Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2003., 12:34   #1
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Datum registracije: Dec 2001
Laptop-desktop? Što je bolje?

Što mislite jel se isplati kupiti laptop i jel se uopće može mjeriti s stolnim strojem. Znam da postoje modeli od 20.000kn koji su strava moćni ali ko ima love za takvo nešto?
Mislim,sve mi se više čini da se ulaganje u ovaj stroj jednostavno ne isplati,jer je sve to bacanje love u vjetar, onda živim u tom uvjerenju 2 dana pa se vratim na staro. Ako uzmete laptop,njegova konfiguracija vam je aktualna nekih godinu dana ili malo više i nakon toga prestaje ona euforija vezana za prijenosnik. Onda bi ga htjeli nadograditi( što je gotovo nemoguće) osim proširenja memorije, i onda vam on postane tlaka,barem ja tako mislim. Osobno znam dosta trgovaca IT opremom i kad ih upitam što misle o laptopima odgovor je u većini slučajeva: To je smeće.
Kad sam u nekoliko navrata imao priliku raditi na njemu činilo mi se OK ali nakon dužeg vremena shvatite da je desktop ipak desktop, odnosno da je komfor u radu milijun puta veći. Laptop je lijep i sve to ali ko može platit osjećaj kad zavučete ruku u kućište, izvučete MX-icu i ubacite 9600 pa kresnete makinu?
Mislim Bug je imao veliki test tih beštija nedavno i baš sam gledao one modele koji zamjenjuju stolne strojeve. Moram priznat da su im cijene jako pale. Samo sam ponovno želio čuti što vi mislite o svemu tome, jer je ovaj thread već jedno bio aktualan ali nismo baš nešto raspravili o ovoj temi kako spada.
Ponavljam, ja sam jako puno razmišljao o prodaji svog stroja,
i kupovini laptopa ali nekako mi se čini da za 10.000kn mogu složiti ''životinju'' na stolu sa svim mogućim dodacima,a za tu cifru mogu kupit tek početničku klasu laptopa. Isto tako mi se čini da nijedan laptop ne može paralelno raditi s mojim web alatima i usput gledati film ili slušati vrhunsku muziku.
Da sad čujem vas
Staro 11.12.2003., 17:51   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ma stolna makina
Ninđa laptop rijetko komu treba.

Samo moraš pazit kad kupuješ ploču da bude bar dvije godine nadogradiva sa nekim jačim procom i grafom.
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2003., 17:54   #3
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Da, i mene isto to zanima, jer se dvouim DA li da pojacan svoj komp ili da si kupim laptop!? :confused: A za laptop bi bio spreman izdvojiti 12000kn, a za te pare mozes dobiti jakooo solidan? ali kuda sve to ide.... MI HADWERASI (SOFTERASI) SE TESKO MOZEMO ZADOVOLJITI ... Pa tako da li svo ovo ima smisla, ili bolje uloziti za neta drugo?
Staro 11.12.2003., 18:54   #4
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Moj prvi komp je bila Toshiba 6400DXC, makina sa 486icom, 4 Mb RAM-a i 200 Mb diskom. Jedino čime sam je mogao nadograditi je memorija (Viking 16 Mb, nestandardna) i zvučna (SB16).
Laptopi su super stvar za ljude koji se dosta sele naokolo, drže prezentacije i kojima radno mjesto nije vezano uz jedan prostor, a mobilnost i dostupnost podataka imperativ.
Uglavnom, ovisi za što ti treba. Igranje-desktop. Prezentacije-laptop. Posao-ovisi kakav posao LAN party - teško modificirani desktop
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2003., 19:30   #5
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

