|
![]() |
#1 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
Laptop-desktop? Što je bolje?
Što mislite jel se isplati kupiti laptop i jel se uopće može mjeriti s stolnim strojem. Znam da postoje modeli od 20.000kn koji su strava moćni ali ko ima love za takvo nešto? Mislim,sve mi se više čini da se ulaganje u ovaj stroj jednostavno ne isplati,jer je sve to bacanje love u vjetar, onda živim u tom uvjerenju 2 dana pa se vratim na staro. Ako uzmete laptop,njegova konfiguracija vam je aktualna nekih godinu dana ili malo više i nakon toga prestaje ona euforija vezana za prijenosnik. Onda bi ga htjeli nadograditi( što je gotovo nemoguće) osim proširenja memorije, i onda vam on postane tlaka,barem ja tako mislim. Osobno znam dosta trgovaca IT opremom i kad ih upitam što misle o laptopima odgovor je u većini slučajeva: To je smeće. Kad sam u nekoliko navrata imao priliku raditi na njemu činilo mi se OK ali nakon dužeg vremena shvatite da je desktop ipak desktop, odnosno da je komfor u radu milijun puta veći. Laptop je lijep i sve to ali ko može platit osjećaj kad zavučete ruku u kućište, izvučete MX-icu i ubacite 9600 pa kresnete makinu? ![]() Mislim Bug je imao veliki test tih beštija nedavno i baš sam gledao one modele koji zamjenjuju stolne strojeve. Moram priznat da su im cijene jako pale. Samo sam ponovno želio čuti što vi mislite o svemu tome, jer je ovaj thread već jedno bio aktualan ali nismo baš nešto raspravili o ovoj temi kako spada. Ponavljam, ja sam jako puno razmišljao o prodaji svog stroja, i kupovini laptopa ali nekako mi se čini da za 10.000kn mogu složiti ''životinju'' na stolu sa svim mogućim dodacima,a za tu cifru mogu kupit tek početničku klasu laptopa. Isto tako mi se čini da nijedan laptop ne može paralelno raditi s mojim web alatima i usput gledati film ili slušati vrhunsku muziku. Da sad čujem vas
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ma stolna makina ![]() Ninđa laptop rijetko komu treba. Samo moraš pazit kad kupuješ ploču da bude bar dvije godine nadogradiva sa nekim jačim procom i grafom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
Da, i mene isto to zanima, jer se dvouim DA li da pojacan svoj komp ili da si kupim laptop!? :confused: A za laptop bi bio spreman izdvojiti 12000kn, a za te pare mozes dobiti jakooo solidan? ali kuda sve to ide.... MI HADWERASI (SOFTERASI) SE TESKO MOZEMO ZADOVOLJITI ... Pa tako da li svo ovo ima smisla, ili bolje uloziti za neta drugo?
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Moj prvi komp je bila Toshiba 6400DXC, makina sa 486icom, 4 Mb RAM-a i 200 Mb diskom. Jedino čime sam je mogao nadograditi je memorija (Viking 16 Mb, nestandardna) i zvučna (SB16). Laptopi su super stvar za ljude koji se dosta sele naokolo, drže prezentacije i kojima radno mjesto nije vezano uz jedan prostor, a mobilnost i dostupnost podataka imperativ. Uglavnom, ovisi za što ti treba. Igranje-desktop. Prezentacije-laptop. Posao-ovisi kakav posao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stane
|
a gdje mene definirati, student sam , trenutno zaposlen...E ovo je super pitanje! Ak imas para i donekle dobar komp a htio bi ovo-ono, Tesko se odluciti!A sada kada dobijem placu vidjet sta cu, mozda si sredim komp a mozda si kupim laptop:confused:
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ako si više "poslovnjak" kupi laptop, ako si više "gamer" kupi desktop, al ne od 12kkn, tolko se ne isplati dat za desktop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
Sveti desktop ha ![]() I ja sam se definitivno odlučio da više neću mislit na laptop. Za 2k kuna možeš od desktopa napravit čudo.
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ako ti je mobilnost neophodna i tvoj posao je nezamisliv bez nje, laptop. Za sve ostalo, desktop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stane
|
to je lako reci a kako se svladati... nesto te vuce da to kupis a ne bi ti trebalo? ma sve je to za ljude !!!
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Mislim ako ti stvarno treba laptop uzmiga i dovraga, al posto si da ti bas i nije neophodan pa bolje tih 12k kunica "bacit" na pravu mrcinu .... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Stane
|
a i izgleda ce i biti tako!MA nabrijo me jedan kolega , kupio si laptop i mene privukao da si ja kupim ZNATE ONO , Ne vjeruje srce pameti!? Sala mala, i sam vidim da nema smisla, Mislim si pojacati komp i to dosta! ![]() ![]()
![]() |
#12 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Jedino što si trebaš pojačat je grafička i više rama
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stane
|
Evo sta imam u planu: *Kuciste: Midi Tower, CHIEFTEC 23CH-DX01BD, 360 W, 2, crno *Vodeno : Asetek WaterChill *Mbo: Abit NF7-S *Proc: Barton XP 2600+ *Ram: Kingmax SuperRAM DDR433 2x256Mb *Zvucna: CREATIVE LABS AUDIGY2 *Zvucnici: Zvučnici CREATIVE LABS, MEGAWORKS THX 550E 500W *Tip i mis: Logitech Cordless Desktop Optical Retail (Cordless iTouch tipkovnica sa iNav kotačićem, HR + Cordless Mouseman Optical) A sTa KAzes? meni se cini solidno?!
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
BTW, a kaj fali tvojoj sadašnjoj konfi iz siga??? Ak' to slučajno misliš baciti kad si kupiš novu zvijer, javi na koji to otpad voziš, pa da se tam nađemo... Mislim ja sam na Athlonu 1GHz PCChips ploči i 256 MB rama, (zato već neko vrijeme ne stavljam ni smailiće u poruke, jer sam svoju mjesečnu kvotu iskoristio prošli mjesec - 1 smailić = 1GHz....) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stane
|
biti ce za koji tjedan,mjesec na trznici PA ti slobodno navrati! Ps. ma nist ne fali, mozda Fali! SLUSAJ, SVI SMO MI LJUDI I TEZIMO NECEM VISEM , PA TAKO i ja ! Naravno kada, ak si mozes prijustiti! Da sam imao prije para... ne bi sada kupovao, o ovako sada :-) ![]()
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ako ces prodavat tu svoju graficku javi mi se! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Stane
|
graficku si ostavljam! bas i ne igram igrice tak da mi i ne treba nist bolje(ova za mene je super zadovoljavajuca)! A prodavati cu naj vjerovatnije cpu,mbo,zv kartica,ram,kuciste! Naravno kad si kupim novo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|