|
![]() |
#1 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Slušalice i zdravlje ušiju
Da li slušanje glazbe na slušalicama ( ne preglasno naravno ) može oštetiti sluh? Zanima me jer glazbu najviše slušam na slušalicama ( min. 3 sata na dan ) , ali ne primjećujem nikakav gubitak sluha (zasada) i da li to uopće može oštetiti sluh kako pišu na nekim znanstvenim i zdravstvenim istraživanjima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ako se ne pretjeruje sa glasnoćom onda nema straha. Svako glasno slušanje ti oštećuje sluh |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Opcenito samo koristenje uha, odnosno slusanje ga "trosi". Priblizi se upaljenom CRT TVu i cuti ces high pitched zujanje dok radi. To zapamti i probj za 10-15 godina napravit i najvjerojatnije ga nebus vise cuo :P |
![]() |
![]() |
#6 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Kod izloženosti buci i općenito preglasnim zvukovima, uho takodjer u većoj mjeri taloži zaštitni sloj duboko u kanalu, stoga nakon dužeg vremena jednostavno slabije čuješ zbog začepljenosti. Talav je bio slučaj kod mene npr, glasna buka na probama, koncertima, stojiš ko zadnji panj kraj zvučnika od 10 kilowata i pijuckaš Žuju ![]() Ako želiš biti siguran, upali AVLS na playeru^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
ja to cujem i u sobi kada starci u dnevnom boravku gledaju telku...stvarno iritantnu i kada je ja gledam taj me zvuk ubija...cujem i na "losijim" monitorima a sto se tice ostecivanja sluha..cuj...nemoj jako pojacavati i sve bu bilo ok... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pod naletima kopita zla
|
da da to ti gurnu neku špricu s relativno toplom vodom i fakat ti zapići daj mlaz unutra ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
|
Idesh ![]() ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pod naletima kopita zla
|
pa ono za sada koristim metodu stapica za usi ![]() isto tako bi htio napomenuti da i kvaliteta zvuka koji izlazi iz slušalica zasigurno utječe na dugovječnost sluha.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zule
|
Hmm, mene apsolutno ništa nije boljelo, samo neki ljigav feeling, ko da ti voda po mozgu šprica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Stapici za usi nisu dobri jer njima samo gurate smolu prema unutra, a i vuna se hoce nataloziti nakon nekog vremena. Ovo sa paljenjem tuljaca nije losa metoda i moze se pomocu nje izvuci dosta toga, ali najcesce ne sve. Nista ne boli. Najbolje je ispiranje, na taj nacin se moze najvise izvaditi, iako katkada treba dosta pokusaja (ovisno o kolicini materijala ![]() Mogao bih neki tutorial napisat na ovu temu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prečupavi mod
|
Za ovo sa stapicima se slazem. Vise stete nego koristi... za pocistit vanjski dio uha jos ajde, ali gurat tranu a-a. LOL ajde napisi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Kada se idete tuširati ponesete kompresor sa sobom u kupaonu i napunite uši vodom i jednostavno kompresorom sve propušete. Sjaji se uheco kakti novo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ovo ispiranje uopce neboli jos ako dobijes zgodnu sestru ccccc... ![]() je da sam to radio prije dosta ali pomaze .
![]() |
#18 |
Prečupavi mod
|
Koliko to ispiranje traje?
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Ja kako sam trenirao plivanje sam isao na to i meni je lik morao s pincetom to izvaditi. Bazeni nisu toliko zmazani, ali 6 puta tjedno po 2 sata i tako non stop, pol trening ti voda ide non stop u usi dok plivas slobodno da to nije za vjerovati ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Daj nek' netko napiše jel' treba nekakva uputnica ili šta za tu uhopraonicu? Vidim u ljekarnama ima onih tuljaca na paljenje ali koliko sam spretan dobit ću samo smeđe pramenove po profilu.
![]() |
#22 | |
*
|
Citiraj:
Ispiranje ti je bolje od tuljaca... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
ali mi se sviđa ovo sa vodenim mlazom, moram probat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
oko ceg se raspricaste... ![]() al i ja sam sa nekih 7 god iso na ispiranje (ne kuzim zasto, al nema veze). mene nije nist bolilo sam mi se vrtilo u PM... i tako jos nekih 2h poslije
![]() |
#28 |
Zule
|
Sad sam se baš sjetio zakaj mi je bilo bed na prvom ispiranju ušiju ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Sjećam se da sam jednom čitao kako se u nekoj tvornici jedan radnik htio malo našaliti sa svojim kolegom pa mu je u pakšu nabio crijevo kompresora i malo ga "ispuhao"... Čovjeku je puklo debelo crijevo : nono : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
NECRIS DARKWALKER
Datum registracije: May 2006
|
__________________ |
![]() |
![]() |
|