|
|
Rezultati ankete: koji bi bio po vama dobar izbor... | |||
Hyndai N91W / LG 194WT (19"wide) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25.00% |
BENQ FP92W (wide) / BENQ FP93V (19" lijepi bijeli okvir ![]() |
1 | 3.57% |
PHILIPS 190B6CG (ružan ali privlačan zbog perfect panela i dobre slike) |
6 | 21.43% |
SAMSUNG 931BF (ružan, ali hvaljen po forumu ) |
11 | 39.29% |
SAMSUNG 203B 20" (mrcina, ali opcijama i cijenom jako privlačan) |
3 | 10.71% |
XEROX XA7-19i 19" - moj trenutni favorit ![]() |
3 | 10.71% |
Anketa s više izbora. Glasači: 28. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Xerox XA7-19i + anketa
Jako me zainteresirao Xerox XA7-19i, kakav je monitor. Teh specs su mu dobre, contrast također, jako lijep dizajnom.... kakav je u radu? općenito u svemu.... cijenom je tu negdje sa ostalim navedenim monitorima u anketi... 100kn više manje, nije bitno... ajde bacite svoj glas u anketi, koji bi vi odabrali.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
ja bi isao na 931bf. 19'' wide je glupost. Philips mi nikako ne sjeda. 203b sam vidio i nije ostavio utisak... Moje misljenje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lika u mom srcu
|
možda bih mogao nagalsiti da mi je primarno da monitor ima lijepu sliku, ms (odziv) me ne pogađaju ni dva posto.. igram se jako malo.. filmove na kompu ne gledam praktički... (spojen TV na komp) da mi lijepo slike izgledaju i da mi nije naporan za oči, da mogu u Corelu raditi malo, takve stvari.... i da, za Xeroxa na netu pronalazim totalno različitih podataka... negdje piše da je 8ms, negdje 5ms, pa kontrast varira od 550 do 800.... što je od ovoga točno? je li to do godišta ili što? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja prelazim isto uskoro na LCD i razmisljam izmedju ovoga philipsa gore i samsunga 931 BF,eto njih dvoje bi izdvojio iz ankete kao moje favorite ![]()
![]() |
#5 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Imam taj Xeroxov monitor i ne mogu prežalit pare koje sam dao za njega!! Monitor je očajan! Kupio sam ga, za par dana je počeo pištati, zamjenio sam ga, dobio novog koji je imao crtu pixela koji nisu radili (crta od vrha do dna), zamjenio ga i dobio Xeroxa koji radi i evo ponovo je počeo pištati kad ga palim.. Užasno umara oči, boje mu nisu ništa posebno i kut gledanja mu je totalno loš unatoč dobrim specifikacijama..gledao sam jeftinije varijante od LG-a i Samsunga i daleko su bolji od Xeroxa.. Nikako ne preporučam nikome..monitor je LOŠ!
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ja bi ti preporucio svoj monitor ako ga uspije naci, sony s95ab http://prad.de/en/guide/screen2318.html upravo za to sto tebi treba. kao sto vidis matrica je MVA, odziv je relativno pristojan (16 ms), a slika je stvarno odlicna. kad sam ga uzimao gledao sam usporedno njega i 970p, i nisam vidio neke velike razlike u kvaliteti slike. o kutu gledanja da ni ne pricam stvarno za 10. za oci je vrlo blag. stvarno je uzitak gledat u monitor koji NE MIJENJA nijanse ovisno iz koje ga pozicije gledas, boje zive, ma stvarno sve pohvale. mislio sam na njemu i igre igrat i slicno, al realno za to nemam vremena. ono sto sam probao je cisto oke, na system shocku je recimo ipak vidljiv motion blur, ali nista sto te previse smeta, revolt voznja auticima je posve ista kao i na crtovima. vodi racuna da sam ja poprilicno kritican po svim parametrima, neki vjerovatno ne bi ni primjecivali. probijanja svjetla nema, mozda jako jako sitno u kutovima al stvarno neprimjetno. monitor se da fino podesit. minus je jedino sto ima samo vga ulaz, sto meni opet ne predstavlja nista posto ga spajam na laptop koji ima samo vga izlaz. kad se uzme jos uz sve navedeno da sam ga platio samo 2000 kuna, i da za te pare NEMA takvog monitora nigdje, vec mos eventualno dobit neku srotnu TN matricu, svaka druga rijec je suvisna. jedino pitanje hoces li ga uspjet naci. btw, moja recenzija izgleda mozd kriticno, al dovoljno je reci da mi je 931 bio teze govno, da tn matricu prezirem i da nemrem smislit onaj gradijentni prijelaz boje od vrha prema dnu a na cijelom monitoru bi trebala biti ista boja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Lika u mom srcu
