Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2007., 20:00   #1
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Unhappy SyncMaster 940BF

Užasno me ubija spoznaja da sam pukom nepažnjom ogrebao svoj SyncMaster 940BF star manje od godinu dana. Nespretno sam "zavitlao" produžetak USB kabela s namjerom da ga uključim u PC te napravio milimetar široku i dugačku zarezotinu, vidljivu samo na bijelim podlogama. Nisam perfekcionista no, kao što rekoh - kolje me to. Vjerujem da ću naići na vaše razumijevanje.

Napokon, interesira me je li moguća zamjena te prednje plastike? Je li to isplativo ili je isplativije se nadati kvaru unutar jamstvenog roka : stoopid kako bi bio zamijenjen za novi : stoopid ?
karabaja je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2007., 14:08   #2
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
ništa nego trpi i probaj ignorirati učinjeno...
to će te smetati prvih dan dva, ali onda ćeš i zaboravit...

yebga, ja kupim mob za 1000kn, i onda mi za dva dana padne na asfalt i ogrebe se baš da se vidi... i što sad, šuti, i aj dalje...
sad me više ni ne smeta
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.01.2007., 16:12   #3
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Znam. Već sam se pomirio s tim, no morao sam pitati. Ako ništa drugo - lakše mi je. Thx
Staro 20.01.2007., 16:26   #4
MDT
Premium

MDT's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
meni se na mom 940BF nakon samo 2 tjedna od kupnje pojavio mrtvi pixel negdje po sredini ekrana, ta (plava) tockica se vidi samo na crnoj podlozi i nisam je mogao trpit prvih mjesec dana, ali nakon toga se jednostavno naviknes...
MDT je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2007., 18:50   #5
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor MDT Pregled postova
meni se na mom 940BF nakon samo 2 tjedna od kupnje pojavio mrtvi pixel negdje po sredini ekrana, ta (plava) tockica se vidi samo na crnoj podlozi i nisam je mogao trpit prvih mjesec dana, ali nakon toga se jednostavno naviknes...
kaj ne vrijedi gar.?
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2007., 00:50   #6
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac_1 Pregled postova
kaj ne vrijedi gar.?
Nema na mrtve pixele. : nono :
Staro 21.01.2007., 01:25   #7
trpi
Guest

kaj ne postoji ona neka pasta il kaj već namažeš ogrebotinu istrljaš i postane skoro ne uočljiva? tak sam ja ekran na mobu izglanco... neka mala crvena tubica 50ak kn. u onom mob dućanu čim se uđe u importane sa ljeve strane nakon kioska, ak si iz zagreba ziher znaš: hello2 :
sam nisam ziher dal je još tam ta trgovina, nedavno se otvorilo neš sa odjećom sad neznam dal je u tom lokalu: nono :
  Reply With Quote
Staro 23.01.2007., 11:34   #8
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Da ne otvaram novi thread pitat cu ovdje. S čime čistite LCD? Ne mislim na pašinu nego na "tvrdokorniju" nečistoću. Primjerice mrlje od prstiju, itd.
Staro 23.01.2007., 12:04   #9
West
Premium

West's Avatar

Tu bi cisti alkohol bio najbolji. Naravno ima dosta sredstava za ciscenje stakla i ostalih povrsina.
West je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2007., 15:46   #10
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Citiraj:
Autor West Pregled postova
Tu bi cisti alkohol bio najbolji. Naravno ima dosta sredstava za ciscenje stakla i ostalih povrsina.
Meni je pala na pamet domaća rakija sa 40 posto alkohola. Recimo s njom čistim ekran TV-a od raznih masnoća. No, pitao sam jer mi se plastika LCD-a "čini" bitno osjetljivijom na kemijska sredstva (alkohol?) od (staklenog) ekrana klasičnog CRT monitora, odnosno TV-a.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.01.2007., 02:20   #11
hmmm
Premium
Moj komp

hmmm's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
netko je prije spomenuo baby vlazne maramice pa sam i ja pokupio tu foru i cisto je ok
hmmm je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2007., 02:25   #12
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
Da ne otvaram novi thread pitat cu ovdje. S čime čistite LCD? Ne mislim na pašinu nego na "tvrdokorniju" nečistoću. Primjerice mrlje od prstiju, itd.
ja ti recimo koristim bezalkoholne vlazne maramice bas namijenjene za LCD monitor,a imas posebno i takve maramice za CRT monitore,dobis ih 100 komada i smjestene su ti onak u plasticnoj tubi,eto pa probaj snjima meni je zasad ok snjima cistit.

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2007., 04:24   #13
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor MDT Pregled postova
Možda nemaš bad nego stuck pixel. Tu je sve objašnjeno:
http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-P...an-LCD-Monitor
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2007., 04:28   #14
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Citiraj:
Užasno me ubija spoznaja da sam pukom nepažnjom ogrebao svoj SyncMaster 940BF star manje od godinu dana. Nespretno sam "zavitlao" produžetak USB kabela s namjerom da ga uključim u PC te napravio milimetar široku i dugačku zarezotinu, vidljivu samo na bijelim podlogama. Nisam perfekcionista no, kao što rekoh - kolje me to. Vjerujem da ću naići na vaše razumijevanje.

Napokon, interesira me je li moguća zamjena te prednje plastike? Je li to isplativo ili je isplativije se nadati kvaru unutar jamstvenog roka : stoopid kako bi bio zamijenjen za novi : stoopid ?
Na istom linku imaš upute za popravak, ali nisam osobno probao pa ti nemogu preporučiti.
Samo ne koristi pastu za poliranje plastike na mobitelima jer češ uništiti antirefleksni premaz.
Staro 24.01.2007., 10:11   #15
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Na istom linku imaš upute za popravak, ali nisam osobno probao pa ti nemogu preporučiti.
Samo ne koristi pastu za poliranje plastike na mobitelima jer češ uništiti antirefleksni premaz.
Thx. No gdje nabaviti Vaseline petroleum jelly? Kako se to sručno kaže na hr?

Dakle, definitivno se ne može zamijeniti plastika na ekranu?
Staro 24.01.2007., 17:15   #16
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Citiraj:
Thx. No gdje nabaviti Vaseline petroleum jelly? Kako se to sručno kaže na hr?

Dakle, definitivno se ne može zamijeniti plastika na ekranu?
Na onom forumu kažu da bi trebalo biti u apotekama.
Ako je plastika samo za zaštiti, i kako neki navode poboljšavanje kontrasta možeš je slobodno slinuti jer je ispod nje normalna matrica. Možda se može i prebaciti sa nekog drugog 19" LCD-a.
Za tvoj monitor neznam, ali je meni na laptopu to najobicniji komad plastike koji štiti matricu. Sada gledam 970P na stolu i izgleda da je i tamo obicna plastika za zaštiti. Priginalni antirefleksni premaz preko LCD-a je osjetljiv na grebanje i trebao bi ga čistiti sa posebnom tekucinom i krpicom od mikrovlakana pa ga s tom plastikom zaštite (Naravno samo na nekim monitorima).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno