|
![]() |
#1 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Problem s lag spikeovima na WLAN-u
Bok ljudi, S obzirom da se u WLAN razumijem ko marica u krivi k., možda mi vi ovdje možete pomoći. Situacija je sljedeća: U curinom kompu je Linksysova WLAN kartica (g standard) koja se kači na AP preko dinamičkog IP-a. Singal strength je excellent. Kada igra World of Warcraft stvaraju se problemi s naglim skakanjem latencije u kratkim intervalima što čini igranje ove online igre poprilično zahebanim. Malo sam googlao i sličan problem ljudi imaju s Battlefieldom 2, također online igrom. Da li netko možda zna što je uzrok problema i da li se to može riješiti? Odgovor na ovo pitanje mi je između ostalog važan zbog toga što razmišljam da totalno ukinem mrežne kabela i sve postavim na WLAN. Ako se problem ne može riješiti ondosno ako su ovakvi spikeovi normalna stvar pri igranju online igara, onda ću prekrižit WLAN i ostat na kabelu. Unaprijed hvala na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
HW&WLAN expert
Datum registracije: Mar 2003
|
Na koji AP se kaci,kakvi su pingovi inace?Pogledaj koji je Ap i na kojem chipsetu jer najbolje radi ako je i kartica na tom istom chipsetu,nakon toga je bitno staviti dobru antenu i kabel:Po mom iskustvu dobro bi bilo staviti fiksne adrese i iskljucit dhcp na AP-u
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
brat je imao istih problema sa Source igrama....a onda smo provukli kabel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
probaj u AP-u odrediti samo jednu vrstu modulacije (recimo 802.11g) jer AP ce sam pokusati tu i tamo spustiti se na 802.11b da "vidi" ima li klijenata koji nemogu raditi na 802.11g ukljuci frameburst, iskljuci sve afterburner, super g, i ostale pizdarije o kojem APu se radi?
![]() |
#5 |
PC Ekspert šerif
|
Kod WLAN kartice vidio sam samo opcije TXburst i TXpower za koje ne znam što znače. TXburst je po defualtu disabled, a txpower na auto. Radi se o MSI-jevom AP-u, ne znam točno koji model. Heto sad sam prema savjetu uključio samo g modulaciju pa ću vidjet da li će to šta pomoć. Što se ostalih opcija tiče, nađoh ovo: Beacon Period TUs (1-65535) RTS Threshold (0-2347) Fragment Threshold (800-2346) DTIM Period (1-255) Transmit Rate (1-54 Mbps) Na tom istom mjestu su i neke druge opcije, ali to znam o čemu je riječ i to je konfigurirano kako treba (npr. signal strength). "rameburst, iskljuci sve afterburner, super g, i ostale pizdarije" Nisam našao gdje se to može uključit/isključit. Pretpostavljam da neki AP-e, posebno stariji i manje razvikani to ni nemaju (npr. super g). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Pingove još nisam gledao, no provjerit ću sutra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Imao sam isti problem dok sam igro wow preko vajrlesa. Pogotovo ako sam igro u radiu je bilo za popizdit. Kad mi je ping skočio onda ni TS ni nista nije radilo kak spada. Popizdio sam, spojio sa žicom i od onda nema problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Ne razumijem se baš u WLAN pa ću možda bubnut glupost - jel se može na APu mijenjat firmware? Nekako mi je logično da bi se to trebalo moći, pa probaj staviti najnoviji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|