|
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
hmm, ako uzmemo da je otprilike 3000kg/m3 gustoća, reći će 3 tone... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Tu ima nešto o gustoći raznih tla: http://www.concrete-catalog.com/soil_compaction.html Logično, vlažnost tla igra ulogu u gustoći... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
ja znam da u kubiku šodra ima 1200-1800kg šodra, ovisi o tome jel mokar ili suh... za zemlju baš neznam... ona je lakša, al vjerujem da nema više od 2500kg u kubiku.. EDIT: jesi to ti strojar? gdi se to još radi po kubiku ili kilama? ako imaš stroj radiš na sat... Zadnje izmijenjeno od: T0mB1ll. 15.05.2007. u 00:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Al istina, sve je po satima ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() A baš sam išao sa tom usporedbom sa šodrom, jer njega sam najviše i nosio kad sam šljakao po bauštelama ![]() Uglavnom, ja sam fulao naveliko ^^ |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ja na guglu vidio prvu brojku za gustoću kore zemlje, pa reko ajd, više od toga neće bit sigurno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
pa da 4000 su oni ultra teški betoni koji se kosrite za specijalne konstrukcije (mislim da to niti nema u hr za nabaviti jer se to ne radi s običnim šljunkom) evo slikice o gustoći betona http://img523.imageshack.us/img523/1862/asdml0.jpg i tu nešto piše o gustoći Zemlje "Jezgra Kako je prosječna gustoća Zemlje 5515 kg/m3, a gustoća materijala na površini samo oko 3000 kg/m³, očito se gušći materijal mora nalaziti u jezgri. U vrijeme nastajanja Zemlje, prije 4.5 milijardi godina, Zemlja je većinom bila rastopljena. U procesu koji nazivamo Planetarna diferencijacija teži elementi su potonuli prema središtu, a lakši su se skupili uz površinu. Zato je jezgra sastavljena uglavnom od željeza (80%), nikla i silicija." s wikipedie tu se govori o gustoći zemlje kao planetu pa mislim da to nisu dobri podaci a napšao sam i ovo GRAPHS AND CALCULATIONS: * Volume of S= (volume of S+R) - (volume of R) = 192.5 ml (soil) * Soil Density= Mass of S/Volume of S= 1.62 grams/ml * Rock Density= Mass of R/Volume of R= 1.05 grams/ml znači 1620 kg/m3 je gustoća zemlje ako je ovo točno dok je npr kamena 1050 kg/m3 google is your friend ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|