|
![]() |
#1 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Koji OS za Pentium MMX? :D
Kao što naslov govori traži se OS za Pentium MMX 166 MHz ![]() Može biti Linux ili Windows, po mogućnosti što novijeg datuma (pretpostavljam da bi 98-ica mogla ići na to, ali mi je to možda mrvicu prestaro). Cilj te konfe je jednostavan, sviranje mp3-ica (pretpostavljam da može, ima MMX set instrukcija?) i eventualno igranje prastarih igara. Konfa će biti manje-više ovakva: Pentium MMX 166 MHz matična sa VIA Apollo VP1 chipsetom (tj. VX Pro chipset) 128 Mb SDRAM-a 40 ili 80 Gb E-IDE hard S3 Trio 64V+ PCI grafa neka noname 16 bitna PCI zvučna... USB PCI kontroler neki optikaner (DVD, combo uređaj, svejedno) Razlog: nostalgija ![]() BTW i još jedno pitanje...Hoće li moći AT napajanje snage 9A na 12V railu moći pogoniti sve to? Za ostale railove ne znam, ali mislim da je napajanju max. snaga 180W.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
98 je ono zadnja rijec tehnologije za to iako je to po meni isto nategnuto, za tako sta bi 95-ica dusu dala ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
to je i mene mucilo, evo kako sam ja rijesio to : imao sam sličan proc, nemam pojma koji tocno model al znam da sam ga preko jumpera overclockao na 200mhz, imao sam 64mb rama i 8.4gb WD Caviar Skinuo sam s neta DSL (damn small linux)http://www.damnsmalllinux.org/ i njega stavio na USB Stick od 64mb, da se sustav brže podigne, na hddu je bila mjuza i ništa više, za tu svrhu je služio savršeno, sustav je bio brz i imao sam osječaj da radim na 5-6 puta jačem stroju. Kasnije sam ubacio staru ali jos uvjek dobru Creative ISA zvučnu i spojio X230 na to, sve se to nalazilo u jednom mini AT kučištu sa nekim divljim AT napajanjem. Sve je bilo pasivno hlađeno osim napajanja u koji sam ubacio Glacialtech silent vent na 5v što se tiče napajanja pogonit ce bez problema tu konfu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
98SE će ti raditi sasvim solidno na tome. Jest da je star, ali svaki hardver i dan-danas dolazi i s driverima za 98, a to znači da ga neki još uvijek koriste.
![]() |
#5 |
Premium moderator
|
Thx ljudi, iskreno nisam ni očekivao tako brze odgovore ![]() Probat ću sa DSL-om, thx Crash. Možeš li preporučiti neki solidan Linux glazbeni player? Eh da, ako ne bude drivera za sav potreban hardver, probat ću onda sa 98SE.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Da...čini se da je matična PC Chips...Morat ću provjeriti iz serijskog broja BIOS-a o kojoj se ploči točno radi. Isto tako ću provjeriti i za cache. No, matična nije trenutno kod mene, već kod djeda leži na tavanu ![]() I ja se isto bojim zbog harda. Prvo mi je palo na pamet da će biti problema sa INT13, no matična i BIOS su izašli nakon '95. Ako bude problema sa LBA, probat ću staviti na Large jel ![]() No, nije valjda vrag da matična ima samo CHS ili Extended CHS ![]() dodatni ATA adapter...hmmm probat ću ako neće raditi, sa kontrolerom na matičnoj. Cilj mi je imati što manje troškova (kako poznato ovo zvuči ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------------
Datum registracije: Oct 2006
|
stavi slax : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
np, udjeli rep jedan, kod nekih osoba sam na zlom glasu, jel unkown ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------------
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
dežurno smetalo
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
nego kako si natjerao taj komp da boota sistem sa USBa? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
dsl je moćan za ovu pilu... mislim da bi osakaćeni xubuntu ipak bolje legao. ali bez daljnjega, mislim da bi Win95 bio najbolje rješenje. to bi na njemu letilo, a može bejzikli sve kaj ti treba odrađivati nativno (prastare igre).
![]() |
#15 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
IMHO je win95 ipak prestar. odi na win98 i primijeni www.litepc.com/98lite.html . tako ja imam na drugoj konfi iz siga jos otkad sam imao p200mmx i 64MB rama (i vrtio na tome visio 2002 ![]() sto se DSL-a tice, jako mi se svidio, s njim vec dobijes par playera (moj favorit XMMS, klon Winampa). ja sam ga instalirao na hard, samo pripazi, meni nikako nije htio raditi s grub bootloaderom, samo s lilom. dualboot nisam radio, to mi je preadvanced ![]() ![]() edit: ma gurat ce to AT psu 100%, to je jako nezahtjevna konfa, ja sam imal 3 hdda, optiku, 2 fdda i 7 kartica na ocanom p200mmx, vrtio ga je codegen 205w |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|