a gdje mene definirati, student sam , trenutno zaposlen...E ovo je super pitanje! Ak imas para i donekle dobar komp a htio bi ovo-ono, Tesko se odluciti!A sada kada dobijem placu vidjet sta cu, mozda si sredim komp a mozda si kupim laptop:confused:
Staro 11.12.2003., 20:37   #6
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ako si više "poslovnjak" kupi laptop, ako si više "gamer" kupi desktop, al ne od 12kkn, tolko se ne isplati dat za desktop.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2003., 21:01   #7
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Datum registracije: Dec 2001
Sveti desktop ha
I ja sam se definitivno odlučio da više neću mislit na laptop.
Za 2k kuna možeš od desktopa napravit čudo.
Staro 11.12.2003., 21:16   #8
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Ako ti je mobilnost neophodna i tvoj posao je nezamisliv bez nje, laptop. Za sve ostalo, desktop.
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2003., 17:02   #9
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

to je lako reci a kako se svladati... nesto te vuce da to kupis a ne bi ti trebalo? ma sve je to za ljude !!!
Staro 13.12.2003., 11:09   #10
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by Master Neo
Da, i mene isto to zanima, jer se dvouim DA li da pojacan svoj komp ili da si kupim laptop!? :confused: A za laptop bi bio spreman izdvojiti 12000kn, a za te pare mozes dobiti jakooo solidan? ali kuda sve to ide.... MI HADWERASI (SOFTERASI) SE TESKO MOZEMO ZADOVOLJITI ... Pa tako da li svo ovo ima smisla, ili bolje uloziti za neta drugo?
Gle nemoj bacati 12000 kn u vjetar.. mislim za te nove se moze kupit ne makina od desktopa nego jos malo bolje..
Mislim ako ti stvarno treba laptop uzmiga i dovraga, al posto si da ti bas i nije neophodan pa bolje tih 12k kunica "bacit" na pravu mrcinu ....
Oglas

Oglas
Staro 13.12.2003., 14:23   #11
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

a i izgleda ce i biti tako!MA nabrijo me jedan kolega , kupio si laptop i mene privukao da si ja kupim ZNATE ONO , Ne vjeruje srce pameti!? Sala mala, i sam vidim da nema smisla, Mislim si pojacati komp i to dosta!
Staro 13.12.2003., 14:28   #12
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Jedino što si trebaš pojačat je grafička i više rama
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2003., 15:57   #13
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

Evo sta imam u planu:

*Kuciste: Midi Tower, CHIEFTEC 23CH-DX01BD, 360 W, 2, crno *Vodeno : Asetek WaterChill
*Mbo: Abit NF7-S
*Proc: Barton XP 2600+
*Ram: Kingmax SuperRAM DDR433 2x256Mb
*Zvucna: CREATIVE LABS AUDIGY2
*Zvucnici: Zvučnici CREATIVE LABS, MEGAWORKS THX 550E 500W
*Tip i mis: Logitech Cordless Desktop Optical Retail (Cordless iTouch tipkovnica sa iNav kotačićem, HR + Cordless Mouseman Optical)

A sTa KAzes? meni se cini solidno?!
Staro 13.12.2003., 19:10   #14
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
BTW, a kaj fali tvojoj sadašnjoj konfi iz siga???
Ak' to slučajno misliš baciti kad si kupiš novu zvijer, javi na koji to otpad voziš, pa da se tam nađemo...
Mislim ja sam na Athlonu 1GHz PCChips ploči i 256 MB rama, (zato već neko vrijeme ne stavljam ni smailiće u poruke, jer sam svoju mjesečnu kvotu iskoristio prošli mjesec - 1 smailić = 1GHz....)
knezigor je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2003., 19:35   #15
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

biti ce za koji tjedan,mjesec na trznici PA ti slobodno navrati! Ps. ma nist ne fali, mozda Fali! SLUSAJ, SVI SMO MI LJUDI I TEZIMO NECEM VISEM , PA TAKO i ja ! Naravno kada, ak si mozes prijustiti! Da sam imao prije para... ne bi sada kupovao, o ovako sada :-)
Staro 13.12.2003., 20:01   #16
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Ako ces prodavat tu svoju graficku javi mi se!
marac je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2003., 20:15   #17
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

graficku si ostavljam! bas i ne igram igrice tak da mi i ne treba nist bolje(ova za mene je super zadovoljavajuca)! A prodavati cu naj vjerovatnije cpu,mbo,zv kartica,ram,kuciste! Naravno kad si kupim novo.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno