PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Pink Floyd like (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=67043)

LAcy 18.04.2007. 20:47

Pink Floyd like

Kao što piše ispod mog nicka volim Floyde, ali oni na žalost više ne izdaju albume. Gilmour je nedavno izdao jedan, Waters operu i to je to. Navodno će Waters uskoro izdati rock album a do tada bih vas molio da mi date prijedlog neke grupe koja je slična Floydima.
Da malo proširim obzore, ne mora nužno biti baš full PF like, bitno da je nešto baš ono dobro. Recimo dobri su mi In The Woods, Tool...
Znači želio bih poslušati nešto novo, ne mislim novo po datumu izdanja, nešto što je dobro a promaklo mi je. U obzir dolazi prvenstveno rock i derivati.
Iznenadite me a i sve ostale.
Hvala :)

Matesonik 18.04.2007. 21:45

Hm, mozda R.E.M?

rendula 18.04.2007. 21:46

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 702966)
Hm, mozda R.E.M?

ovaj..mora da se salis?

evo kaj last.fm kaze
http://www.last.fm/music/Pink+Floyd/+similar

LAcy 18.04.2007. 21:49

Citiraj:

Autor rendula (Post 702967)
ovaj..mora da se salis?

Bio si brži :) R.E.M. nije loša grupa, pogotovo prvi albumi, sad su malo onako.
Ipak hvala na prijedlogu.

Edit: Hvala rendula, ali više bih volio kad bih dobio prijedloge iz vlastitog iskustva. Kao pomoć može slično Doorsima, Dire Stratsima...

LuXor 18.04.2007. 22:01

Citiraj:

Autor rendula (Post 702967)
ovaj..mora da se salis?

evo kaj last.fm kaze
http://www.last.fm/music/Pink+Floyd/+similar

Čini se da je last.fm vidovit, jer je pogodio (skupa s PF) moje omiljene bendove, počevši sa Zeppelinima :)

LAcy 18.04.2007. 22:05

I za Zeppeline znam i slušao, imaš li još nešto onako manje poznato a da je dooooobro?

Jelc 18.04.2007. 22:06

Mislim-ja slušam Led Zeppelin ali da bi ih išao uspoređivati sa Floydima i reći da je to slična mjuza...baš i nije.
Osim ako nekom uši nisu na guzici izrasle pa sjedi na njima:D

Matesonik 18.04.2007. 22:07

Ako cemo tako, Floydi su posebni i nitko im nije prevec slican...

Ozbiljno, poslusaj Beatlese.

-POP- 18.04.2007. 22:08

Sorry, ali Floydi su posebni i teško da postoji i jedan poznati band s kojim bi ih mogli porediti. R.E.M., da nemaju veze sa Floydima, no recimo da su "drugačiji".

tOta 18.04.2007. 22:11

Floydi su jedni jedini. U zadnje vrijeme malo sam slušao Tool i (progressive) Dream Theater :) Neznam jesi slušao albume od Gilmoura, osim zadnjeg kojeg si spomenuo. Nije loš The Pros and Cons of Hitch Hiking od Watersa.

DT slabo ima veze sa Pink Floydom, znam :D

LAcy 18.04.2007. 22:15

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 703004)
Ako cemo tako, Floydi su posebni i nitko im nije prevec slican...

Zbog toga sam proširio potencijalne grupe, samo nek' je dobro i da je rock. Recimo meni je jedno od većih otkrića In The Woods, jako dobro, nisu baš kao PF al' znaju imati i psihodelije, i rocka i heavy metala...

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 703004)
Ozbiljno, poslusaj Beatlese.

Hmmm, naravno da sam čuo Beatlese ali većinom su mi to nekako komercijalne stvari. Evo pala mi na pamet jedna stara grupa, Uriah Heep, sjećam se da sam čuo par stvari i da nisu bili loši. Vidiš mogao bih to probati iskopat, još i sviraju!

Matijac 18.04.2007. 22:22

Nema baš veze s Floydima, al su meni super bendovi.

Radiohead, The Who, A Perfect Circle, The Eagles, CCR, Pixies, Neil Young, 16 Horsepowers, Modest Mouse, Kings Of Leon, Interpol, Arcade Fire, Explosions In The Sky, Sonic Youth, The Promise Ring, Woven Hand, Queens Of The Stone Age...

