|
![]() |
#1 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne zeli pokrenuti explorer.exe
Bio sam kod frenda kojeg je zezala Age of empires III. I pri pokusaju deinstalacije se PC srusio i otada vise nemogu pokrenuti explorer.exe. Ako putem task managera napravim new task s explorer.exe, ovaj ga iste sekunde zgasi. Napravio sam repair instalacije windowsa no opet isto. E da, prije igre sam micao nekakve yahoo toolbare i slicne pizdarije. Kad god bi maknuo yahoo toolbar (ili nes drugo from yahoo) PC bi se restartao. OS jw winXP sp2, ima zonealarm i sophos redovito updateane, konfiguracija je skoro potpuno jednaka prvoj konfi iz siga. Molim pomoc! (a i zuri mi se...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Što se tiče hardverskog dijela, sve štima? Memorija, disk, sve na defaultu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
prcknedl
|
HDD nisam skenirao. Sve je na default. Memtest uredno prolazi. Maxtor da je krivac? ![]() edit: Sad sam se sjetio da u Device Manageru fale driveri za SMbus, onboard LAN i jos neki system device. I komp se rusi kako i kada mu se sprdi... Vise je HW problem, mozda preseliti u Hardverske? Samo jos da tocno velim razlike izmedju tog frendovog kompa i ovog prvog iz mog siga: On ima diamondmax plus 9, ja 10, on ima x800 vulgaris, ja GT. I to je to. Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 30.03.2007. u 23:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nisi instalirao drivere za chipset... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Dal radi u safe modu? Mozda da probas napraviti repair Windowsa?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja bi na tvojemu mjestu stavio nove windowse.... Potrošiš par sati uz ![]() ![]() Lako ti je moguće da te neki hardveraj prca... Ak je tak onda ga izvadi van i ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Ajd probaj ovo... Uđi u registry editor... [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] Dvaput klikni na Winlogon > sa desne strane nađi Shell U tom Shell-u ti mora pisati Explorer.exe Ako ne piše onda kikni dvaput na Shell i pod Value Data upiši Explorer.exe To bi bilo to... javi ak je uspjelo! EDIT: U regedit uđeš tako da stisneš ctrl+alt+delete i pod new task napišeš regedit |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
|
Bartuc ovo sam prvo pogledao, no vec je bilo napisano kak si ti rekao. Win se vise nikako nije htio bootati. Bacao je "page_fault_in_nonpaged_area". No napravio sam format C (ne quick nego full), sad vrtim memtest i nema gresaka. Za nekih 15min idem instalirat windblowse nanovo. Thx svima! ![]() (i drzite fige da instalacija dobro prodje...) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
prcknedl
|
Windowsi instalirani, driveri isto, instaliram ja zonealarm, nakon restarta veli da je neki folder coruupt. Napravim scandisk s repairom, i sve radi, instaliram net framework itd, u dxdiagu odem vidjeti koji je directX i zamrzne se. Otada se ne zeli bootati, samo daje crni ekran. Jel ima nacin da se disk softverski vrati u zive? Recimo, da se bad sectori markiraju pa da se po njima ne pise i sl? Ili moram kupit novi disk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Probaj... Uđi u My Computer > RMB na HDD ili particiju > Properties > Tools > pod prvom opcijom klikni na Check Now > stavi kvačicu na "Scan for and Attempt Recovery of Bad Sectors" > Start (pokreni scan)! ili... Probaj s ovime (mislim da je shareware, bad...): http://www.freedownloadscenter.com/U...torRepair.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Ursus maritimus tyrannus
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() To i ostale misteriozne greške, znaju se javljat kad je memorija na izdahu. Nhf: Ovo je samo moj point of view. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|