Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.05.2007., 22:12   #1
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Riva Tuner okretaji venta problem (zbunj?)

Krenuo sam se igrat sa RivaTunerom jer bi htio si sredit okretaje na VF700. Trenutno radi na 5V (preko ong molexa što dolazi snjim) i nekako mi se to čini premalo za 3D. Mislio sam sredit konektor na Zalmanu i spojit ga direktno u grafu, ali reko prije nego ga "rasturim" idem isprobat kako to radi. Slika:

I tu se sad javlja problem, ja sam postavio za prve dvije vrijednosti da bude 35% i snimio profil da se učitava prilikom start-up (sve za probu). Ali kad stisnem Apply on mi slidere gore prebaci na 25%. Tako mi za svaku vrijednost koja je manja od 100% postavi na 25% kad stisnem Apply. Na slici se vidi da će on učitat profil 35 35 100. Konektor na grafi (moj komp iznad avatara) ima dva pina (crveni i crni). Sad hoće li radit vent sa VF700 na 25% ili će se učitavat na 35%, jer mi nije jasno baš?
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2007., 20:20   #2
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Šta nitko regulira vent na grafi pomoću RivaTunera?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.05.2007., 20:36   #3
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ja ne ali da kezem kako sam rjesio, mozda pomogne. spojio sam ga na plocu na mjesto za vent koje mogu kontrolirati preko speedfan-a i rjesio sve preko njega. ne bi to ni radio ali s obzirom da 5V mu bas i nije dovoljno da posteno hladi iako bi trebao morao sam. sumljam da je zbog toga sto je led pa ona ledica pojede svu struju
ovako dobije nekih 7-10 ovisno kako sam raspolozen sto je posve dovoljno da ne buci a drzi karticu na 44 u loadu inace. iako se sad poprilicno osjeti da je ljeto doslo a netko nema klimu a soba s kantom mu je na juznoj strani
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2007., 20:38   #4
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ja reguliram
Problem je u vjerojatno u tome, koliko sam skužio što ti Zalman još nije spojen na grafu, pa kad se ideš igrati sa sliderima Riva to vrati natrag, jer jednostavno nema venta spojenog na konektor a 25% je vjerojatno nekakav minimum ispod kojeg ne ide. Probaj spojiti Zalmana na grafu i vidjeti što će onda biti, mislim da će raditi. Neće se grafa pregrijati

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2007., 23:06   #5
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
ja ne ali da kezem kako sam rjesio, mozda pomogne. spojio sam ga na plocu na mjesto za vent koje mogu kontrolirati preko speedfan-a i rjesio sve preko njega. ne bi to ni radio ali s obzirom da 5V mu bas i nije dovoljno da posteno hladi iako bi trebao morao sam. sumljam da je zbog toga sto je led pa ona ledica pojede svu struju
ovako dobije nekih 7-10 ovisno kako sam raspolozen sto je posve dovoljno da ne buci a drzi karticu na 44 u loadu inace. iako se sad poprilicno osjeti da je ljeto doslo a netko nema klimu a soba s kantom mu je na juznoj strani
Hmm, i ja bi tako nešto napravio ali nejde. Speedfan nažalost ne podržava moju ploču. Ali da se ove vrućine polako počinju osjećat je istina, subota i nedjelja su bile prave ljetne. Zapravo mi na 5V nije malo za Idle ali mislio sam dić malo takt GPU-a, a onda tempe odu u Loadu fino, pa reko idem probat iskoristit Rivu.

Citiraj:
Ja reguliram
Problem je u vjerojatno u tome, koliko sam skužio što ti Zalman još nije spojen na grafu, pa kad se ideš igrati sa sliderima Riva to vrati natrag, jer jednostavno nema venta spojenog na konektor a 25% je vjerojatno nekakav minimum ispod kojeg ne ide. Probaj spojiti Zalmana na grafu i vidjeti što će onda biti, mislim da će raditi. Neće se grafa pregrijati
Spojio sam Stock hladnjak na grafu (nije mi se dalo drkat po Zalmanu), ali svaki put kad postavim brzinu na 25% vent se jednostavno ugasi (a drugu nijednu ne želi prihvatit opet, samo 25 i 100%). Malo sam googlao večeras i na nekim forumima sam pročitao da to zna bit zbog drivera za grafu, a negdje čak da 6600 uopće nema regulaciju okretaja venta. A ništa, ostavit ću ovako kako je, na 5V, neću ništ "dizat". Kako ovaj stock sa Leadtekice buči, ownao mi je cijeli komp doslovno

Hvala obojici na pomoći
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno