PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Tipkovnica na USB-u (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=73073)

ZAHHAROW 27.06.2007. 09:29

Tipkovnica na USB-u

Nedavno sam uzeo jednu ploču, rabljenu, n-force2 ultra 400, i nešto joj se dogodilo pri transportu, jer je bila ispravna kod kolege, i ne radi joj niti jedan ps2 port. ok, ostalo izgleda normalno, i to i nije neki bed, jer sam odma uzo u firmi usb-jku, a usb miša imam. no međutim, kad startam računalo, tipkovnica radi savršeno normalno, uđem u bios sve poštelam, između ostalog - enable usb keyboard suport, spremim postavke i nastavim dalje, i kad dođe windows logon, tipkovnica je mrtva, nemože se ništa upisati, i ne radi numlock, caps lock, ništa, mrtva. svaki put radi sve dok ne dođe na windowse, mislim da je xpsp1, ali nisam siguran, možda je i dva. nisam provjeravao, jer sam i disk nabavi tek neki dan. kaj je to kvragu, pomozite ko zna.:banned:

na ploči je radeon 9800se, 512ddr400 x 1, athlon 1800+, i to je to.

giga 28.06.2007. 11:38

Jedan moj frend je imao isti problem na svojoj ploci. On je samo napravio unutra van usb i komp bi ju prepoznao. Mislim da je rekao da se to dogada i ako prisilno resetira komp...davno je to bilo. Probaj to mora raditi,njemu je palilo,samo ne znam koja je ploca bila u pitanju.
BTW Ploca je kupljena od mene,kod mene sve uredno radilo,izgleda da sam nesto zeznuo u transportu.
ako se dobro sjecam ja sam plocu kupio od masnog tu sa foruma,mozda on nesto zna.

Nikky 28.06.2007. 11:59

Po prvom postu izgleda da je keyboard prepoznat i radi u biosu. Za ćorove prozore treba staviti drajver i sve će raditi ok.

wex[hr] 28.06.2007. 12:11

Možete oboje predahnuti. Nije do ploče, nego do windowza. Odeš Run>compmgmt.msc /s>Device Manager i tamo vidiš šta je crveno,žuto,uskličnici i upitnici. Vjerojatno je i usb keyboard. Probaš uninstall. Restart. Ak ne radi, probaš uštekat keyboard tek kad uđeš u desktop.

ZAHHAROW 28.06.2007. 17:00

probat ću sutra naveče, prije nemogu.

ZAHHAROW 02.07.2007. 17:09

Može C L O S E D. Otkrio sam stvar. Nakon druge ful instalacije, formatiranja, i ostale makljaže (retardacije) vindoza proradili miš i tipkovnica na uesbejima. Zašto-neznam. I volio bi da neko zna, jer ja neznam, i to me žifcira, jer poznam kompjutore ko i brata rođena (serem). Uglavnom, PS2 porti riknuti ko mačka na cesti kad ju zgazi šlepsi. mislio sam da su usb-i mapani preko ps-ova, al... kak bi onda radio usb tipkovnica i miš??? Ma neznam i nikad neću znat, čim prije se pomirit da su kompjutori ko žene, i prestat pokušavat shvatit!! C L O S E D!!!!!

wex[hr] 02.07.2007. 22:56

Za sve ima rješenje. Problem ti je u tome što kad instaliraš winse, oni ne integriraju sve fileove, nego detekcijom hardwera koji se nalazi u trenutku instalacije odabiru potrebite. Tako je i s usb mišem i tipkovnicom. Pretpostavljam da ti instalacija starih winsa bila napravljena s PS/2 uređajima i kad si priključio USB periferiju, naravno, nije radilo. Jedno od rješenja je uključenje sistemskog servisa HID Input Service. Najvjerojatnije prilikom pokušaja pokretanja istog, javljat će grešku. Potrebno je s instalacijskog CD-a winsa kopirati potrebne datoteke u sistemski direktorij.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:11.