Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.04.2007., 11:20   #1
korisnik
Premium

Datum registracije: Nov 2001
pixma zamjenske

Pozdrav!

Planiram ovih dana kupiti (ne za sebe) canon pixma 4300.
Koliko vidim, ponuda zamjenskih tinti je prilično ograničena. Pronašao sam samo Uprint komplet i InkXL (bez PGI) zamjenske tinte po hr dućanima.
Firme koje se bave punjenjem spremnika mi nikako ne preporučavaju zamjenske tinte.
Ima li itko iskustva sa Uprint ili InkXL zamjenskim tintama i postoji li još koja marka kod nas za p4300?

Hvala!
korisnik je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2007., 11:47   #2
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo da se nadovežem na ovu temu.
Mene također mori to pitanje (također imam pixmu 4300)

Za tekst/crnu nije problem jer to nije zahtjevno za ispis, no kod fotografija je drugačija stvar.

Bio je neki test u bugu nedavno i oni su zaključili da se za imalo skuplje i bolje printere ne isplate zamjenske tinte, možda jedino za tekst, no ukoliko se kupuje pixma 4300, ili nešto u tom rangu onda planiraš ispisivati i fotografije (i na medije).

Dobro je što je ovaj Canon dosta ekonomičan pisač, pa se tinte ne moraju toliko često mjenjati (a i ima 5 kanistara, te se mjenjaju naizmjenično) što umanjuje trošak.

Također postoje kvalitetne i vrlo loše zamjenske tinte koje mogu uzrokovati začepljenje glave.

Možda da netko tko već koristi pixme 4xxx kaže svoja iskustva s zamjenskim tintama (kako za tekst, tako i za slike na foto papiru).
Mar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.04.2007., 12:17   #3
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
ja imam Canon pixmu 4300 i koristim (po prvi puta sad sam mjenjao nakon oho-ho vremena) zamjenske tinte Uprint...i jedino kaj mogu reć je da sam zadovoljan nisam nikakav stručnjak za sve to ali meni je bitno da je tekst lako čitljiv i da su fotke "svježe" do sad nema nikakvog začepljenja i slično...sve mi izgleda isto kao i sa originalnim tintama
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 22:39   #4
mujomujo
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
molim te reci mi koju boju da kupim i kako je ubacujem da li odozgo sa spricom u rezervar da punim boje i kako da mi se ne pojavljuje ono upozorenje o istrosenosti boje kako da ga resetujem potrosile mi se u boji tinte i sad neznam koje da kupim boje mislim marku jer su ove orginalne skupe 15 eura po komadu kod mene updgorici hvala unaprijed
mujomujo je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 10:14   #5
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor mujomujo Pregled postova
molim te reci mi koju boju da kupim i kako je ubacujem da li odozgo sa spricom u rezervar da punim boje i kako da mi se ne pojavljuje ono upozorenje o istrosenosti boje kako da ga resetujem potrosile mi se u boji tinte i sad neznam koje da kupim boje mislim marku jer su ove orginalne skupe 15 eura po komadu kod mene updgorici hvala unaprijed
TOCKA ZAREZ TOCKA ZAREZ TOCKA TOCKA
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno