|
![]() |
#1 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Pink Floyd like
Kao što piše ispod mog nicka volim Floyde, ali oni na žalost više ne izdaju albume. Gilmour je nedavno izdao jedan, Waters operu i to je to. Navodno će Waters uskoro izdati rock album a do tada bih vas molio da mi date prijedlog neke grupe koja je slična Floydima. Da malo proširim obzore, ne mora nužno biti baš full PF like, bitno da je nešto baš ono dobro. Recimo dobri su mi In The Woods, Tool... Znači želio bih poslušati nešto novo, ne mislim novo po datumu izdanja, nešto što je dobro a promaklo mi je. U obzir dolazi prvenstveno rock i derivati. Iznenadite me a i sve ostale. Hvala ![]()
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Hm, mozda R.E.M? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Čini se da je last.fm vidovit, jer je pogodio (skupa s PF) moje omiljene bendove, počevši sa Zeppelinima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mislim-ja slušam Led Zeppelin ali da bi ih išao uspoređivati sa Floydima i reći da je to slična mjuza...baš i nije. Osim ako nekom uši nisu na guzici izrasle pa sjedi na njima ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Floydi su jedni jedini. U zadnje vrijeme malo sam slušao Tool i (progressive) Dream Theater ![]() DT slabo ima veze sa Pink Floydom, znam ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pink Floyd fan
|
Zbog toga sam proširio potencijalne grupe, samo nek' je dobro i da je rock. Recimo meni je jedno od većih otkrića In The Woods, jako dobro, nisu baš kao PF al' znaju imati i psihodelije, i rocka i heavy metala... Hmmm, naravno da sam čuo Beatlese ali većinom su mi to nekako komercijalne stvari. Evo pala mi na pamet jedna stara grupa, Uriah Heep, sjećam se da sam čuo par stvari i da nisu bili loši. Vidiš mogao bih to probati iskopat, još i sviraju!
![]() |
#12 |
Premium
|
Nema baš veze s Floydima, al su meni super bendovi. Radiohead, The Who, A Perfect Circle, The Eagles, CCR, Pixies, Neil Young, 16 Horsepowers, Modest Mouse, Kings Of Leon, Interpol, Arcade Fire, Explosions In The Sky, Sonic Youth, The Promise Ring, Woven Hand, Queens Of The Stone Age... Znam da ih je dosta,ima i više, al se nebrem sjetiti sad. Ne velim da su slični Floydima, možda neki jesu, ali meni su Floydi jako dobri i ovo mi jako dobro tak da bude i tebi možda. Isplati se poslušati. ![]() EDIT: Tu pogledaj za psihodelik rock.
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Ne uspoređujem ja to Zeppeline s Floydima, samo velim da je last.fm izlistao dosta meni dobrih bendova... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
![]() |
#16 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Evo moj prijedlog, sad dal' će ti se svidit je drugi par rukava.... Eh, da, i potraži malo po netu Brian Eno, pogotovo ako je producirao ili je u suradnji sa nekim drugim glazbenikom izdao album. Meni se jako svidio album Wrong way up sa John Cale-om (ex VU). I nesmijem zaboravit Gone to earth od David Sylviana.
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#18 |
Premium
|
Radiohead - Oni su malo brži i to, My Iron Lung mi je super njihov album, pjesme npr. Creep, Airbag.. Queens of the stone age - Njihove pjesme su mi sve super, inače imaju koncert kod nas 20.06. The Who - My Generation, Who Are You, Behind Blue Eyes.. A Perfect Circle - Slični Tool-u po meni. Više pjesmi trebaš čuti, bilo kaj ubiti. The Eagles - Valjda si čul već, Hotel California. CCR - Malo drugačije opet, više blues. Proud Mary. Pixies - A bilo kaj. Neil Young - The Needle And The Damage Done, Harves.. 16 Horsepowers - Za sad neznam nikoga ko još zna na ovaj bend. Meni su super. Low Estate, For Heaven's Sake, ... Modest Mouse - To pa je neki art rock. Opte bilokaj. Kings Of Leon - Red Morning Light, .. Interpol - Oni su mi super, sporije malo. Slow Hands, Directions, ... Arcade Fire - Slično kak Modest Mouse. Explosions In The Sky - To je lagani instrumental onak. Your Hand In Mine, super pjesma fest. Woven Hand - Slično kak 16HP, ubiti pjevač od 16HP je osnoval ovaj bend I tak dalje, nebrem stvarno izdvojiti najbolji pjesmu od njih svih jer su mi sve dobre. Tak ti od Floydi nebreš valjda. Evo, poslušaj nekaj, možda ti se nekaj dopadne.
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Ma nema im niti sličnih,,oni su jedinstveni,imaju svoj stil,meloiju,ton....kad čuješ njihovu pjesmu ,,odmah kažeš "To su Floyd-i"!!! Bio sam na tri njihova koncerta--neopisivi doživljaj---Što bih dao da se održi barem još jedan TOUR... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
|
![]() |
#23 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() Ooooo da blues volim. Ne ne puca me kriza, čisto želim čuti nešto novo a dobro. Muka mi je od ovog što se pušta na radiu.
![]() |
![]() |
#24 |
Super Moderators
|
![]() |
#25 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Teško je pronaći išta usporedivo s PF ali ti mogu bar ovo preporučiti : The Cream http://www.jackbruce.com/cream/ Kenny Wayne Shepherd http://www.kennywayneshepherd.net/ The Taste / Rory Galagher King Crimson Emerson & Lake & Palmer Sve je to pomalo iz nekog drugog vremena ( osim Kenny Waynea ) ali mislim da još uvijek vrijedi navinuti volume do kraja, malo dignut basove...
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
[...tragom blues i Norah Jones opaski...!] Goapele - glas ko Sade žena Res - žena White Stripes- znaš Ani DiFranco - emo-ncipated Amy Winehouse - jazzie Muddy Waters - blues John Mayer - emo Chocolate Swim - angry Koop - Island Blues - sweet Mojoe - south soul hip hop |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Kao floyd nema nista slicno oni su ti posebni, ali probaj malo cuti Rare Earth, Rare Bird, Van der Graf Generator, Mannfred Man¨s ... ima toga bruka samo sam sada na poslu pa nemogu baciti pogled na svoju vitrinu da izvucem jos neku staru ludu grupu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|