|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Zanima me ako spojim istovremeno 2 ventilatora ARCTIC COOLING 80mm na jedan potenciometar(ZALMAN FANMATE2) dali može doći do kakvih oštečenja na ventilatorima ili potenciometru. Nerazumijem se u otpore i napone, pa ne znam kako takvo spajanje utječe na dijelove? Molim za pomoć! Unaprijed hvala za sve savjete! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Neće niš bit samo spajaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
kak je to moguće spojiti uopće? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
@ dada U uputstvima pogledaj koliko [W] može izdržat jedan taj priključak. Onda fino pogledaš amperažu ventilatora, pomnožiš sa 12V (na koliko normalan vent radi) i dobiješ snagu u [W]. Zbrojiš snage ta dva venta i ako su manje od snage koja je dopuštena u manualu, spojiš. A kako će spajat, ovisi o njemu. Uvijek postoje oni ipsiloni (Y) koji povećavaju broj priključaka ili će se pak spajati nekako žicama.
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bolje nemoj spajat jer se dosta grije i kad je samo jedan vent spojen...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
slažem se sa ekipom,samo jedan vent treba stavit na fanmate2,jer je i samo za 1 napravljen,da ipak ne bi riknilo.
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Hvala ekipa na mišljenjima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja imam spojena 2×12cm venta pomoću Y kabla na Fanmate2 i ne primjećujem neke neželjene nuspojave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Meni je jedan izgorio kad sam ga spojio u napajanje koje ima varijabilni broj okretaja. Radio je čak 2 sekunde, onda je pustio smrad!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|