Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.11.2003., 22:13   #1
Jakesevic
Truth is out there!

Jakesevic's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
MIcanje particija

Imam program partition magic SE 6.0,problem je u tome sto me trazi da napravim dvije diskete sa nekoim boot podacima i onda kaze da treba u Dos,koliko znam da WinXp nemaju dos-a.Prijatelj mi je rekao da se to moze napravit u windowsima bez problema.Znaci,imam 2 particije.Obadvije su po 40Gb,treba mi na C: 10Gb a na ovom drugom ostalo.
Staro 18.11.2003., 22:41   #2
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Mozes iz windowsa bez probljema. Ja sam ih micao, povecavao, smanjivao i uvijek radi bez beda.

Oglas
Staro 19.11.2003., 08:44   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma nabavi si PM 8 i furaj...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2003., 09:01   #4
Devlin
Premium

Datum registracije: May 2003
cisto uzpozorenje, sve podatke na particijama koje mijenjas ces spusit, stoga backupiraj prije.
Devlin je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2003., 09:05   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Devlin
cisto uzpozorenje, sve podatke na particijama koje mijenjas ces spusit, stoga backupiraj prije.
Backup treba definitivno napraviti ali ako ništa ne pođe po zlu ne bi trebao ništa izgubiti od podataka samo resajzanjem particija...
Staro 19.11.2003., 11:20   #6
Jakesevic
Truth is out there!

Jakesevic's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Kak cu napravit backup kad imam 70 podataka.Zar vam ne trazi partition magic da idete u dos,mozd men trazi zato sto su particije NTFS
Staro 19.11.2003., 11:42   #7
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by Jakesevic
Kak cu napravit backup kad imam 70 podataka.Zar vam ne trazi partition magic da idete u dos,mozd men trazi zato sto su particije NTFS
kaj ti decec nisi ucil CITATI u skoli......pa lijepo ti je napiso Veky da ide iz xp ,baci taj prastari pm6.0 ili si bar kupi 8.0...inace bus imal vise stete nego koristi!!!!!!! i koji put procitaj sta ti kolege lijepo odgovore.....
a ako imas xp sve sto trebas je:control panel>admin tools>disk management> e tuuuuu se to radi...a ak hoces peglat sa partition magicom nist ispod 8.0 posto se jos greeny ,pa da ne ubijes Sve...i particije i podatke i t d...ajd toliko...uzivaj u strepnji!!!:clap: :burn:
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2003., 17:47   #8
Devlin
Premium

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Originally posted by tor
Backup treba definitivno napraviti ali ako ništa ne pođe po zlu ne bi trebao ništa izgubiti od podataka samo resajzanjem particija...
koliko ja znam ako resizeas patriciju na kojoj su podatci s njima se mozes pozdraviti. barem je tako prilikom resizeanja u windowsima, ne znam za partition magic, ali bit cu pozitivno zacudjen ako imas sve podatke nakon toga. ja sam ga davno(htio sam napraviti fat32 particiju od 110gb sa win98) probao i mislim(dakle nisam siguran bilo je to davno) da me upozorio msgboxom da ce svi podatci s particije naje..., no posto sam radio sa praznim diskom mi nije bila frka. u svakom slucaju provjeri prije nego sto se pocnes igrati sa particijama a one najvaznije podatke backupiraj za svaki slucaj.
Devlin je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2003., 19:40   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
koliko ja znam ako resizeas patriciju na kojoj su podatci s njima se mozes pozdraviti. barem je tako prilikom resizeanja u windowsima, ne znam za partition magic, ali bit cu pozitivno zacudjen ako imas sve podatke nakon toga. ja sam ga davno(htio sam napraviti fat32 particiju od 110gb sa win98) probao i mislim(dakle nisam siguran bilo je to davno) da me upozorio msgboxom da ce svi podatci s particije naje..., no posto sam radio sa praznim diskom mi nije bila frka. u svakom slucaju provjeri prije nego sto se pocnes igrati sa particijama a one najvaznije podatke backupiraj za svaki slucaj.
Bootabilni CD s PM 8.1-radio par puta resajzanje particija a podaci ostali. Starije verzije to ne mogu vjrojatno...
Staro 19.11.2003., 19:40   #10
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
ja imam partition magic 8 i resizeao sam windows particiju i jos 2 sa strane. svi podaci ti ostanu, program uredno premjesti podatke. iz windowsa naravno.
Veky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno