|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Riva Tuner okretaji venta problem (zbunj?)
Krenuo sam se igrat sa RivaTunerom jer bi htio si sredit okretaje na VF700. Trenutno radi na 5V (preko ong molexa što dolazi snjim) i nekako mi se to čini premalo za 3D. Mislio sam sredit konektor na Zalmanu i spojit ga direktno u grafu, ali reko prije nego ga "rasturim" idem isprobat kako to radi. Slika: ![]() I tu se sad javlja problem, ja sam postavio za prve dvije vrijednosti da bude 35% i snimio profil da se učitava prilikom start-up (sve za probu). Ali kad stisnem Apply on mi slidere gore prebaci na 25%. Tako mi za svaku vrijednost koja je manja od 100% postavi na 25% kad stisnem Apply. Na slici se vidi da će on učitat profil 35 35 100. Konektor na grafi (moj komp iznad avatara) ima dva pina (crveni i crni). Sad hoće li radit vent sa VF700 na 25% ili će se učitavat na 35%, jer mi nije jasno baš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Šta nitko regulira vent na grafi pomoću RivaTunera? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ja ne ali da kezem kako sam rjesio, mozda pomogne. spojio sam ga na plocu na mjesto za vent koje mogu kontrolirati preko speedfan-a i rjesio sve preko njega. ne bi to ni radio ali s obzirom da 5V mu bas i nije dovoljno da posteno hladi iako bi trebao morao sam. sumljam da je zbog toga sto je led pa ona ledica pojede svu struju ![]() ovako dobije nekih 7-10 ovisno kako sam raspolozen sto je posve dovoljno da ne buci a drzi karticu na 44 u loadu inace. iako se sad poprilicno osjeti da je ljeto doslo a netko nema klimu a soba s kantom mu je na juznoj strani ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja reguliram ![]() Problem je u vjerojatno u tome, koliko sam skužio što ti Zalman još nije spojen na grafu, pa kad se ideš igrati sa sliderima Riva to vrati natrag, jer jednostavno nema venta spojenog na konektor a 25% je vjerojatno nekakav minimum ispod kojeg ne ide. Probaj spojiti Zalmana na grafu i vidjeti što će onda biti, mislim da će raditi. Neće se grafa pregrijati ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Hvala obojici na pomoći |
||