Znam da ih je dosta,ima i više, al se nebrem sjetiti sad. Ne velim da su slični Floydima, možda neki jesu, ali meni su Floydi jako dobri i ovo mi jako dobro tak da bude i tebi možda. Isplati se poslušati. :chears:

EDIT: Tu pogledaj za psihodelik rock.

LuXor 18.04.2007. 22:25

Citiraj:

Autor Jelc (Post 703001)
Mislim-ja slušam Led Zeppelin ali da bi ih išao uspoređivati sa Floydima i reći da je to slična mjuza...baš i nije.
Osim ako nekom uši nisu na guzici izrasle pa sjedi na njima:D

Ne uspoređujem ja to Zeppeline s Floydima, samo velim da je last.fm izlistao dosta meni dobrih bendova...

LAcy 18.04.2007. 22:29

Citiraj:

Autor Matijac (Post 703026)
Nema baš veze s Floydima, al su meni super bendovi.

Radiohead, The Who, A Perfect Circle, The Eagles, CCR, Pixies, Neil Young, 16 Horsepowers, Modest Mouse, Kings Of Leon, Interpol, Arcade Fire, Explosions In The Sky, Sonic Youth, The Promise Ring, Woven Hand, Queens Of The Stone Age...

Znam da ih je dosta,ima i više, al se nebrem sjetiti sad. Ne velim da su slični Floydima, možda neki jesu, ali meni su Floydi jako dobri i ovo mi jako dobro tak da bude i tebi možda. Isplati se poslušati. :chears:

EDIT: Tu pogledaj za psihodelik rock.

Hvala, to sam tražio, ne moraju biti novi, bilo bi dobro da su PF like, ali najbitniji kriterij je da su "super bendovi" ili izvođači. Ajd sad budi dobar pa navedi neke od the best stvari od pojedinog benda, čisto da ne idem u nabavku cijele diskografije.

Jelc 18.04.2007. 22:33

Citiraj:

Autor LuXor (Post 703033)
Ne uspoređujem ja to Zeppeline s Floydima, samo velim da je last.fm izlistao dosta meni dobrih bendova...

Nije tebe ni išlo nego je to moje mišljenje:)
Vezano uz onu listu.
Da sam mislio na tebe quotao bi tvoj post...

Pomo 18.04.2007. 22:36

Evo moj prijedlog, sad dal' će ti se svidit je drugi par rukava....
Eh, da, i potraži malo po netu Brian Eno, pogotovo ako je producirao ili je u suradnji sa nekim drugim glazbenikom izdao album. Meni se jako svidio album Wrong way up sa John Cale-om (ex VU).
I nesmijem zaboravit Gone to earth od David Sylviana.

LAcy 18.04.2007. 22:36

Citiraj:

Autor Jelc (Post 703049)
Nije tebe ni išlo nego je to moje mišljenje:)
Vezano uz onu listu.
Da sam mislio na tebe quotao bi tvoj post...

"Matori šišmišu" bolje da daš neki prijedlog nego što napadaš ljude :) Ajd može i neki HM.

Matijac 18.04.2007. 22:48

Radiohead - Oni su malo brži i to, My Iron Lung mi je super njihov album, pjesme npr. Creep, Airbag..

Queens of the stone age - Njihove pjesme su mi sve super, inače imaju koncert kod nas 20.06.

The Who - My Generation, Who Are You, Behind Blue Eyes..

A Perfect Circle - Slični Tool-u po meni. Više pjesmi trebaš čuti, bilo kaj ubiti.

The Eagles - Valjda si čul već, Hotel California.

CCR - Malo drugačije opet, više blues. Proud Mary.

Pixies - A bilo kaj.

Neil Young - The Needle And The Damage Done, Harves..

16 Horsepowers - Za sad neznam nikoga ko još zna na ovaj bend. Meni su super. Low Estate, For Heaven's Sake, ...

Modest Mouse - To pa je neki art rock. Opte bilokaj.

Kings Of Leon - Red Morning Light, ..

Interpol - Oni su mi super, sporije malo. Slow Hands, Directions, ...

Arcade Fire - Slično kak Modest Mouse.

Explosions In The Sky - To je lagani instrumental onak. Your Hand In Mine, super pjesma fest.

Woven Hand - Slično kak 16HP, ubiti pjevač od 16HP je osnoval ovaj bend

I tak dalje, nebrem stvarno izdvojiti najbolji pjesmu od njih svih jer su mi sve dobre. Tak ti od Floydi nebreš valjda. Evo, poslušaj nekaj, možda ti se nekaj dopadne.

