
Staro 02.07.2007., 22:56   #7
wex[hr]
Premium
Moj komp

wex[hr]'s Avatar

Za sve ima rješenje. Problem ti je u tome što kad instaliraš winse, oni ne integriraju sve fileove, nego detekcijom hardwera koji se nalazi u trenutku instalacije odabiru potrebite. Tako je i s usb mišem i tipkovnicom. Pretpostavljam da ti instalacija starih winsa bila napravljena s PS/2 uređajima i kad si priključio USB periferiju, naravno, nije radilo. Jedno od rješenja je uključenje sistemskog servisa HID Input Service. Najvjerojatnije prilikom pokušaja pokretanja istog, javljat će grešku. Potrebno je s instalacijskog CD-a winsa kopirati potrebne datoteke u sistemski direktorij.
wex[hr] je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno