PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   MIcanje particija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6683)

Jakesevic 18.11.2003. 22:13

MIcanje particija

Imam program partition magic SE 6.0,problem je u tome sto me trazi da napravim dvije diskete sa nekoim boot podacima i onda kaze da treba u Dos,koliko znam da WinXp nemaju dos-a.Prijatelj mi je rekao da se to moze napravit u windowsima bez problema.Znaci,imam 2 particije.Obadvije su po 40Gb,treba mi na C: 10Gb a na ovom drugom ostalo.

Veky 18.11.2003. 22:41

Mozes iz windowsa bez probljema. Ja sam ih micao, povecavao, smanjivao i uvijek radi bez beda. :D

tor 19.11.2003. 08:44

Ma nabavi si PM 8 i furaj...

Devlin 19.11.2003. 09:01

cisto uzpozorenje, sve podatke na particijama koje mijenjas ces spusit, stoga backupiraj prije.

tor 19.11.2003. 09:05

Citiraj:

Originally posted by Devlin
cisto uzpozorenje, sve podatke na particijama koje mijenjas ces spusit, stoga backupiraj prije.
Backup treba definitivno napraviti ali ako ništa ne pođe po zlu ne bi trebao ništa izgubiti od podataka samo resajzanjem particija...

Jakesevic 19.11.2003. 11:20

Kak cu napravit backup kad imam 70 podataka.Zar vam ne trazi partition magic da idete u dos,mozd men trazi zato sto su particije NTFS

mitzek 19.11.2003. 11:42

Citiraj:

Originally posted by Jakesevic
Kak cu napravit backup kad imam 70 podataka.Zar vam ne trazi partition magic da idete u dos,mozd men trazi zato sto su particije NTFS
kaj ti decec nisi ucil CITATI u skoli......pa lijepo ti je napiso Veky da ide iz xp ,baci taj prastari pm6.0 ili si bar kupi 8.0...inace bus imal vise stete nego koristi!!!!!!! i koji put procitaj sta ti kolege lijepo odgovore.....
a ako imas xp sve sto trebas je:control panel>admin tools>disk management> e tuuuuu se to radi...a ak hoces peglat sa partition magicom nist ispod 8.0 posto se jos greeny ,pa da ne ubijes Sve...i particije i podatke i t d...ajd toliko...uzivaj u strepnji!!!:clap: :burn: :beer:

Devlin 19.11.2003. 17:47

Citiraj:

Originally posted by tor
Backup treba definitivno napraviti ali ako ništa ne pođe po zlu ne bi trebao ništa izgubiti od podataka samo resajzanjem particija...
koliko ja znam ako resizeas patriciju na kojoj su podatci s njima se mozes pozdraviti. barem je tako prilikom resizeanja u windowsima, ne znam za partition magic, ali bit cu pozitivno zacudjen ako imas sve podatke nakon toga. ja sam ga davno(htio sam napraviti fat32 particiju od 110gb sa win98) probao i mislim(dakle nisam siguran bilo je to davno) da me upozorio msgboxom da ce svi podatci s particije naje..., no posto sam radio sa praznim diskom mi nije bila frka. u svakom slucaju provjeri prije nego sto se pocnes igrati sa particijama a one najvaznije podatke backupiraj za svaki slucaj.

tor 19.11.2003. 19:40

Citiraj:

koliko ja znam ako resizeas patriciju na kojoj su podatci s njima se mozes pozdraviti. barem je tako prilikom resizeanja u windowsima, ne znam za partition magic, ali bit cu pozitivno zacudjen ako imas sve podatke nakon toga. ja sam ga davno(htio sam napraviti fat32 particiju od 110gb sa win98) probao i mislim(dakle nisam siguran bilo je to davno) da me upozorio msgboxom da ce svi podatci s particije naje..., no posto sam radio sa praznim diskom mi nije bila frka. u svakom slucaju provjeri prije nego sto se pocnes igrati sa particijama a one najvaznije podatke backupiraj za svaki slucaj.
Bootabilni CD s PM 8.1-radio par puta resajzanje particija a podaci ostali. Starije verzije to ne mogu vjrojatno...

Veky 19.11.2003. 19:40

Citiraj:

ja imam partition magic 8 i resizeao sam windows particiju i jos 2 sa strane. svi podaci ti ostanu, program uredno premjesti podatke. iz windowsa naravno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39.