Matijac 18.04.2007. 22:49

Citiraj:

Autor Pomo (Post 703054)
Evo moj prijedlog, sad dal' će ti se svidit je drugi par rukava....
Eh, da, i potraži malo po netu Brian Eno, pogotovo ako je producirao ili je u suradnji sa nekim drugim glazbenikom izdao album. Meni se jako svidio album Wrong way up sa John Cale-om (ex VU).
I nesmijem zaboravit Gone to earth od David Sylviana.

King Crimson je super bend :goood:

LAcy 18.04.2007. 22:52

:care:

greenfly 18.04.2007. 22:55

Ma nema im niti sličnih,,oni su jedinstveni,imaju svoj stil,meloiju,ton....kad čuješ njihovu pjesmu ,,odmah kažeš "To su Floyd-i"!!!
Bio sam na tri njihova koncerta--neopisivi doživljaj---Što bih dao da se održi barem još jedan TOUR...:respekt:

Jelc 18.04.2007. 22:56

Citiraj:

Autor LAcy (Post 703055)
"Matori šišmišu" bolje da daš neki prijedlog nego što napadaš ljude :) Ajd može i neki HM.

Kaj, puca te kriza:D ?
Probaj malo nekaj drugo-blues na primjer:)

LAcy 18.04.2007. 23:01

Citiraj:

Autor greenfly (Post 703087)
Ma nema im niti sličnih,,oni su jedinstveni,imaju svoj stil,meloiju,ton....kad čuješ njihovu pjesmu ,,odmah kažeš "To su Floyd-i"!!!
Bio sam na tri njihova koncerta--neopisivi doživljaj---Što bih dao da se održi barem još jedan TOUR...:respekt:

Na tri!!! Sretnik! Ja bio na jednom (za razliku od ovog ispod :D) al' da bih otišao na još barem jedan, uh ne soli ranu.

Citiraj:

Autor Jelc (Post 703089)
Kaj, puca te kriza:D ?
Probaj malo nekaj drugo-blues na primjer:)

Ooooo da blues volim. Ne ne puca me kriza, čisto želim čuti nešto novo a dobro. Muka mi je od ovog što se pušta na radiu.

Jelc 18.04.2007. 23:15

Citiraj:

Autor LAcy (Post 703094)
Ooooo da blues volim. Ne ne puca me kriza, čisto želim čuti nešto novo a dobro. Muka mi je od ovog što se pušta na radiu.

Ja ti to kakve sam volje...danas sam preslušavao Norah Jones, tak mi je došlo:)

panoramix 18.04.2007. 23:29

Teško je pronaći išta usporedivo s PF ali ti mogu bar ovo preporučiti :

The Cream http://www.jackbruce.com/cream/

Kenny Wayne Shepherd http://www.kennywayneshepherd.net/

The Taste / Rory Galagher

King Crimson

Emerson & Lake & Palmer

Sve je to pomalo iz nekog drugog vremena ( osim Kenny Waynea ) ali mislim da još uvijek vrijedi navinuti volume do kraja, malo dignut basove...

Ladybug 18.04.2007. 23:36

[...tragom blues i Norah Jones opaski...!]

Goapele - glas ko Sade žena
Res - žena
White Stripes- znaš
Ani DiFranco - emo-ncipated
Amy Winehouse - jazzie
Muddy Waters - blues
John Mayer - emo
Chocolate Swim - angry
Koop - Island Blues - sweet
Mojoe - south soul hip hop

tOta 19.04.2007. 08:46

Zaboravih jedan predobar bend - Rush :)

LAcy 19.04.2007. 08:56

Hvala vam i samo nastavite, vidim bit će istraživanja. Vjerujem da ovaj thread neće samo meni biti koristan.

SPLiFF 19.04.2007. 11:55

Citiraj:

Autor LAcy (Post 703279)
Hvala vam i samo nastavite, vidim bit će istraživanja. Vjerujem da ovaj thread neće samo meni biti koristan.

Nikako :)

5 godina sam slusao elektroniku i bio u tim vodama, party i to.... sad se oporavljam i vidim kolko dobre glazbe sam propustio :)

Ubleha 19.04.2007. 12:33

Kao floyd nema nista slicno oni su ti posebni, ali probaj malo cuti Rare Earth, Rare Bird, Van der Graf Generator, Mannfred Man¨s ... ima toga bruka samo sam sada na poslu pa nemogu baciti pogled na svoju vitrinu da izvucem jos neku staru ludu grupu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:49.