PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Ne zeli pokrenuti explorer.exe (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65256)

Matesonik 30.03.2007. 19:40

Ne zeli pokrenuti explorer.exe

Bio sam kod frenda kojeg je zezala Age of empires III. I pri pokusaju deinstalacije se PC srusio i otada vise nemogu pokrenuti explorer.exe. Ako putem task managera napravim new task s explorer.exe, ovaj ga iste sekunde zgasi. Napravio sam repair instalacije windowsa no opet isto.

E da, prije igre sam micao nekakve yahoo toolbare i slicne pizdarije. Kad god bi maknuo yahoo toolbar (ili nes drugo from yahoo) PC bi se restartao.

OS jw winXP sp2, ima zonealarm i sophos redovito updateane, konfiguracija je skoro potpuno jednaka prvoj konfi iz siga.

Molim pomoc! (a i zuri mi se...)

domy_os 30.03.2007. 21:00

Što se tiče hardverskog dijela, sve štima? Memorija, disk, sve na defaultu?

Matesonik 30.03.2007. 22:11

HDD nisam skenirao. Sve je na default. Memtest uredno prolazi.

Maxtor da je krivac? :(

edit: Sad sam se sjetio da u Device Manageru fale driveri za SMbus, onboard LAN i jos neki system device. I komp se rusi kako i kada mu se sprdi...

Vise je HW problem, mozda preseliti u Hardverske?

Samo jos da tocno velim razlike izmedju tog frendovog kompa i ovog prvog iz mog siga: On ima diamondmax plus 9, ja 10, on ima x800 vulgaris, ja GT. I to je to.

domy_os 31.03.2007. 01:36

Nisi instalirao drivere za chipset...

Matesonik 31.03.2007. 09:58

Prilikom repaira me trazio drivere za chipset i on ih je instalirao. No bez explorer.exe nisam znao provjeriti jel to uspjelo.

Jos uvijek ostaje problem explorera :(

^SuperUnknown^ 31.03.2007. 10:46

Dal radi u safe modu? Mozda da probas napraviti repair Windowsa?

Matesonik 31.03.2007. 11:20

Procitaj bolje :) Repair sam radio, nista. Safe mode isto tako, ne sljaka. Probao i last known good config, njet. Probao i s drugog CDa repair, ne.

eluminer 31.03.2007. 11:35

Ja bi na tvojemu mjestu stavio nove windowse....

Potrošiš par sati uz :kafa: ili možda čak :zdero: i riješiš problem svakak.. (ak ti radi to je to, a ak ne radi, onda znaš u čemu je problem tj. u čemu nije - software...)

Lako ti je moguće da te neki hardveraj prca... Ak je tak onda ga izvadi van i :DualWiel: :rambo: :Machineg:

Bartuc 31.03.2007. 11:48

Ajd probaj ovo... Uđi u registry editor...

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]

Dvaput klikni na Winlogon > sa desne strane nađi Shell

U tom Shell-u ti mora pisati Explorer.exe

Ako ne piše onda kikni dvaput na Shell i pod Value Data upiši Explorer.exe

To bi bilo to... javi ak je uspjelo!

EDIT: U regedit uđeš tako da stisneš ctrl+alt+delete i pod new task napišeš regedit

Matesonik 31.03.2007. 18:22

Bartuc ovo sam prvo pogledao, no vec je bilo napisano kak si ti rekao. Win se vise nikako nije htio bootati. Bacao je "page_fault_in_nonpaged_area". No napravio sam format C (ne quick nego full), sad vrtim memtest i nema gresaka. Za nekih 15min idem instalirat windblowse nanovo.

Thx svima! :care:

(i drzite fige da instalacija dobro prodje...)

Matesonik 01.04.2007. 10:46

Windowsi instalirani, driveri isto, instaliram ja zonealarm, nakon restarta veli da je neki folder coruupt. Napravim scandisk s repairom, i sve radi, instaliram net framework itd, u dxdiagu odem vidjeti koji je directX i zamrzne se. Otada se ne zeli bootati, samo daje crni ekran.

Jel ima nacin da se disk softverski vrati u zive? Recimo, da se bad sectori markiraju pa da se po njima ne pise i sl? Ili moram kupit novi disk?

Bartuc 01.04.2007. 10:53

Probaj...

Uđi u My Computer > RMB na HDD ili particiju > Properties > Tools > pod prvom opcijom klikni na Check Now > stavi kvačicu na "Scan for and Attempt Recovery of Bad Sectors" > Start (pokreni scan)!

ili...

Probaj s ovime (mislim da je shareware, bad...): http://www.freedownloadscenter.com/U...torRepair.html

Matesonik 01.04.2007. 18:56

Disk je, kako se sada cini zdrav :rolleyes: :stoopid:. Posvadjao se sa SATA kontrolerom na ploci i odbio raditi na SATA1. Na SATA3 radi ko urica :wtf2:

Hvala svima!

Miratz 03.04.2007. 13:12

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 689409)
Bacao je "page_fault_in_nonpaged_area". No napravio sam format C (ne quick nego full), sad vrtim memtest i nema gresaka.

Nadam se da je sad sve u redu, ali ako se komp nastavi povremeno blesirat (cca jednom dnevno), ja bi čupo memoriju i gledao da "zec ne kempa u tom grmu"... :) . :kafa:

To i ostale misteriozne greške, znaju se javljat kad je memorija na izdahu.

Nhf: Ovo je samo moj point of view. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:37.