|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Monitor 20' + LCD, moram znati odmah
Poštovani expertaši : hello2 : Intezivno gledam LCD-ove zadnjih par dana, i do ujutro moram odlučiti što uzeti pa molim savjet. Znači tražim; 1. 20, 21 ili 22' widescreen 2. Prvenstveno me zanima monitor za igre ( na njemu ništa drugo ne radim ), znači minimalni odziv 3. Mora imati dvi i vga ulaz ( imam 2 kompa pa želim mogućnost prebacivanja ). ovo je manje bitno jer sad to svi imaju Imam nekakav uži krug, ali ako netko zna još nešto vrijedno spomena neka kaže 20' - Dell 2007 , odziv 16ms ( to je jedino što me smeta, nigdje testa valjanog ) 300 cd/m2 , 800 :1 - 4950 kn - Phillips 200WP7ES - navodno ista matrica , 300 cd/m, 1000:1 , ali 8ms i puno manje novaca - 3900 kn 21' Samsung SM205BW , 6ms , 300cd/m?, 600:1 - 3167 kn 22' Samsung SM225BW, 5ms, 280cd/m2, 700:1 - 3839kn Zašto su ovi veći samsunzi manje novaca ??, sasvim pristojno su u reviewima prošli Pitanje upućujem onima koji su isto tražili nešto ovako, šta je najpametnije uzeti ?? Cijena mi nije bitna jer se ipak kupuje nešto što će nekoliko godina trajati. isto tako mi ni veličina ne igra neku preveliku ulogu jer ću biti pola metar udaljen, pa sve od 20' pa na gore je super. pivot i te gluposti mi isto nije bitan... Lud sam više : hitthewa : hitthewa : hitthewa ![]() Help ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
http://www.idealo.de/preisvergleich/...gory/3251.html ja moram ubosti dva-tri komada... della 1600-1200, ovi mi se čine OK no cjena doma od 4500kn, i ove vani od 430€ , je jako bolesna...pa mi se jako počelo pričinjavati da če da se uveze nekoliko... gdje si Philipsa pronašao po 3900kn ?...jel to novi ili stari ?..16 vs 8 ms |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
meni se čini da ta 2 samsunga imaju lošiju matricu... a to kako su prošli na reviewovima je druga stvar. Ovih dellovih je zapravo 8ms jer svi deklariraju onu brzinu koja je najveća a to je (gray to grey tj. GTG) a on je naveo (black to black (BTB)) pogledaj malo po reviewovima i vidit ćeš da na nekim stranicama piše i 16ms(8ms). ![]() a imaš ga i jeftinije: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...85972627167986 ili vranoga koji je još najjeftiniji. ![]() što se tiče tog samsunga isto je odličan tako da nemožeš pogriješit i to su obe S-IPS matrice koje su jedne od najboljih kod LCDa. Za igranje nemaš brige uopće tj. kod mene je sa dellom igranje dovedeno na novu razinu. samo šta se više ne bavim igrama pa sam uzeo slabiju grafičku. Eto ja predlažem jednu od ovih dvadesetiki pa ti biraj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Uzmi della u vranoge za 3300 Kn i prestani razbijati glavu ![]()
![]() |
#5 |
Mali od soli...
