PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kad Lujza utihne (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70304)

Pomo 27.05.2007. 10:33

Kad Lujza utihne

Ko je bio, bio je. Jedno od legendarnih riječkih mjesta za izlaske se zatvara. Navodno dolaze neki novi ljudi i Lujza će i dalje živiti, ali pitanje ostaje hoće li to biti ona ista stara Lujza. Osobno sam nažalost istu možda i prekasno otkrio, ali svejedno mi je postala omiljeno mjesto za početak svakog subotnjeg izlaska. Pa ako je još netko bio jučer nek se javi :chears:
Citiraj:

Autor triperi.com
. . . Sjećate se davne 1984 olimpijske godine? Te 1984 Rijeka još niti blizu nije imala svoju zaobilaznicu. U Rijeku se iz pravca Zagreba ulazilo kroz Banska vrata po staroj Luizijanskoj cesti koju je izgradio Napoleon i nazvao je po svojoj ljubavnici. Iznad Banskih vrata nadzirala se gradnja današnje zaobilaznice i vijadukta preko Rječine. U Rijeci, starom rokerskom gradu, osim državnih kafića sa LTH šankovima i konobarica u boroletama moglo se izaći i u legendarni Palach, koji je u to vrijeme zbog komunističke zabrane nosio ime omladinski klub 'Ivo Lola Ribar'.
. . . Te godine 13. studenog svoja vrata otvara, danas već legendarna, LUIZIJANA. Deset minuta pješke od 'Konta' u smjeru Orehovice, neposredno prije Banskih vratiju smjestila se ta oaza rock-punk glazbe. Nekoliko se već generacija izmjenilo u proteklih 23 godine. Teško da se u Rijeci može naći netko tko nije čuo za LUIZIJANU. Prvi bilijarski stol u županiji pojavio se naravno u LUIZIJANI. Koliko je samo fešti, sastanaka raznih udruga, rođendana, proslava dobrih utakmica održano. Nije u LUIZIJANI nedostajalo niti koncerata, izložbi, poetskih večeri, dočeka novih godina, gastro druženja... Jedno od posljednjih druženja pogledajte na fotografiji>>>. Na žalost staroj je dami došao kraj. Subota 26. svibnja zadnji je radni dan LUIZIJANE. Nakon 23 ljeta LUIZIJANA feštom u Subotu zatvara svoja vrata.
. . . Ali ne brinite u gradu Vam, danas 2007. godine, nude mnoštvo kafića okićenih mramorom i neonkama. Kafića u kojima se s godinama piva koju naručujete stalno smanjivala (sa 0.5l na popularnu 'sportsku' 0.2l). Istoj je naravno cijena proporcionalno narasla. Kafića u kojima je glazba sve manje rock, a sve više moderno, ubrzano, rastezljivo, high - popularna. Pa sve do najkvalitetnije folk parade. U takvim se okolnostima i okružjima, rađaju i oblikuju neki novi ljudi i karakteri. Osobe od neke 'veće' važnosti i sa sumljivim moralnim vrijednostima. Ali sve je to naravno IN. A tko nije IN taj ne vrijedi. Pitam se ima li više morala u rokerskoj subkulturi ili današnjim IN predstavama?
. . . LUIZIJANA je svemu tome odoljevala godinama. Teško da će koji od današnjih IN kafića opstati tolike godine. Na svu sreću u Rijeci postoje naznake otvaranja nekih novih rock centara.
. . . LUJZA rest in peace!

Hamm 27.05.2007. 12:51

a gle uvijek ostaje "Kocka" mislim da se tako zove onaj klub u Rijeci :) a i rijeka je sama po sebi grad rocka/metala itd... tak oda vjerujem da će biti još takovih birceva

sa oduševljenjem sam kod sebe u kvartu našao birc koji je fakat cool :)

Nalazi se u Magazinskoj 7 to vam je tamo kada se spustite stepkama sa zapadnog kolodovra..dođete prez Heruc i krenete lijevo..tamo će te vidjeti birc koji se zove "Soba"

jako fino uređen (bilijar, stolni nogomet..) dolje je klasičan birc stolci i orkugli stolovi a gore je već malo fancy jer ima par trosjeda i par jako udobnih fotelja..kola je 10kn i piva 10kn..

u petak je bio neki bend koji je svirao rchp i neke svoje stvari..bili su poprilično zanimljivi..mislim da je gitaristu uzor morello iz ratma tj.iz audioslavea...jako zanimljiva muzikica..čak su mi i stihovi ušli u uho :)

kada smo već kod zatvaranja alternativnih mjesta za izlaske opet se nešto mulja oko toga da će mocvaru zatvoriti :(

Pomo 27.05.2007. 12:59

Citiraj:

Autor Hamm (Post 731481)
a gle uvijek ostaje "Kocka" mislim da se tako zove onaj klub u Rijeci :) a i rijeka je sama po sebi grad rocka/metala itd... tak oda vjerujem da će biti još takovih birceva

Misliš na Točku? I to je prdnulo u čabar. Rijeka ko grad rocka/metala po pitanju mjesta za izlaske a da nisu cajke ili šminkerski bircevi stvarno odlazi u nepovrat.
Ostaje Booka...

Hamm 27.05.2007. 13:07

mm..da..valjda je točka :D malo sam se zeznuo...
cajke...neka tko što god hoće...ne zanima me :D samo nek ne zatvaraju namjerno mjesta di se slusa nesto drugo osim komercijale i cajki...

u ostalom zatvaranje močvare je inicirao dragi nam gradonačelnik grada zagreba koji je uložio gro para u hercegovački kampus a smeta mu moćvara jer mena tako velike prihode (ne želim da ovo preraste u politički sukob samo sam htio naglasiti apsurdnost situacije)

puno toga nema smisla..

u zagrebu i nije tako katastrofična situacija..ima na gornjem gradu Runa koji je kao i svaki drugi samo kaj na đuboxu ima metala, pračka i još par birceva..recimo dobar zvuk je čist ok :)

evo recimo danas je koncert od behemotha u močvari :D :D :D hell yea da idem :)

BladeRunner 27.05.2007. 15:24

Kocka je u splitu...

ćiber_manija 27.05.2007. 23:00

Da, premalo je dobrih mjesta po gradu ni nemaš cajke i sl. stvari.
Nezam za vas al Pračka mi je vjerovatno najbolji birc ikada, uvijek neki koncert, ekipa je super ,stolni nogač i tak, ne volim velika mjesta gdje ljudi ima samo subotom.

Lord_Calidor 28.05.2007. 00:14

R.I.P. Lujza, nigdje nije stolni nogac i biljar bio kao kod tebe... evo, pustit cu danas malo krvi djevica u in-memorial ritualu... :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:26.