Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.05.2007., 17:44   #1
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Thumbs down Xeoni 5365 potukli novu AMD-ovu uzdanicu

Citiraj:
"Our 8 core system is 30% faster than the 16 core machine AMD showed to the press yesterday. I just don't understand how they can claim to be 40% faster", said Francois Piednoel, an Intel engineer present at the show.
Link na članak: http://tinyurl.com/yvvssb

Izgleda da nova Barcelona ne donosi toliko koliko se obečavalo...
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2007., 17:50   #2
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
To se bude vidjelo kada izađe jer tu svatko svoje priča.....Intel tvrdi jedno,a AMD drugo....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.05.2007., 17:54   #3
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Koliko sam shvatio, na oba računala se vrtio taj test. Intel oko 4993 (bodova?), AMD oko 4000. Sad je li istina ili ne, ali ne bih rekao da se svodi samo na puste priče tj. da jedni tvrde naš je brži toliko i toliko a bez nekih konkretnih rezultata.
Ali ako je AMD doista toliko slabiji (radi se o 16 jezgara vs. 8) neće biti baš dobro.
Staro 28.05.2007., 18:08   #4
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
meni jednostavno nejde u glavu da oni i dalje nemaju neki veliki broj softwarea za dvije/četiri jezgre a oni bi testirali 8 intelovih ili još bolje 16 amdovih

kada smo već kod proceva..mislim da se intel i amd mogu sakriti pred ovim

http://www-03.ibm.com/press/us/en/presskit/21546.wss
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2007., 18:10   #5
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor vedo Pregled postova
To se bude vidjelo kada izađe jer tu svatko svoje priča.....Intel tvrdi jedno,a AMD drugo....
Potpisujem Dok se ne vide testovi mogu se i jedni i drugi qrčit koliko žele

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2007., 18:36   #6
tin1
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
Malo smiješna računica. Bacite pogled na usporedbu 5355 i Opteron 8222 na http://www.spec.org/cpu2006/results/res2007q2/
tin1 je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2007., 18:41   #7
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
meni sam nije jasno zasto svi dizu c2d u nebo, a pokapaju x2, pa x2 3600+ i ploca se dobiju za xyz kuna manje od najjeftinijeg c2d, a u istom cjenovnom rangu nisu uopce daleko. jbg kad svi samo vrte superpi ko da nema bitnije stvari na svijetu
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2007., 18:49   #8
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
meni jednostavno nejde u glavu da oni i dalje nemaju neki veliki broj softwarea za dvije/četiri jezgre a oni bi testirali 8 intelovih ili još bolje 16 amdovih

kada smo već kod proceva..mislim da se intel i amd mogu sakriti pred ovim

http://www-03.ibm.com/press/us/en/presskit/21546.wss
PowerPC tj. RISC uspoređivati sa CISC procesorima eh

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
meni sam nije jasno zasto svi dizu c2d u nebo, a pokapaju x2, pa x2 3600+ i ploca se dobiju za xyz kuna manje od najjeftinijeg c2d, a u istom cjenovnom rangu nisu uopce daleko. jbg kad svi samo vrte superpi ko da nema bitnije stvari na svijetu
Je li ja dižem C2D u nebo? Ne. Samo sam dao link na to. Jesam pokopao X2? Mislim da nisam, niti je itko rekao to ovdje. Ne vidim zašto pokapati išta, pošto je dotičan X2 3600 kojeg si spomenuo izvrstan procesor za male novce
Ne vidim čemu takva izjava tu?

Ali dobro dok ne bude službenih rezultata...ovo je bio kao sneak peek
Staro 28.05.2007., 18:55   #9
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Je li ja dižem C2D u nebo? Ne. Samo sam dao link na to. Jesam pokopao X2? Mislim da nisam, niti je itko rekao to ovdje. Ne vidim zašto pokapati išta, pošto je dotičan X2 3600 kojeg si spomenuo izvrstan procesor za male novce
Ne vidim čemu takva izjava tu?
ciljao sam na napisane stvari na linku koji si dao, ako se ne varam ovdje se razgovara o tome, a ne o tvojim raznoraznim stajalistima.
konkretno : "Intel's Core 2 Duo CPU architecture clearly wiped the floor with AMD's X2 line-up last year."
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2007., 18:57   #10
McG
-------

Dva Quad-Core Clowertowna su brža od četiri Quad-Core Opterona, a Vuco (ako bu videl ovu temu) bu del link na kojem je kolko-tolko objašnjeno zakaj i kak. Intelov marketing fino dela svoj posel i zato je pun net analiza i naslađivanja oko tog POVRay benchmarka. Osim toga od firme koja je u više navrata izjavila da joj je cilj uništiti AMD-ov marketinški udio na svim područjim - se ne očekuje ništ manje.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.05.2007., 18:58   #11
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Hmmm na to si ciljao...Pa sad "wiped the floor" baš i nije točno...
Staro 28.05.2007., 21:29   #12
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
http://abinstein.blogspot.com/2007/0...-and-amds.html

McG, nadam se da si na ovo mislio

IMO, nekaj mi nije jasno, Quad-core Opteron ? Si krivo napisal ili pod Opteron misliš nasljednika današnjih Opterona - Barcelonu ?

