|
![]() |
#1 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
adsl, pucanje veze 200tinjak puta dnevno
Naime, imam T-comov flat paket sa brzinom 4 megabita, tjedan dana nakon sto sam dobio povecanje brzine sa 2 na 4 Mbita pukla je veza te 2 dana nisam uopce mogao dobit vezu na net ( u to vrijeme sam na router D-link 684t spojio switch kako bi mogla 3 kompa odjednom na net), nakon dva dana mucenja, novih firmwareova za router internet je "proradio". Vise nisam mogao biti na netu sat vremena u komadu, veza bi pucala svakih nekoliko minuta. Stanje se nekad zna poboljsati kad je samo jedan komp na netu- dogodi se da ne pukne dok god se 2. komp ne spoji na net. U zadnje vrijeme ne dobivam niti 1/3 brzine, speedtest pokazuje ping preko 500 i brzinu od 1Mbit. Nadao sam se da ce od 1.5. kad su rekli da zavrsava povecanje brzine stanje poboljsati, ali nikakve promjene nema ( za vrijeme pisanja posta 2 put je veca krepala). Naime, kad veza pukne MSN messenger prijavi nemogucnost spajanja, troubleshooter pokazuje problem sa DNS-om te Proxy serverom. Nekad treba par puta kliknuti na repair button, a nekad resetirat router i do 2 puta sto uzasno zivcira, pozelim raskomadat kabl i router. Isto tako sam primjetio, kad brace nema doma (vecinom ujutro -samo moj komp radi) veza ne pukne po 3-4 sata, a nekad kao npr. danas 2-3 put u 3 sata. Navecer kad su braca spojena veza puca svakih 5 minuta, nakon par pucanja treba resetat router i nemoguce je ista raditi na netu. Sta da radim ljudi? Zovem ljude iz T-coma? ostavim se interneta i kompa te odem cuvat ovce? Dali itko uopce moze pretpostavit u cemu je problem, bio bih mu zahvalan, dok sam imao 2Mbita i dok switcha nije bilo sve je radilo kako spada. lp
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
mozda je taj dlink samo uredjaj za khurac krasni? kupi nesto pismenije, pa onda koristi s vishe racunala. naravno zovi SZK na 0800 9000 i prijavljuj smetnju svakih 10 minuta. (budi kulturan, bez svadjanja, daleko cesh dogurat) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Zamjeni router, Dlink oso u vrit. Opce poznata stvar za te Dlinkove, ja sam ih imao jedno 13 komada krepanih u par mjeseci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Brat od Đon Vejna
|
evo veza se koliko-toliko stabilizirala, sada puca tu i tamo- podnosljivo sada se javlja drugi problem. Svako malo mi se dole desno javlja lan cable diconnected, pa natrag connected iako veza ne puca. To uuuzasno smeta u cod-u 4 (connection interruped svakih par sekundi) te šum prilikom razgovora na Skype-u. D-link fakat oteze papke ili je nsto drugo problem?
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Imao sam D-link i meni se događalo svakodnevno da pukne veza jedno dva-tri puta. Otkako sam nabavio Se555 (dva dana) nemam više tog problema. SE555 koristim u bridge modu, a na njega je spojen wrt54gl i sve radi za pet. Još je i na SE555 spojen maxtv. Tako ako hoćeš pristojnu konekciju probaj nabavit' ovaj router/modem. Još jednu stvar: Probaj zamijenit telefonski kabel koji ti ide iz splitera u modem. Zna se desit često da je baš to problem. Naročito ako je kabel predug. Probaj stavit' najkraći što može. Time smanjuješ šum i podići ćeš brzinu linije(ako je on problem). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Isiti problem imam kao i papcic. Na neko vrjeme se smirio al sad je opet poceo srat i odlucio sam ga zamjenit a kad mi dođe novi od ovoga sumnjam da ce ostat komadici veci od nokta zbog tog sto cu sa radoscu ispucat sav svoj bjes na njemu jer sam izgubio nenormalno zivaca u ovih pola godine zbog tog smeca. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
I moji susjedi se bune. Ima toga vise da ljudima ne radi dobro veza nakon ovih povecanja brzine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Meni je radilo @ 4.xMbita, nakon maxTVa & TScum FW @ DLink584T, imam masu problema, brzina je ispod 2Mbita (što nije bila ni kada sam ima "2Mbita") i veza stalno puca (MaxTV šljaka, ali nema Neta ![]() Prijavio sam kvar, reka mi lik da će doć izvršit mjerenja, pa da je možda dobro da otkažem MaxTV u najgorem slučaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Brat od Đon Vejna
|
znaci ima nas vise u banani, nista probat cu i ja jedan dan zvat t-scumovce da mi mjere propusnost ili nest
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
Stanje sljedeće:
Sada mene zanima, trebam uzet jedan router (Thompson) od frenda, bi li situacija bila bolja da zamjenim ovaj 584T s njim, te 584T uopće ne koristim (koliko god ovi briju na lošu povezanost, toliko i ja na preloš TScum IPTV firmware na istome) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ЬГΛY.Z0ИЗ
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja sam imao problem kad su prebacili vezu na 10mbit veza je pucala jedno 50 puta u danu, i tako tjedan dana..jos tjedan dana je proteklo zivkajuci i natezajuci se s t-com sluzbom. Na kraju su mi spustili brzinu na 8mbit i sve radi ok, router gigaset 555.
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
kod mene ista stvar. dok je brzina bila 2Mbita bilo je OK. pošto je povećanje na 4 Mbita trajalo samo 2 dana, svaki dan sam zvao za prijavu kvara i zove me famozni T-com stručnjak i kaže da linija ne podržava veću brzinu- zgrada preko puta centrale nema ni 20 metara. opet zovem svaki dan i javi se drugi stručnjak i kaže da će provjerit, sutra brzina 5-6 Mbita traje 20 dana nakon toga pucanje veze 10-ak puta dnevno. mislim da ovi "stručnjaci" nisu dovoljno školovani da dovedu u red sve to. Zadnje izmijenjeno od: ivan_29. 25.05.2009. u 19:35. Razlog: greška u tekstu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Zato jer mislim da je još stara platforma u centrali u upotrebi pa ne podržava velike brzine, probaj drugi put reći nek ti probaju poziciju na centrali izmjeniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
svakako isprobaj Thompsona, trebao bi se pokazati puno bolje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa kad neće sam da se nađe: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=82992 Prića je ista samo šta DSL-G684T ima i wireless koji DSL-584T nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
imam dlink 584 i prije mi je pucala veza 5-6 puta dnevo. Nakon dizanja brzine i uzimanja maxtv-a nije pukla nijednom (vec nekih mj dana)...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|