|
pa ja sam više lud, nemam pojma što da uzmem.... Sony me odbija upravo zbog nedostatka DVI, zbog 16ms, i zbog na kraju krajeva također dizajna... ako mi pukne film, kupit ću anjjeftiniji 19" koji postoji, i gotovo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Proucavao sam ga laicki i nisam primjetio nikakve razlike u tonovima boja, mozda jer ne vidim ili ih nema. Jedino kaj se vidi, u zamracenoj prostoriji, lagano svjetlo na vrhu i dnu ekrana i to samo pri crnoj boji. Kaj se najjeftinijih tice, prosli tjedan smo na poslu dobili neke 17" no name monitore i mogu reci da je moj stari hansol crt iz '97 god imao puno bolju sliku. Tak da je moj savjet bjezi od jeftinjola. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
iako me jako privlači MVA matrica, kut gledanja i kontrast... plus NEMA DVI... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
JDM
|
Citiraj:
Ja ti kazem od svega navedenog bit ces najzadovoljniji sa 931bf. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
ok, ja imam tog xeroxa...ako hočeš da ti ostane kosa na glavi NE KUPUJ! Prvi komad mi je došao sa smečem uspod staklene površine, ajde dobro dobio sam novog, sljedeči nakon 4 mjeseca- da poludiš...slika mu se zapekla na površinu matrice, i nakon neznam koliko tjedana sam dobio novi koji koma prikazuje crnu sliku i sa strana i odispot i iznad se vidi ko negativ crne boje.. ne kupuj!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
osobno imam Xerox XA7-19i uzeo sam ga bas zbog decentnog dizajna... jednostavno niti jedan komad plastike - "monitor" nije dostojan stajati kraj njega ima svoje prednosti i mane... slika se zna "zapeci" na matrici kada jako dugo stoji... onda promjenim background pa bude sve ok za par dana ![]() postoji dva modela, sa 8ms (taj imam) i sa 5ms (to su novi) Gabre ako budes uzimao novi, svejedno je jel ima 8 ili 5ms, moj brat se igrao i na ovom sa 8ms i slika je super, nema ghostinga... ako mozes dobiti 5ms, jos bolje... od manjka glava ne boli ![]()
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ja imam xeroxa vec skoro godinu dana ni nikakvih problema. s monitorom sa prezadovoljan. jedina mana sto sam mu ja nasao je malo slabija crna i cudna boja koze(u filmovima nekada ljudska koza izgleda malo narandzasta) sto se pistanja tice nekada pisti nekada ne i to sada tek u zadnje vrijeme uglavnom kada se upali. slika super kao na crt-u. pazi samo da ti svjetlo neko jako nije iza leda jer onda ima refleksije najbolje odi u ducane i gledaj
![]() |
#15 | |
..dno
|
Citiraj:
2.sto se pistanja tice nekada pisti nekada ne i to sada tek u zadnje vrijeme uglavnom kada se upali A da se odlučiš?: bonker : Ajde, ne preporucajte takvo smece covjeku..nagledao sam se monitora, i stvarno taj Xerox je jedan od naj losijih koje sam vidio..nije da sam ga koristio jedan dan, imam ga vise od godinu i svaki dan ga koristim..tako da znam koja je pušiona
![]() |
![]() |
#16 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() I više sam nego zadovoljan monitorom...pogotovo šta sam vršio prijelaz sa 17" CRT-a. Citiraj:
I moj glas ide zna se kome .... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Imam xeroxa, meni je sasvim ok, po dizajnu isto mislim da nema baš nekog monitora koji bi mu parirao. slika mi je ok, i ne zamara mi oči (ljudi, treba imat svjetla u sobi...). Jedini problem koji imam je ovaj sa burningom slike, ali riješenje je ovo šta je naveo master x ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
