![]() |
pixma zamjenske
Pozdrav!
Planiram ovih dana kupiti (ne za sebe) canon pixma 4300. Koliko vidim, ponuda zamjenskih tinti je prilično ograničena. Pronašao sam samo Uprint komplet i InkXL (bez PGI) zamjenske tinte po hr dućanima. Firme koje se bave punjenjem spremnika mi nikako ne preporučavaju zamjenske tinte. Ima li itko iskustva sa Uprint ili InkXL zamjenskim tintama i postoji li još koja marka kod nas za p4300? Hvala! |
Evo da se nadovežem na ovu temu.
Mene također mori to pitanje (također imam pixmu 4300) Za tekst/crnu nije problem jer to nije zahtjevno za ispis, no kod fotografija je drugačija stvar. Bio je neki test u bugu nedavno i oni su zaključili da se za imalo skuplje i bolje printere ne isplate zamjenske tinte, možda jedino za tekst, no ukoliko se kupuje pixma 4300, ili nešto u tom rangu onda planiraš ispisivati i fotografije (i na medije). Dobro je što je ovaj Canon dosta ekonomičan pisač, pa se tinte ne moraju toliko često mjenjati (a i ima 5 kanistara, te se mjenjaju naizmjenično) što umanjuje trošak. Također postoje kvalitetne i vrlo loše zamjenske tinte koje mogu uzrokovati začepljenje glave. Možda da netko tko već koristi pixme 4xxx kaže svoja iskustva s zamjenskim tintama (kako za tekst, tako i za slike na foto papiru). |
ja imam Canon pixmu 4300 i koristim (po prvi puta sad sam mjenjao nakon oho-ho vremena) zamjenske tinte Uprint...i jedino kaj mogu reć je da sam zadovoljan :) nisam nikakav stručnjak za sve to ali meni je bitno da je tekst lako čitljiv i da su fotke "svježe" ;) do sad nema nikakvog začepljenja i slično...sve mi izgleda isto kao i sa originalnim tintama :beer:
|
molim te reci mi koju boju da kupim i kako je ubacujem da li odozgo sa spricom u rezervar da punim boje i kako da mi se ne pojavljuje ono upozorenje o istrosenosti boje kako da ga resetujem potrosile mi se u boji tinte i sad neznam koje da kupim boje mislim marku jer su ove orginalne skupe 15 eura po komadu kod mene updgorici hvala unaprijed
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:18. |