Inače, nemojte da ovo postane ko XS, gdje se ovakvi topici lockaju čim se otvore. Zašto ? Gdje su brojke točne, gdje su detaljno objašnjene postavke za pojedini test? Nema ih...

Čekajte dok izađu prave brojke, a onda pokapajte mrtve. Jer ovo je sve rekla-kazala.
A mene samo zanima, jel ova vijest bila prvo objavljena na Inq ili Fudzilli? Jer iskreno, neznam koji od ta dva site mi je draži kao izvor točnih informacija
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2007., 21:30   #13
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Ah, my bad...još sam mlad...nek se locka što se mene tiče.
Staro 28.05.2007., 22:02   #14
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ma nisi ti niš kriv.

Ovdje ispada da je Clowertown brži. A očito i je. Samo kaj je problem što se nezna ništa o toj konfi osim da je bila kao Barcelona na 1.8Ghz. Dosta toga sam se načitao oko tih reza, što na XS-u što drugdje.

AMD je ovime htio pokazati (kao, tako oni vele) o skalabilnosti njihovih novih procesora naprema starim (koliko je su 4 jezgre brže od 2 npr. ono 1.86x), a fora je u tome da je TDP ostao isti. Druga stvar je da je kao Intelov sustav imao 16GB RAM-a, a AMD se izvlači da je imao samo 6GB. Po onome što sam vidio vani, POVray uzima 40MB, tako da nit ne kužim zašto se vade na količinu RAM-a ?

A sad zadnje što sam pročitao je (iako navode Inq kao izvor) je da je to sve bilo na HT 1.0
HT 1.0 je vjerojatno (vidiš i sam, sve je to nagađanje ) sporiji od HT 3.0 koji se očekuje kod servera. Važna je propusnost HT-a, a tu HT 3.0 ima veliku prednost.
Zato se i veli da HT ne utječe na rad jednoprocesorskih sustava (nije važno koliki ti je HT kad OC-aš npr. Brisbanea jer bio on na 700Mhz ili 1500Mhz, performanse su iste). No valjda kod višeprocesorskih sustava (a ako ćemo uzeti da je ovaj sustav imao 4 Quad-core Barcelone, očito je da je propusnost HT-a važna stvar; koliko, nemam pojma).

I na kraju krajeva, opet postoji negdje teza da je tih 16 jezgri od Barcelone sporije od 16 jezgri Opterona u tom POVRay-u. Očito je da sa svih strana bacaju krafne ljudima u oči. A i kaj ste mislili, da će Intel pohvaliti AMD-ovu brzinu ?
Staro 28.05.2007., 22:30   #15
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne znam za te sisteme sa više procesora, ali negdje sam čuo da se performanse linearno povećavaju do 8 jezgri u procu, a što se više dodaje povećanje je sve manje i manje. Znači kad se dođe do 8 jezgri treba poraditi na ostalim stvarima, cache, frekvencija, fsb jer usprkos udvostručenju sa 8 na 16, performanse se neće udvostručiti.
Staro 28.05.2007., 22:49   #16
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Prvi glas iskreno, no ne znači sada da si u krivu. Imaš neki link možda ?

Inače, princip na kojem rade Intelovi i AMD-ovi procesori (od kada se uvela tehnologija HT linka) je različita. FSB je kod Intela relativno važna stvar čini mi se kod servera, a HTT (oliti FSB naziv kod AMD-a) baš i nije kod AMD-a važan, jer propusnost određuje propusnost samog HT linka.

Uostalom, nikada nije povećanje točno za 2x, već oko 1.8x-1.9x.

A POVRay mi se čini ne pati od toga što si ti naveo. Ali velim, čini mi se.

Pogledaj samo npr. rezultate wPrime-a (kao Super Pi, samo što ima podršku za više procesora/jezgri):
Usporedba sa Intelom (čisto za informaciju)
Možda su sekunde male razlike, ali Clowertown je skoro pa 50% brži. Iako, ruku na srce, on je OC-an (i to poprilično, čini mi se), a Opteroni su na defoltu. I to treba uzeti u obzir.

EDIT:
Koliko sam skužio, tom Clowertownu je defolt samo 2.4Ghz, znači - dobrano je on OC-an. Preko 1Ghz...
Staro 28.05.2007., 23:07   #17
Ph03n1x
Premium
Moj komp

Ph03n1x's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
samo cekam da dode barcelona na trziste..pa da se vidi stanje stvari...amd ce definitvno ponudit konkurentan proizvod, a sad tko ce biti brzi vidjet cemo. najave me opce ne diraju...mogu mazat oci i jedni i drugi...prava stvar ce biti tek kad se oba proca nadu jedan do drugog na policama ducana i nasim stolovima. do tada mogu pisat sta hoce...

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
istina je da se dize c2d u nebo...al dizao se i a64 u doba pentiuma 4. hebiga tak je to..ko ima bolji score u 3d cmarku, super pi-u ili bilo cemu, taj je hvaljen.
na onaj segment koji se najvise prodaje (ovaj u koji spada recimo taj x2 3600+) ne obraca se tolika pozornost...makar evo sad ima i intel pentium e seriju koja itekak moze konkurirat x2 3600+ i slicnim za blisku kolicinu novaca...a i ok ploca se moze nabavit za ~600 kn

Ph03n1x je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2007., 23:09   #18
McG
-------

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
http://abinstein.blogspot.com/2007/0...-and-amds.html

McG, nadam se da si na ovo mislio

IMO, nekaj mi nije jasno, Quad-core Opteron ? Si krivo napisal ili pod Opteron misliš nasljednika današnjih Opterona - Barcelonu ?
Je na taj link sam mislil i s Quad-Core Opteronima sam mislil na Barcelonu. Nije mi se dalo pisati Barcelona kad se zna koje jezgre/kodna imena/arhitekuture su se suprotstavile u tom POVRayu. Osim toga ta Barcelona ( i sve vezano uz nju) se već godinu i nekaj povlači po netu u razno-raznim oblicima, tak i tak svi već znaju koji (i kakvi) su to Opteroni 82xx serije.
Staro 28.05.2007., 23:14   #19
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
hm... jel se to meni čini ili ovdje AMD radi na 1800MHz, a Intel na 3505MHz?

I jel to Intelov inženjer zaključio da ako imaš 16 jezgara i dobiješ score, i podijeliš sa 2, to je brzina procesora sa 8 jezgra? MIslim da to baš ne bi išlo, jer to bi značilo da ako npr. imamo jednu jezgru i dobijemo 1000 bodova, s dvije bi dobili 2000 bodova.. i "laicima" je jasno da je to totalna glupost i sramotno je da jedan inzenjer iz intela tako nesto uopce izjavi.
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2007., 23:26   #20
McG
-------

Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
hm... jel se to meni čini ili ovdje AMD radi na 1800MHz, a Intel na 3505MHz?
To i blaga naklonost POVRaya Core arhitekturi je puka slučajnost. Ma ne znaju na kolko delaju ti 68W Opteroni, 1.8GHz su samo nagađanja. Prema AMD-ovim roadmapima HE modeli delaju na 1.9/2.0GHz. Kad stigne to sve napokon nekome na recenziju, onda bumo znali dal Barcelona valja ili je promašaj. Do onda Intel ima field-trip.
Staro 28.05.2007., 23:54   #21
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Mislim da ta AMD VS. INTEL utrka pomalo gubi čari i postaje totalna debilana i marketinški trik!
Isto kao i sa proizvojalcima grafičkih kartica koji svoje drivere otimiziraju za neki engine, igru i udri sa reklamom da njihova kartica dela najbolje u nekoj igri ili postiže najbolji score u 3dmarku u svojoj klasi!!!

I istina je da se tu prića o xx core procesorima a trenutno se još ne iskorištava 2 core snaga!!!

Jedina aktualna utrka je da su procesori sve manje impotentni!!!
Dižu se do nebesa sa adekvatnom opremom!!!
Mephsto je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2007., 13:15   #22
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
http://www.digit-life.com/articles2/...4-x2-6000.html

Obratite pažnju na profi testove, npr apache i CAD
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2007., 12:43   #23
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Mene ta prepucavanja opce ne diraju, za mene osobno intel nevalja niti bude ikad valjao, odnekad sam na AMD-u i ostat cu na AMD-u pa makar on bio i 10x brz za istu cijenu... intel je uvijek bila prebahata i preseratorska firma, a AMD koji je 10x manji ju je par puta pomeo sa svojim procevima

i ja isto ne kuzim cemu svi dizu taj C2D u nebesa, meni je moj 3800+ X2 sasvim oke, ne vidim razlog zasto neki prelaze sa X2 na C2D, ali ak imaju volje trosit lovu neka trose, njihov novcanik...

maX je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2007., 14:07   #24
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor m4Dm4X Pregled postova
Mene ta prepucavanja opce ne diraju, za mene osobno intel nevalja niti bude ikad valjao, odnekad sam na AMD-u i ostat cu na AMD-u pa makar on bio i 10x brz za istu cijenu... intel je uvijek bila prebahata i preseratorska firma, a AMD koji je 10x manji ju je par puta pomeo sa svojim procevima

i ja isto ne kuzim cemu svi dizu taj C2D u nebesa, meni je moj 3800+ X2 sasvim oke, ne vidim razlog zasto neki prelaze sa X2 na C2D, ali ak imaju volje trosit lovu neka trose, njihov novcanik...

yap, slazem se

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke