|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Bojenje kućišta
Može li mi netko od vas reći kako se boji plastika a kako metalni djelovi (lim). Jer se treba prije bojenja izbrusit, ili ovisi o materijalu. Razmišljao sam ja bih bojao kompresorom jer je boja trajnija, samo nisam siguran za pripreme prije bojenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
podlogu (bilo metalnu, bilo plasticnu) prvo treba dobro oprati i odmastiti. vec obojeni metalni dijelovi (stranice) treba malko pobrusiti (nakon brusenja, naravno pocistiti onu finu prasinu s brusenih dijelova). plastiku je isto dobro njezno posmirglati... da bi boja bila trajnija, mozes (ali ne moras) staviti primer. pazi, posebni je za metal, posebni je za plastiku. IMHO je bespotrebno stavljati primer na vec obojeni metal, nego samo na goli lim. primer za plastiku je jako koristan, tada si siguran da ce drzati, a ne da je lutrija hoce-nece. zatim krenes bojati prema uputama s boje. i obicnim sprejem se mogu dobiti jako dobri rezultati, naravno ako pogodis dobar sprej. pogledaj mi u sig, nigdje nisam s primerom radio, ali je sprej dobar i ni danas nema ogrebotine izvana. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
sve je odlično stari, pohvale majstoru, 5 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Uglavnom, samo da potvrdim što je matesonik rekao. Za plastiku je obavezan primer (jer će kad tad boja otić, sigurno). Za metal i nije obavezno, ali nije da i škodi (brijem da to ovisi o laku, ima boljih, ima lošijih). Očisti, pošmirglaj, nanesi primer, čekaš da se posuši i onda lagano par puta pobojat (nemoj natopit sprejem ![]() Ako si vičan sa engleskim -> http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=108396
![]() |
#5 |
Guest
|
...ili ako nisi vičan engleskom,pogle' malo kako to rade domaći majstori&šta imaju za reći(a imaju,itekako).Na primjer,ovaj ovdjehttp://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58854.Po mome mišljenju-jednostavno impresivno ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|