Citiraj:
Autor greg SE
(Post 725925)
ja ne ali da kezem kako sam rjesio, mozda pomogne. spojio sam ga na plocu na mjesto za vent koje mogu kontrolirati preko speedfan-a i rjesio sve preko njega. ne bi to ni radio ali s obzirom da 5V mu bas i nije dovoljno da posteno hladi iako bi trebao morao sam. sumljam da je zbog toga sto je led pa ona ledica pojede svu struju :)
ovako dobije nekih 7-10 ovisno kako sam raspolozen sto je posve dovoljno da ne buci a drzi karticu na 44 u loadu inace. iako se sad poprilicno osjeti da je ljeto doslo a netko nema klimu a soba s kantom mu je na juznoj strani :sweating:
|
Hmm, i ja bi tako nešto napravio ali nejde. Speedfan nažalost ne podržava moju ploču. Ali da se ove vrućine polako počinju osjećat je istina, subota i nedjelja su bile prave ljetne. Zapravo mi na 5V nije malo za Idle ali mislio sam dić malo takt GPU-a, a onda tempe odu u Loadu fino, pa reko idem probat iskoristit Rivu.
Citiraj:
Ja reguliram
Problem je u vjerojatno u tome, koliko sam skužio što ti Zalman još nije spojen na grafu, pa kad se ideš igrati sa sliderima Riva to vrati natrag, jer jednostavno nema venta spojenog na konektor a 25% je vjerojatno nekakav minimum ispod kojeg ne ide. Probaj spojiti Zalmana na grafu i vidjeti što će onda biti, mislim da će raditi. Neće se grafa pregrijati
|
Spojio sam Stock hladnjak na grafu (nije mi se dalo drkat po Zalmanu), ali svaki put kad postavim brzinu na 25% vent se jednostavno ugasi (a drugu nijednu ne želi prihvatit opet, samo 25 i 100%). Malo sam googlao večeras i na nekim forumima sam pročitao da to zna bit zbog drivera za grafu, a negdje čak da 6600 uopće nema regulaciju okretaja venta. A ništa, ostavit ću ovako kako je, na 5V, neću ništ "dizat". Kako ovaj stock sa Leadtekice buči, ownao mi je cijeli komp doslovno :)
Hvala obojici na pomoći
|