Datum registracije: Oct 2006
|
Prvo moras razlikovati razliku izmedju XVA, S-IPS te TN-Film panela. Prva dva imaju bolji i realniji prikaz boja (16.7mil), te mnogo vece kuteve gledanja 178 stupnjeva. TN-Film paneli imaju malo brze matrice, 16.2mil boja i nesto uze kuteve gledanja. E sad, ja ne posjedujem LCD ali sam radio s vise njih. Iz iskustva ti mogu reci da na prvi pogled neces uociti razliku ali ona ipak postoji. Posto si jasno naglasio da ti LCD sluzi iskljucivo za igranje preporucam ti da ustedis novce i uzmes TN-Film panel. Najbolji omjer novaca/velicine je Samsung 225BW kojeg i sam mislim kupiti. Ti paneli prikazuju realno 16.2mil boja dok sa nekom softwareskom kompenzacijom "mogu" prikazati i 16.7mil boja. U svakom slucaju ti preporucam da pogledas par postova prije na istom forumu gdje je sve detaljno objasnjeno. NPR: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50691 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51197 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50521 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48134 Ima ih jos. Ali ti svakako preporucam da ih procitas i to po redu kako sam ti ih poslao. Pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
istina za dell 2007, najbolji izbor, ili u ve milu ili kod vranoge za jeftinije a dobiš sve isto, i garanciju i najnoviju reviziju(ko zna koju dobiš u ve milu) |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ma uzet ću della, pun mi je k**** više svega... ne bude li valjao bacit ću ga... Da, uzeo bih kod gorana, ali jedna firma mi nešto duguje pa ću iskombinirat nešto... Očekujte review objektivan ( a ne samo do jaja je, nema gostanja, kakav bolan bliding, nema greške itd... ) tamo oko nedjelje dok sklopim gti kantu ![]() pozz svima, nadam se da se nisam zaebo lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Čovjek
|
Od Della je daleko bolji NEC 20WGX2, košta oko 4500kn. Znam da je skup, ali je samo malo skuplji od Della u dućanu, a puno bolji. Pogledaj ga u dućanu, i letimičan pogled će ti pokazati kako odskače od svih drugih monitora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Gorluk - idi đavlu ![]() Evo opet sam sve pretresao, uzet ću ga, NEC će kod mene...kažu da je najbrži 20' monitor, u biti sve je čista 5-ica osim : - odraz u njemu - meni to ne smeta jer sam uvijek u zamračenom prostoru - ne može se visina podešavati - e to je ozbiljan feler i ebat ću mu kevu bude li prenizak ![]() gor evo ti rep+ : hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
NEC ima malo noviju reviziju LG.Philipsove S-IPS matrice (AS-IPS) koja nije po ničemu bolja od stare osim po brzini odaziva ali pošto ni stara nije imala NIKAKVIH problema s ghostingom u igrama ni u prikazu videa to nije skoro nikakav plus (gledam u nju već godinu dana tako da znam iz prve ruke)... U osnovi je to ista ona matrica koju Dell i Apple odavno ugrađuju u svoje 20" ws modele tako da su po kvaliteti prikaza isti... s druge strane dell ima bolju ergonomiju i nema premaz koji stvara refleksiju (u usporedbi s NECom dellov ekran je kao crna rupa koja upija svjetlost ![]() NEC LCD20WGX2 6ms 20"WS LG.Philips AS-IPS (LM201WE2) Dell 2007WFP 16ms 20"WS LG.Philips S-IPS (LM201W01 or LM201WE2) http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2400&p=10 http://www.widescreengamingforum.com...pic.php?t=3208 http://www.tftcentral.co.uk/reviews/nec_20wgx2.htm
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Je, ALI - ne smeta me refleksija, neće je biti kod mene kad mi je komp-sobica vječno u mraku, a i više me privlači to što je to malo bolja matrica nego na dellu. ne sumnjam u njega ni malo, a i skuplji je od neca - nema della negdje , - nec sam jedva iskopao... nakraju sam skoro samsunga 22 uzeo |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Moja preporuka: Philips 200WP7ES (200W6CS nema vise). Zašto: Cijena - 3500kn, iliti 1000kn jeftinije od nec/dell. USB hub (vjeruj, vrlo korisno), pivot, rotacija, tilt. Slika je vrlo, vrlo dobra (ja sam ima 200W6CS s AU MVA matricom i ima je odličnu sliku, tako da nisam zna je li ips ili ne ![]() Nema refleksije (cini ti se da je nebitno, ali vjeruj mi ne želiš refleksiju). Nema "iskrenja" u videu (što ima kod nekih monitora s ips matricama). Evo ti link za Nec gdje ga baš nisu ishvalili. P.S. Dell LCD-i su u Europi/SAD-u okarakterizini kao vrlo dobra kvaliteta za novac, no to se u nas mijenja pošto nisu jeftini kao tamo, a 30% razlika u cijeni baš i nije malena.
![]() |
#14 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
razlika između AS-IPS i S-IPS ti je mizerna i više je neki markentiški trik tako da čisto ti je svejedno koji ćeš uzet; della ili neca. Tvoj izbor ali znaj da dell ljepotan ![]() I stvarno ono šta kaže crn on je kao crna rupa jer meni nekad sunce tuče skroz u monitor i ništa se ne primjeti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
[QUOTE=Mar;564637] Evo ti link za Nec gdje ga baš nisu ishvalili. QUOTE] hvala na linku, dobar prijedlog, ali nisi dobro pročitao ŠTA MENI treba. Fino piše: "The NEC 20GX2 is an interesting alternative. It's by far the most responsive monitor in the group, and the "gloss" rendering is a natural with games that are rich in color. But that's all. It's a pure gamer's monitor, and that's how it should be judged." e TO meni treba. ovo ostalo me NE zanima, nisam fotograf, niti se bavim obradom filma itd....to sam gore napomenuo, isto tako da neću sitničarit za parsto kn jer monitori se baš često ne mjenjaju... Thx ekipa, stvarno ste pomogli, budem iscrpan izvještaj napravio od A-Ž |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Mutant Year Zero
Datum registracije: Nov 2004
|
Ne vjeruj baš sve Tomshardweru jer ti oni favoriziraju Viewsonic. I općenito su nabrijani i popljuju sve monitore koji imaju staklo ili neki premaz ispred matrice (nec,sony,acer). Ta refleksija ti je otprilike ista kao na flat trinitron CRT monitoru. Ak te nije smetala na CRTu, neće te ni sad. Taj stakleni filter po meni daje baš oštriju i topliju sliku i štiti ti matricu od ogrebotina.Ak ti je jako sunčana i svjetla prostorija pojačaš svjetlinu i kontrast i sve ok. Uostalom određena refleksija postoji i na lcdovima koji nemaju staklo, naročito kad gejmaš nekaj tipa doom, znači kad je tamna slika. I nec i dell su ti super,uglavnom nemožeš promašiti. Uzmi onog koji ti daje dužu garanciju na 0 pixela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Čovjek
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Nije bilo nijednog od tih, pa sam uzeo samsunga http://www.links.hr/index.php?option...kl=100.321.006 Na brzaka; ima puno toga što mi ne treba, ali na prvu loptu vrlo vrlo vrlo dobar monitor; malo mi je prevelik, ali snaći ću se valjda nekako. U principu ne mogu još ništa reći do sutra dok ne sklopim trkaći komp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
vex@svakako nabaci neki review monitora ak ti se da i mene zanima taj samsung ![]()
![]() |
#22 |
Premium
|
Dakle; malo da prožvačemo Samsunga SM 215TW. ![]() Ebote, fakat je velik, u usporedbi sa bivšim 22' crt-om ekran je niži 1.5cm, ali je širi 4.5cm. Podešava se u svim smjerovima, po visini 10cm, zakreće se oko svoje osi za skoro cijeli krug ( lijevo ili desno ) , pivot...sve stvari koje meni ne trebaju ![]() Slika je savršeno vidljiva iz svih kuteva. Svjetlina 300 cd/m2 Kontrast 1000:1 Ima PiP, eto to mi je zanimljiv fićr definitivno, gledam tekmu dok igram Heroes of Might & Magic III hehe ![]() Do sada sam isprobao: - DVD filmovi. Slika je oštra, od ghosting nema ni g, ali stvarno. Na plazmi je slika bolja ( minimalno, osobni dojam ).Ocjena 4/5 Slike ne mogu dočarati o čemu pričam, jer su smanjivane veličinom i kvalitetom, ali evo da vidite... ![]() ![]() ![]() - backlight bleeding. Pa, recimo da ga nema ako baš ne tražiš...malo probija po uglovima, ali stvarno daleko od reviewa LCD-ova kad napišu da neki monitor ima problema sa backlight bleedingom...ocjena 4/5. U flimovima se ne može primjetiti. ![]() ![]() E sad igre... Sutra ću valjda upogonit trkaći komp ![]() Ako imate pitanja - pitajte. : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
vex, daj malo u par rijeci reci kak funkcionira taj PiP? Thx ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
imas glavnu sliku/source preko cijelog ekrana i drugu sliku umanjenu u nekom kutu, koja ide sa nekog drugog sourcea... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
lep
|
Citiraj:
Monitor bi trebao biti jeftiniji od NEC 20WGX2, a po nekima i bolji (kako kome, meni npr. je bolji). Ali za 5400kn...: nono : U svakom slučaju napiši još malo svojih iskustava sa monitorm kad ćeš imati vremena ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Evo filmić sa moba kako to izgleda...imao sam ps2 pri ruci pa sam ga upalio http://www.youtube.com/watch?v=PSKq_aVxF7E Opcije: - može se smanjiti ili povećati taj mali prozor - može se staviti u bilo koji ugao monitora - spaja se sa s-videom ili onim 3-dijelnim kablom ( video i zvuk lijevi/desni ) dakle, spojiš drugi komp/laptop/eksterni tv tuner i to je to... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|