Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.05.2007., 10:33   #1
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Unhappy Kad Lujza utihne

Ko je bio, bio je. Jedno od legendarnih riječkih mjesta za izlaske se zatvara. Navodno dolaze neki novi ljudi i Lujza će i dalje živiti, ali pitanje ostaje hoće li to biti ona ista stara Lujza. Osobno sam nažalost istu možda i prekasno otkrio, ali svejedno mi je postala omiljeno mjesto za početak svakog subotnjeg izlaska. Pa ako je još netko bio jučer nek se javi
Citiraj:
Autor triperi.com
. . . Sjećate se davne 1984 olimpijske godine? Te 1984 Rijeka još niti blizu nije imala svoju zaobilaznicu. U Rijeku se iz pravca Zagreba ulazilo kroz Banska vrata po staroj Luizijanskoj cesti koju je izgradio Napoleon i nazvao je po svojoj ljubavnici. Iznad Banskih vrata nadzirala se gradnja današnje zaobilaznice i vijadukta preko Rječine. U Rijeci, starom rokerskom gradu, osim državnih kafića sa LTH šankovima i konobarica u boroletama moglo se izaći i u legendarni Palach, koji je u to vrijeme zbog komunističke zabrane nosio ime omladinski klub 'Ivo Lola Ribar'.
. . . Te godine 13. studenog svoja vrata otvara, danas već legendarna, LUIZIJANA. Deset minuta pješke od 'Konta' u smjeru Orehovice, neposredno prije Banskih vratiju smjestila se ta oaza rock-punk glazbe. Nekoliko se već generacija izmjenilo u proteklih 23 godine. Teško da se u Rijeci može naći netko tko nije čuo za LUIZIJANU. Prvi bilijarski stol u županiji pojavio se naravno u LUIZIJANI. Koliko je samo fešti, sastanaka raznih udruga, rođendana, proslava dobrih utakmica održano. Nije u LUIZIJANI nedostajalo niti koncerata, izložbi, poetskih večeri, dočeka novih godina, gastro druženja... Jedno od posljednjih druženja pogledajte na fotografiji>>>. Na žalost staroj je dami došao kraj. Subota 26. svibnja zadnji je radni dan LUIZIJANE. Nakon 23 ljeta LUIZIJANA feštom u Subotu zatvara svoja vrata.
. . . Ali ne brinite u gradu Vam, danas 2007. godine, nude mnoštvo kafića okićenih mramorom i neonkama. Kafića u kojima se s godinama piva koju naručujete stalno smanjivala (sa 0.5l na popularnu 'sportsku' 0.2l). Istoj je naravno cijena proporcionalno narasla. Kafića u kojima je glazba sve manje rock, a sve više moderno, ubrzano, rastezljivo, high - popularna. Pa sve do najkvalitetnije folk parade. U takvim se okolnostima i okružjima, rađaju i oblikuju neki novi ljudi i karakteri. Osobe od neke 'veće' važnosti i sa sumljivim moralnim vrijednostima. Ali sve je to naravno IN. A tko nije IN taj ne vrijedi. Pitam se ima li više morala u rokerskoj subkulturi ili današnjim IN predstavama?
. . . LUIZIJANA je svemu tome odoljevala godinama. Teško da će koji od današnjih IN kafića opstati tolike godine. Na svu sreću u Rijeci postoje naznake otvaranja nekih novih rock centara.
. . . LUJZA rest in peace!
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je online   Reply With Quote
Staro 27.05.2007., 12:51   #2
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
a gle uvijek ostaje "Kocka" mislim da se tako zove onaj klub u Rijeci a i rijeka je sama po sebi grad rocka/metala itd... tak oda vjerujem da će biti još takovih birceva

sa oduševljenjem sam kod sebe u kvartu našao birc koji je fakat cool

Nalazi se u Magazinskoj 7 to vam je tamo kada se spustite stepkama sa zapadnog kolodovra..dođete prez Heruc i krenete lijevo..tamo će te vidjeti birc koji se zove "Soba"

jako fino uređen (bilijar, stolni nogomet..) dolje je klasičan birc stolci i orkugli stolovi a gore je već malo fancy jer ima par trosjeda i par jako udobnih fotelja..kola je 10kn i piva 10kn..

u petak je bio neki bend koji je svirao rchp i neke svoje stvari..bili su poprilično zanimljivi..mislim da je gitaristu uzor morello iz ratma tj.iz audioslavea...jako zanimljiva muzikica..čak su mi i stihovi ušli u uho

kada smo već kod zatvaranja alternativnih mjesta za izlaske opet se nešto mulja oko toga da će mocvaru zatvoriti
Hamm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.05.2007., 12:59   #3
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
a gle uvijek ostaje "Kocka" mislim da se tako zove onaj klub u Rijeci a i rijeka je sama po sebi grad rocka/metala itd... tak oda vjerujem da će biti još takovih birceva
Misliš na Točku? I to je prdnulo u čabar. Rijeka ko grad rocka/metala po pitanju mjesta za izlaske a da nisu cajke ili šminkerski bircevi stvarno odlazi u nepovrat.
Ostaje Booka...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je online   Reply With Quote
Staro 27.05.2007., 13:07   #4
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
mm..da..valjda je točka malo sam se zeznuo...
cajke...neka tko što god hoće...ne zanima me samo nek ne zatvaraju namjerno mjesta di se slusa nesto drugo osim komercijale i cajki...

u ostalom zatvaranje močvare je inicirao dragi nam gradonačelnik grada zagreba koji je uložio gro para u hercegovački kampus a smeta mu moćvara jer mena tako velike prihode (ne želim da ovo preraste u politički sukob samo sam htio naglasiti apsurdnost situacije)

puno toga nema smisla..

u zagrebu i nije tako katastrofična situacija..ima na gornjem gradu Runa koji je kao i svaki drugi samo kaj na đuboxu ima metala, pračka i još par birceva..recimo dobar zvuk je čist ok

evo recimo danas je koncert od behemotha u močvari hell yea da idem
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2007., 15:24   #5
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Kocka je u splitu...
Staro 27.05.2007., 23:00   #6
ćiber_manija
CyberSky

ćiber_manija's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Da, premalo je dobrih mjesta po gradu ni nemaš cajke i sl. stvari.
Nezam za vas al Pračka mi je vjerovatno najbolji birc ikada, uvijek neki koncert, ekipa je super ,stolni nogač i tak, ne volim velika mjesta gdje ljudi ima samo subotom.
Staro 28.05.2007., 00:14   #7
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
R.I.P. Lujza, nigdje nije stolni nogac i biljar bio kao kod tebe... evo, pustit cu danas malo krvi djevica u in-memorial ritualu...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno