![]() |
Dva venta 80mm na jedan potenciometar (FANMATE2)??
Zanima me ako spojim istovremeno 2 ventilatora ARCTIC COOLING 80mm na jedan potenciometar(ZALMAN FANMATE2) dali može doći do kakvih oštečenja na ventilatorima ili potenciometru.
Nerazumijem se u otpore i napone, pa ne znam kako takvo spajanje utječe na dijelove? Molim za pomoć! Unaprijed hvala za sve savjete! |
Neće niš bit samo spajaj.
|
kak je to moguće spojiti uopće?
Hvala |
@ dada
U uputstvima pogledaj koliko [W] može izdržat jedan taj priključak. Onda fino pogledaš amperažu ventilatora, pomnožiš sa 12V (na koliko normalan vent radi) i dobiješ snagu u [W]. Zbrojiš snage ta dva venta i ako su manje od snage koja je dopuštena u manualu, spojiš. A kako će spajat, ovisi o njemu. Uvijek postoje oni ipsiloni (Y) koji povećavaju broj priključaka ili će se pak spajati nekako žicama. |
Bolje nemoj spajat jer se dosta grije i kad je samo jedan vent spojen...
|
slažem se sa ekipom,samo jedan vent treba stavit na fanmate2,jer je i samo za 1 napravljen,da ipak ne bi riknilo.
|
Hvala ekipa na mišljenjima!
|
Ja imam spojena 2×12cm venta pomoću Y kabla na Fanmate2 i ne primjećujem neke neželjene nuspojave.
|
Kod mene su tri na jednom i sve radi već nekih 4 mjeseca!
|
Meni je jedan izgorio kad sam ga spojio u napajanje koje ima varijabilni broj okretaja. Radio je čak 2 sekunde, onda je pustio smrad!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:59. |