JDM
|
Ljudi jel vi shvačate sto pričate i preporučate? -burning -zujanje -umaranje ociju -stalne reklamacije I i dalje mu to preporucate?!? WTF? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
to je ona dobra stara svako svoga konja hvali. najbolje da ce napisat "jesam budala, uzeo sam govno". @gabre: sto se tice voznji tu neces apsolutno nikakvih problema imat sa ghostingom, sto se tice cod-a i slicnih igara, ne znam, ja ti mogu malo isprobat pa javit dojmove, fakat nisam nista konkretno igrao vec jako dugo (inace sam bio ful aktivan online igrac vise online pucacina). za dvi bi trebalo pogledat da nema mozda neki malo skuplji model, ko sto rekoh, meni nije trebalo pa nisam uzimao. nikad nemos dobit sve za 2k kuna. ja sam odlucio zrtvovat taj nesretni odziv za stvarno fantasticnu sliku za te novce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
..dno
|
"jesam budala, uzeo sam govno"
![]() |
#21 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
Xerox lagano odustajem, jer ne želim izazivat sreću, a i sam znam kakva je to refleksija... danas bio u Linksu opet gledati monitore, i sad me opet privlači onaj 19" wide Samsung 940BW... DVI, 4ms, podešavanje po visini (ovo mi obavezno treba), piše da ima i pivot, no sretnem Zulu u Linksu i on kaže da mu je frend kupio isti takav model, i kaže da oni nisu uspjeli "pokrenuti" ekran da ga okrenu u portrait mod... :confused: ako ima i Pivot, mislim da ću to uzeti.. uz njega, Philips 190B6CG je imao definitivno najbolju sliku tamo, oštru za ne povjerovat, odsjaj vode je kao pravi odsjej, a ne nešto mutnjikavo kao na ostalim... ali je GADAN da nije normalno, da li možda znate da li ih ima u crnoj boji? (iako ih nigdje nisam vidio), te ako tko zna što znače Philipsu oznake kod monitora, kako da znam koja je "bolja" serija, odnosno koja je generacija? :confused: oznake su a rezat žile.. B;C;S;V;X.. . : DualWiel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Samo da kazem da sam se dvoumio izmedju 931 i philipsa 190p7es. Za ovaj filips specifikacije nisu lose http://prad.de/en/guide/screen3080.html , a jos k tome ima i P-MVA matricu. Ja sam jedva nategnul ovih 2300 za 931bf, a cca 2800 za filipza http://www.nabava.net/katalog/trazil...Tra%9Ei&od=&do= mi je bilo definitivno previse. Istina da fil. ima pivot, vise boja ..., ali neka mi se javi onaj koji ce primjetiti vise od 16 mil. nijansi boja????, a i kut gledanja mi nije previse bitan, ne hodam oko monitora i pratim kaj je na ekranu. Odlucio sam se za 931bf i do sada nisam nimali zazalio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja sam ima tri (3) Xeroxa 19". Prvi se počeo gasiti sam od sebe (20ms model - najbolja slika). Drugi je ima 8ms i TN matricu - problem je bio u tome što je DVI signal nakon nekog vremena išao samo kao analogni (mutnija slika). Treći je bio dobar (8ms i MVA matrica), ali sam ga zamjenio sa Philipsom 200W6CS. Moja preporuka bi ti bio Philips 190P, od ovih jeftinijh jedini nema TN matricu (ako tražiš kvalitetnije boje i nijanse).
![]() |
#25 |
Lika u mom srcu
|
da, taj Philips sam baš danas gledao, i imao mi je odličnu sliku... ali mi je ružan za popizdit... oni zvučnici i ona neka obična ružna bež bijela plastika... ili je drukčiji izgeld kad ga donesš kući na stol? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
E ***iga gabre, ti bi tija da je lijep, jeftin i da ima odličnu sliku. Te 3 stvari baš i neidu skupa ![]()
![]() |
#28 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
A što kažete na Philips 170X6FB? Lijep monitor, jako reklamiran u časopisima, te se dvoumim između njega i 19" Philips 190B6CG.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|